© funtukli - Πηγή: wondergreece

Πηγή: astypalaia-island.gr

© antonis nikolakis

Βουτιές σε διπλή παραλία

6989 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε αμέσως για την Αστυπάλαια. Οι πανέμορφες παραλίες όπως η Κουνούπα και ο Πλατύς Γιαλός, το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, η μοναδική θέα και τα εξωτικά νησάκια που την περιτριγυρίζουν θα σε μαγνητίσουν.

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Για βουτιές στην Κουνούπα έναν διάδρομο άμμου πάνω στη θάλασσα
Ένας διάδρομος άμμου πάνω χωρίζει τη θάλασσα και δημιουργεί μια μαγευτική παραλία στην Κουνούπα της Αστυπάλαιας. Στο πανέμορφο καταπράσινο νησάκι θα απολαύσεις ένα σπάνιο φαινόμενο. Ξάπλωσε στην κατάλευκη άμμο της και κάνε την ηλιοθεραπεία σου περικυκλωμένος από θάλασσα. Ό,τι άνεμος και να φυσάει στην Κουνούπα μπορείς κάθε στιγμή να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Πήγαινε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και δες τη θέα
Πήγαινε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη που είναι χτισμένη πάνω στο βουνό και απόλαυσε τη θέα προς το Αιγαίο. Η εκκλησία μοιάζει να είναι κτισμένη μέσα στους βράχους και στη συνέχεια κατέβα προς την παραλία. Δες το πανέμορφο τοπίο που φτιάχνουν τα τρεχούμενα νερά και θαύμασε τους καταρράκτες που θα σε μαγέψουν με την έντασή τους και την φυσική λίμνη που δημιουργούν.

Κολύμπησε στο Τηγάνι και στον Κουτσομύτη
Πάρε καραβάκι από το λιμάνι τον Πέρα Γιαλό και πήγαινε στον Κουτσομύτη και το Τηγάνι. Βρες σε αυτά τα δύο πανέμορφα νησάκια ερημικές και απάτητες παραλίες με καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Κράτα μαζί σου τη φωτογραφική σου μηχανή και φωτογράφισε το πανέμορφο πέρασμα για μικρά σκάφη που υπάρχει μεταξύ των νησιών.

Φάε τοπικές σπεσιαλιτέ. Αρντιστά, ξεροτήγανα και χταποδοκεφτέδες
Κάτσε στις γραφικές ψαροταβέρνες του νησιού και δοκίμασε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Οι ντόπιοι έχουν μεγάλη παράδοση στο καλό φαγητό και οι γεύσεις που θα δοκιμάσεις θα σε αφήσουν σίγουρα ικανοποιημένο. Στην Ιχθυόεσσαόπως ήταν το όνομα της Αστυπάλαιας στα αρχαία χρόνια θα απολαύσεις μπαρμπούνια, πετρόψαρα , χταπόδια και άλλα. Δώσε προτεραιότητα στα αρντιστά (φακές με τριμμένη ζύμη) τους χταποδοκεφτέδες και την τοπική κακαβιά που η ιδιαίτερη γεύση της θα σε κάνει να ξεχάσεις οποιαδήποτε άλλη έχεις δοκιμάσει.
 

 
  • sideways

    Η κουνουπα δεν ειναι στην Αστυπαλαια αλλα σε βραχονησιδα εξω απο την Μαλτεζανα, το δευτερο μεγαλυτερο οικισμο μετά την Χωρα3

     
  • Panos

    Πανέμορφη, αλλά αυτό το πράγμα με τις ώρες των δρομολογίων (ακτοπλοϊκώς), πρέπει κάποιος να το κοιτάξει! Για αεροπλάνο εξίσου τραγικά απροσπέλαστη (τιμές, διαθεσιμότητα).