Πήγαινε διακοπές μόνο με το αμάξι σου

33117 Επισκέψεις στο άρθρο

Πιάσε τιμόνι και άσε το πλοίο. Τα ιδανικά μέρη για να πας διακοπές μόνο με το αμάξι σου, χωρίς να χρειαστείς καράβι. Ταξίδεψε άνετα και με ευκολία μέχρι και στη Λευκάδα.

Όταν μιλάμε για διακοπές, στους περισσότερους ανθρώπους  έρχεται στο μυαλό τους το πλοίο. Δεν είναι, όμως έτσι τα πράγματα ακριβώς. Υπάρχουν νησιά και πανέμορφα μέρη στη χώρα μας, που μπορείτε να τα επισκεφτείς μόνο με το αμάξι σου, άνευ πλοίου. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας και εάν βρίσκεσαι έχεις  τη δυνατότητα να πάρεις  το αυτοκίνητο, να ανοίξεις ραδιόφωνο και να ξεκινήσεις το ταξίδι σου.

Στην Βόρεια Εύβοια
Πάρε το αμάξι σου ειδικά αν είσαι Αθήνα σε βολεύει πολύ  και έλα στην Βόρεια Εύβοια. Εδώ, θα ανέβεις ψηλά στα έλατα και θα θαυμάζεις τη θάλασσα του Ευβοϊκού.Πεζοπορία στην ακροποταμιά και οι μυρωδιές του δάσους θα σου μείνουν αξέχαστα.
Χάρη στη γέφυρα της Χαλκίδας, η περιοχή καθίσταται ιδανική για μια καλοκαιρινή απόδραση .Το βόρειο κομμάτι της Εύβοιας, αυτό που φημίζεται για τα γραφικά χωριουδάκια του – η «νησιωτική» Λίμνη, οι ειδυλλιακές Ροβιές - και το καταπράσινο τοπίο του διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού: Χρόνια, Ροβιές, Ήλια, Αγία Αννα, Λιχάδα, Γιάλτρα, Γρεγολίμανο, Αγιος Γεώργιος. Επίσης, εδώ θα βρεις ιαματικά νερά που χύνονται στη θάλασσα, γραφικά ψαροχώρια και απάτητα ακρογιάλια, μια
 
Πάμε Χαλκιδική
Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει συνηθίζουν να λένε όχι μόνο οι Θεσσαλονικείς τώρα πια, αλλά και όλοι όσοι την επισκέπτονται τα τελευταία καλοκαίρια. Πολλοί κάνουν και κάμπινγκ. Αρα είμαστε σε ένα ιδανικό μέρος βρες κάμπινγκ και φόρτωσε το αμάξι με ό,τι χρειάζεσαι και φύγε. Τι θα δεις εκεί;  Στο πρώτο πόδι μια πιο κοσμοπολίτικη εικόνα , παραλίες όπως τη Σάνη και στο δεύτερο ένα μαγικό πράσινο τοπίο με πιο χύμα καταστάσεις, διαλέγεις και παίρνεις.
 
Πάμε Πήλιο
Την  Κάτω Γατζέα, τη προτιμούν ιδιαίτερα οι φίλοι του camping και το γραφικό ψαροχώρι Χόρτο είναι δημοφιλής επιλογή για το Πήλιο.
Ακόμη, εδώ είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις  το canyoning. Θα κολυμπήσεις στην ξακουστή παραλία του Πηλίου , τον Μυλοπόταμο, που είναι μια από τις πιο όμορφες της Ελλάδας και θα πας και στο Χορευτό και στα μοναδικά πράσινα νερά της Ντουμάχα.

Πάμε Λευκάδα
Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να επισκεφτείτε με το αυτοκίνητό σας, χωρίς να πάρετε φέρι μποτ. Μια πλωτή γέφυρα συνεχούς ροής την ενώνει με την Ακαρνανία. Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου καθώς και η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου έχει διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στο νησί. Εδώ, θα κάνεις βόλτα  ανάμεσα στα παραδοσιακά σπιτάκια και την πλούσια ορεινή βλάστηση του χωριού Καρυά, θα γνωρίσεις την γοητεία του παραδοσιακού οικισμού Δρυμώνα και φυσικά θα βουτήξεις στη ξακουστή παραλία Πόρτο Κατσίκι.