Σε συνδυασμό με την ακρίβεια του τιμονιού, το χαμηλό κέντρο βάρους (η μπαταρία είναι μέσα στο πάτωμα) και φυσικά την πληρότητα σε ηλεκτρονικά συστήματα, το Enyaq ακολουθεί πιστά την οδηγική γραμμή που
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σε συνδυασμό με την ακρίβεια του τιμονιού, το χαμηλό κέντρο βάρους (η μπαταρία είναι μέσα στο πάτωμα) και φυσικά την πληρότητα σε ηλεκτρονικά συστήματα, το Enyaq ακολουθεί πιστά την οδηγική γραμμή που έχεις επιλέξει με συγκρατημένη κλίση και χαρακτηριστική ουδετερότητα.

Οδική συμπεριφορά: Παραμένει εξαιρετικά ήσυχο & ευέλικτο

6.564 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2024)

Τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά στην οδική συμπεριφορά σε σχέση με την έκδοση iV 60, αν και το βάρος έχει αυξηθεί κατά 100 κιλά περίπου. Η ησυχία στην καμπίνα είναι χαρακτηριστική, ενώ χάρη στη σπουδαία αεροδυναμική, ο αεροδυναμικός θόρυβος είναι ελάχιστος στοιχείο που εντείνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι μέσα σε μια κάψουλα απομόνωσης. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι η ικανότητα της ανάρτησης (με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω) να σιδερώνει τις ανωμαλίες χάρη και στην έξυπνη επιλογή των ελαστικών, που έχουν μεγάλη διάμετρο, αλλά και μπόλικο «ψωμί» στο πέλμα (235/55 R19 μπροστά και 255/50 R19 πίσω).


Χαμηλός είναι και ο θόρυβος του αέρα χάρη στη σπουδαία αεροδυναμική, στοιχείο που εντείνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι μέσα σε μια κάψουλα απομόνωσης.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χαμηλός είναι και ο θόρυβος του αέρα χάρη στη σπουδαία αεροδυναμική, στοιχείο που εντείνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι μέσα σε μια κάψουλα απομόνωσης.


Το Enyaq της δοκιμής παραμένει εύχρηστο και ευέλικτο στην καθημερινότητα, χάρη στον μικρό κύκλο στροφής (9,3 μ.) που είναι μικρότερος και από αυτόν του Toyota Yaris: Oι μπροστινοί τροχοί δεν είναι κινητήριοι και έτσι μπορούν να στρίβουν σε μεγάλη γωνία. Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς και η ανάλογη τοποθέτηση του κινητήρα βοηθούν και την πολύ καλή εικόνα του Enyaq σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς. Δε νιώθεις έντονα την αδράνεια να σε τραβά προς την υποστροφή και κατά ένα ευχάριστα περίεργο τρόπο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως το Enyaq δείχνει λιγότερο βαρύ αν πιέσεις υπερβολικά. Πάντως σε συνδυασμό με την ακρίβεια του τιμονιού, το χαμηλό κέντρο βάρους (η μπαταρία είναι μέσα στο πάτωμα) και φυσικά την πληρότητα σε ηλεκτρονικά συστήματα, το Enyaq ακολουθεί πιστά την οδηγική γραμμή που έχεις επιλέξει με συγκρατημένη κλίση και χαρακτηριστική ουδετερότητα.

Στον ανοιχτό δρόμο η σταθερότητα είναι συγκλονιστική σε συνδυασμό πάντα με το χαμηλό αεροδυναμικό θόρυβο, την απολύτως ικανοποιητική αυτονομία και τα άκρως αποτελεσματικά φρένα. Με 186 χλστ. από το έδαφος, το Skoda Enyaq μπορεί να τα βγάλει εύκολα πέρα με τις κακοτοπιές της καθημερινότητας.

Σελίδα 1Δοκιμή: Skoda Enyaq iV 80 με μεγαλύτερη αυτονομία & 204 PS
Σελίδα 2Επιδόσεις-Αυτονομία: Λίγο πιο σβέλτο, αλλά πάει πιο μακριά με μια φόρτιση
Σελίδα 3Οδική συμπεριφορά: Παραμένει εξαιρετικά ήσυχο & ευέλικτο
Σελίδα 4Η γνώμη μας
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
ford
test center