Ψηφιακό σχέδιο για το πως θα μπορούσε να μοιάζει η «μικρή» G-Class που έρχεται το 2026.

Ψηφιακό σχέδιο για το πως θα μπορούσε να μοιάζει η «μικρή» G-Class που έρχεται το 2026.

Έρχεται η «μικρή» G-Class της Mercedes το 2026 και θα είναι ηλεκτρική

1.455 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2024)

- Θα είναι η μικρή και ηλεκτρική έκδοση της G-Class
- Θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα
- Θα έχει αρχιτεκτονική 800 Volt και θα φορτίζει 400 χιλιομέτρων σε 15 λεπτά

Θα είναι η μικρή και ηλεκτρική έκδοση της G-Class

Με την ανακοίνωση της Toyota για το νέο «μικρό» Land Cruiser, το Compact Cruiser, τώρα είναι σειρά της Mercedes να αναδείξει την δική της προσπάθεια πάνω στην δημιουργία ενός SUV βασισμένου στη G-Class που θα έχει όμως μικρότερο μέγεθος. «Η μικρή G... ο γιός ή η κόρη της εμβληματικής μεγάλης G» επιβεβαιώθηκε με αυτά τα λόγια από τον CEO της γερμανικής εταιρίας, Ola Kallenius, στο Μόναχο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η «μικρή G», θα σχεδιαστεί από το νέο, εξειδικευμένο τμήμα G της Mercedes ως μια τρίτη έκδοση της διευρυμένης πλέον γκάμας G-Class, υπολογίζοντας και την επερχόμενη ηλεκτρική EGQ. H νέα μικρή έκδοση, που θα κάνει το όχημα πιο προσιτό στους δρόμους της πόλης και στις τσέπες των καταναλωτών, αναμένεται να είναι ηλεκτρική, αφού οι υποθέσεις που την ήθελαν υβριδική καταρρίφθηκαν στην CES του Las Vegas. Θα μπει στην παραγωγή το 2026.

Θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα

O επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener, δήλωσε πως η μικρή G-Class «θα έχει τον δικό της χαρακτήρα, αλλά θα είναι μια G». Σύμφωνα με την Mercedes, η μιρκή G-Class θα βασίζεται σε μια καινούργια πλατφόρμα και θα έχει σχεδιαστικά στοιχεία από τα μεγαλύτερα πισωκίνητα μοντέλα της Mercedes. 

Θα έχει αρχιτεκτονική 800 Volt και θα φορτίζει 400 χιλιομέτρων σε 15 λεπτά

Όπως και η επερχόμενη CLA, το νέο αυτό μικρό SUV της Mercedes θα έχει αρχιτεκτονική 800 Volt, δίνοντας στο όχημα αυτονομία 400 περίπου χιλιομέτρων με 15 λεπτά στην πρίζα (σε φορτιστή 250 kW). Πιθανώς αυτά τα δύο επερχόμενα μοντέλα να μοιράζονται τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα, που στην CLA (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις) θα προσφέρει 201 ίππους στην εισαγωγική, πισωκίνητη έκδοση και 536 άλογα στην έκδοση επιδόσεων AMG με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η μικρή G-Class πιθανώς να προσφέρει και επιλογές στην χωρητικότητα των μπαταριών λιθίου, όπως και η CLA, μεταξύ 58 kWh και 85 kWh.

SPRING CHECK MERCEDES
skoda