Η αγορά της Ευρώπης πέφτει, η Kia αυξάνει τις πωλήσεις

Η αγορά της Ευρώπης πέφτει, η Kia αυξάνει τις πωλήσεις

2.129 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2022)

Αύξηση των πωλήσεων κατά 16,8% για την Kia στην Ευρώπη, κόντρα στην πτωτική τάση. Ένας από τους ανθρώπους κλειδιά και ο «δικός μας» Αλέξανδρος Παπαπετρόπουλος, Director of Product & Pricing της Kia Europe.

Αύξηση πωλήσεων με Έλληνα σε βασικό ρόλο

Η Kia πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα καθόδου της αγοράς αυτοκινήτου στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), καταγράφοντας ανάπτυξη 16,8% στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων που συρρικνώθηκε κατά 13,7% στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με μερίδιο 5,2% στο Top 10 των κατασκευαστών στην Ευρώπη

Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ) και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Kia κατέγραψε 293.364 πωλήσεις και διατηρήθηκε στη λίστα των κορυφαίων 10 κατασκευαστών αυτοκινήτων με τις καλύτερες επιδόσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει μερίδιο αγοράς 5,2% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και από την είσοδο πολλών νέων εξηλεκτρισμένων μοντέλων, με πιο πρόσφατη άφιξη το Niro που έχει στη φαρέτρα του φουλ υβριδική, Plug-in Hybrid και ηλεκτρική έκδοση, τις οποίες οδηγήσαμε στις αρχές του μήνα στη Φρανκφούρτη. Εκεί συναντήσαμε από κοντά και συνομιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Παπαπετρόπουλο, Director of Product & Pricing της Kia Europe, ο οποίος μας είχε δώσει ένα θετικό στίγμα για τα ανοδικά βήματα της μάρκας, που αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων του ACEA.

Κλείνοντας, τα μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις της Kia το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν το νέο Sportage, η σειρά Niro και η οικογένεια Ceed, ενώ πάνω από το ένα τρίτο των πωλήσεων προήλθε από ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με το ηλεκτρικό Niro να αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο.

Δηλώσεις του Jason Jeong (Πρόεδρος της Kia Europe)

«Η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων παραμένει πολύπλοκη, παρουσιάζοντας στους κατασκευαστές πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η γκάμα της Kia μεταμορφώνεται καθώς εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας να γίνουμε ένας έξυπνος πάροχος κινητικότητας και τα σημερινά στοιχεία πωλήσεων αποδεικνύουν τη συνεχή θετική ανταπόκριση των καταναλωτών. Πρόσφατα λανσάραμε μια ολοκαίνουργια έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου μας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, του Niro, και έχουμε απόλυτη πεποίθηση ότι αυτό το μοντέλο, δίπλα στη μελλοντική μας σειρά προϊόντων EV, θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την αυξανόμενη παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
KIA