Οδηγούμε το νέο Kia Niro: Υβριδικό, Plug-in & ηλεκτρικό
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε το νέο Kia Niro: Υβριδικό, Plug-in & ηλεκτρικό

36.863 Επισκέψεις στο άρθρο (11/7/2022)

Το νέο Niro, το μικρομεσαίο SUV της Kia, στη δεύτερη του γενιά υιοθετεί ριζικές αλλαγές στη σχεδίαση, προσφέρεται αποκλειστικά σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις (υβριδικό, Plug-in Hybrid και ηλεκτρικό), ενώ παράλληλα κερδίζει πόντους σε χώρους και επιδόσεις. Το οδηγούμε στην Φρανκφούρτη και αναφέρουμε...

Το Niro που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, στοχεύει και την Ελλάδα

Μπορεί το Kia Niro να μην έγινε ιδιαίτερα γνωστό σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης στην πρώτη του γενιά, παρά τη δημοφιλία του στην Ευρώπη, ωστόσο περνώντας στη δεύτερη γενιά του εφοδιάστηκε με νέα «όπλα» θέλοντας να βαδίσει σε διαφορετικά μονοπάτια στην άκρως ενδιαφέρουσα κατηγορία των C-SUV. Το νέο Niro αποτελεί κομμάτι μια ευρύτερης στρατηγικής που περιλαμβάνει 14 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2027 και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έχει στη φαρέτρα του τη βοήθεια του ηλεκτρισμού σε όλη τη γκάμα, κάτι που μεταφράζεται σε μειωμένες καταναλώσεις καυσίμου, ή αλλιώς σε σθεναρή αντίσταση απέναντι στα συνεχώς αυξανόμενα κόστη μετακίνησης τα οποία βιώνουμε. Πέρα από αυτό, όμως, το Niro εκμοντερνίστηκε σε όλα τα επίπεδα, υιοθετώντας τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia με σαφείς επιρροές από το φουτουριστικό πρωτότυπο HabaNiro και ανέβηκε επίπεδο τεχνολογικά ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της μόδας από τα ράφια της κορεατικής φίρμας.

Παίρνοτας τα πράγματα από την αρχή, το κουβάρι της αποκάλυψης του νέου Niro να ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2021, όταν η μάρκα παρουσίασε το μοντέλο στην Έκθεση της Σεούλ, ωστόσο πλέον προστέθηκε ένα νέο κεφάλαιο με την πρώτη οδηγική επαφή στην Φρανκφούρτη, την τελευταία μέρα του Ιουνίου, εκεί όπου βρεθήκαμε προσκεκλημένοι της Kia Ελλάδος. Παράλληλα με την οδήγηση του νέου Kia Niro είδαμε από κοντά και το ανανεωμένο Kia XCeed, για το οποίο ωστόσο δεσμευόμαστε από εμπάργκο έως τις 18 Ιουλίου, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή για να μάθετε περισσότερα.


Το μικρομεσαίο SUV της Kia είναι ευχάριστο και αποτελεσματικό στο δρόμο για τα δεδομένα της κατηγορίας, βάσει της οποίας θα βρεθεί αντιμέτωπο με υβριδικά όπως το Toyota C-HR και το Nissan Qashqai.

Το μικρομεσαίο SUV της Kia είναι ευχάριστο και αποτελεσματικό στο δρόμο για τα δεδομένα της κατηγορίας, βάσει της οποίας θα βρεθεί αντιμέτωπο με υβριδικά όπως το Toyota C-HR και το Nissan Qashqai.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πότε έρχεται Ελλάδα και πόσο κοστίζει;

Επιστρέφουμε στο νέο Kia Niro, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία σε φουλ υβριδικό, Plug-in Hybrid και ηλεκτρικό (Niro EV) με την ελληνική αντιπροσωπεία να έχει εξασφαλίσει ένα επαρκές απόθεμα για παραδόσεις μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η γκάμα των εξοπλιστικών εκδόσεων απαρτίζεται από τρία επίπεδα: Dynamic, Titanium και Special Edition. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε όλες τις εκδόσεις ισχύει 5 χρόνια δωρεάν service (εργασία και αναλώσιμα σύμφωνα με το τακτικό πρόγραμμα συντήρησης) από την ελληνική αντιπροσωπεία ή εναλλακτικά έκπτωση 1.000 ευρώ στην αγορά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πόσο κοστίζει το νέο Kia Niro ανά έκδοση (για το ηλεκτρικό Niro EV έχει συμπεριληφθεί η κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά»).
 

Έκδοση Dynamic Titanium Special Edition
Niro Hybrid 141 PS (1,6 GDi Hybrid Electric) 33.490 ευρώ 36.490 ευρώ 39.490 ευρώ
Niro Plug-in Hybrid 183 PS (1,6 GDi PHEV) 41.290 ευρώ 44.290 ευρώ 47.290 ευρώ
Niro EV 204 PS (64,8 kWh) 37.790 ευρώ 39.790 ευρώ 42.790 ευρώ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw