Σχεδίαση: Φουτουριστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο

31.492 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2024)
Σχεδίαση: Φουτουριστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο
4 Φωτογραφίες »

Οι άνθρωποι της Nissan είναι κατηγορηματικοί ότι η σημαντικότερη αλλαγή στο ανανεωμένο Qashqai είναι η σχεδίασή του. Είναι αλήθεια θα πούμε που το είδαμε από κοντά, γιατί νομίζεις ότι πρόκειται για ένα νέο μοντέλο παρά για μια ανανέωση-εξέλιξη.


Κεντρικό ρόλο στο ολικό λίφτινγκ του Qashqai παίζει η νέα μάσκα, η οποία έχει εμπνευστεί από αρχαία ιαπωνική πανοπλία και καλύπτει σχεδόν όλο το φάρδος του μπροστινού μέρους.
4 Φωτογραφίες »

Κεντρικό ρόλο στο ολικό λίφτινγκ του Qashqai παίζει η νέα μάσκα, η οποία έχει εμπνευστεί από αρχαία ιαπωνική πανοπλία και καλύπτει σχεδόν όλο το φάρδος του μπροστινού μέρους.


Θυμάστε για παράδειγμα την παραδοσιακή μάσκα «V» που υπάρχει από την πρώτη γενιά του ιαπωνικού SUV; Ε, ξεχάστε την, τουλάχιστον όπως τη θυμόσαστε. Αρχικά, αυτή διαχωρίζεται από το καπό μέσω μιας γυαλιστερής μαύρης φάσας και ενός χρωμιωμένου σιρίτι. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν πλαίσια από χρώμιο να οριοθετούν το «V», όλη η γρίλια είναι πλέον κυψελωτή και σχηματίζει ένα μεγάλο πεπλατυσμένο «V» που εκτείνεται από μια φαρδιά βάση πάνω από τους αεραγωγούς και ανοίγει μέχρι να καλύψει όλο το πλάτος του πάνω μέρους της μάσκας.

Στο τελείωμά της μάλιστα ενώνεται με τα φώτα τα οποία έτσι εκτείνουν το «V» μέχρι τα πλαϊνά φτερά. Βεβαίως και τα φώτα έχουν αλλάξει, σχηματίζοντας το χαρακτηριστικό σχήμα μπούμερανγκ, με τα φώτα μέρας να είναι πολύ πιο λεπτά και αιχμηρά και τους προβολείς LED από κάτω να έχουν σχέδιο ίδιο ακριβώς με το μοτίβο των κυψελών. Μάλιστα η γρίλια στα σημεία κάτω από τους προβολείς έχει ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμο φινίρισμα σε σχέση με το κεντρικό της πλαίσιο. Τέλος ανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φώτα, προφέροντας ένα πιο έντονο αποτύπωμα, το οποίο αλλάζει ανάλογα της εξοπλιστικής έκδοσης.

Συνολικά, στα δικά μας μάτια, οι αλλαγές δίνουν ένα φουτουριστικό παρουσιαστικό στο ανανεωμένο Qashqai, θυμίζοντας αρκετά το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya και δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα όχημα με μπόλικη τεχνολογία πάνω του και ένα πιο εκλεπτυσμένο δυναμισμό σε σχέση με το πιο επιβλητικό στυλ του τωρινού μοντέλου. Μιλώντας μάλιστα και με τους ανθρώπους της Nissan, μάθαμε ότι τη συγκεκριμένη σχεδιαστική γλώσσα θα τη δούμε σύντομα σε ένα νέο μοντέλο πάνω στο οποίο δουλεύουν και θα μάθουμε σύντομα...

Σελίδα 1Επίσημο: Στο Παρίσι για το ανανεωμένο Nissan Qashqai (+video)
Σελίδα 2Αποστολή στο Παρίσι για να δούμε το ανανεωμένο Nissan Qashqai
Σελίδα 3Σχεδίαση: Φουτουριστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο
Σελίδα 4Τεχνολογία: Περισσότερα συστήματα ασφαλείας και πιο εξελιγμένο infotainment
Σελίδα 5Εσωτερικό: Ενέσεις πολυτέλειας στην καμπίνα και πιο χοντρά τζάμια για καλύτερη ηχομόνωση
Σελίδα 6Νέο ηλεκτρικό Micra με προσιτή τιμή και ακόμα 18 ηλεκτρικά μοντέλα Nissan την επόμενη 5ετία
SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
test center