Οι τιμές του ηλεκτρικού Opel Astra στην Ελλάδα

3.134 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
Οι τιμές του ηλεκτρικού Opel Astra στην Ελλάδα
4 Φωτογραφίες »

- Σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις.
- Ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 156 ίππων.
- Έως 418 χλμ. η αυτονομία του.
- Το Astra Electric συμπληρώνει την γκάμα του μοντέλου.

Σε δύο εκδόσεις, από 45.800 ευρώ στην Ελλάδα

Το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Astra πραγματοποίησε το εμπορικό του λανσάρισμα στη χώρα μας, με την ελληνική αντιπροσωπεία να γνωστοποιεί τις τιμές και τις εκδόσεις στις οποίες θα προσφέρεται το γερμανικό, χωρίς ρύπους hatchback.

Το ολοκαίνουργιο Opel Astra Electric θα διατίθεται αρχικά στις εξοπλιστικές εκδόσεις Edition Plus και GS. Το κόστος απόκτησης για την πρώτη ξεκινά από 45.800 ευρώ, ενώ  από 49.900 ευρώ κοστίζει η δεύτερη. Να σημειωθεί πως στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται η επιδότηση του κρατικού προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η οποία κυμαίνεται στις 8.000 ευρώ, ενώ ακόμα 1.000 ευρώ θα πάρουν όσοι θελήσουν να αποσύρουν το παλιό τους αυτοκίνητο.

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 156 ίππων

Από κει και πέρα, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το ηλεκτρικό Opel Astra να θυμίσουμε πως κινητήριο σύνολο αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σταθερού μαγνήτη  ισχύος 156 ίππων με 270 Nm ροπής, το οποίο συνεργάζεται με ένα κιβώτιο μίας σχέσης που περνά την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα. Η Opel αναφέρει πως το Astra Electric αγγίζει τα 170 χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα, ενώ ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τρία οδηγικά προφίλ: Eco, Normal και Sport που παραμετροποιούν μεταξύ άλλων τη λειτουργία του κινητήρα και του τιμονιού.

Έως 418 χλμ. η αυτονομία του

Το Astra Electric χρησιμοποιεί μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, η οποία του επιτρέπει να διανύσει έως και 418 χλμ. (WLTP) με μια φόρτιση, καθώς η εταιρεία υποστηρίζει πως η κατανάλωση σε μικτές συνθήκες ορίζεται στις 14,8 kWh/100 χλμ.. Για την φόρτιση, το Astra Electric μπορεί να «ανεφοδιαστεί» στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας σε λιγότερο από 30 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος 100 kW, ενώ στην περίπτωση οικιακής φόρτισης σε wallbox έχει τη δυνατότητα υποδοχής έως 11 kW βάσει του onboard charger.     

Το Astra Electric συμπληρώνει την γκάμα του μοντέλου

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως με την έλευση του Astra Electric, συμπληρώνεται η γκάμα του γερμανικού μικρομεσαίου hatchback, η οποία έως σήμερα απαρτίζονταν από σύνολα βενζίνης, diesel και Plug-in Hybrid.    

test center
KIA