facebook twitter
youtube
Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά
Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτοκίνητα - Μοτοσυκλέτες
Επαγγελματικά - Accessories - Ασφάλειες

Αυτή είναι η GLE Coupe

Διαβάστηκε από 8549 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/12/2014

Παρουσιάστηκε η GLE Coupe, ένα coupe αισθητικής crossover που στηρίζεται στην ανανεωμένη εκδοχή της ML (GLE), ενώ μαζί της κάνει ντεμπούτο και η νέα σειρά εκδόσεων AMG Sport.

Μετά από φήμες, «κατασκοπευτικές» εικόνες και προωθητικές φωτογραφίες μηνών, η Mercedes-Benz μας αποκαλύπτει την απάντησή της BMW X6. Λόγος γίνεται για τη νέα GLE Coupe ή αλλιώς την coupe αισθητικής έκδοση του μοντέλου που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως M-Class, το οποίο ετοιμάζεται στις αρχές της επόμενης χρονιάς, μαζί με την μετονομασία του σε GLE, να λάβει και μια ανανέωση.

Από όσα μπορούμε να κρίνουμε από τις φωτογραφίες, οι σχεδιαστές της Mercedes δεν απομακρύνθηκαν πολύ από τη λογική του πρωτότυπου Concept Coupe που είχαμε δει στο Πεκίνο. Εκεί που διαφοροποιείται σημαντικά το μοντέλο παραγωγής είναι στο πίσω τμήμα του, όπου τοποθετήθηκαν φωτιστικά σώματα που μας φέρνουν στο νου την S-Class Coupe.

Η GLE Coupe πατά στην ίδια πλατφόρμα με αυτήν της ανανεωμένης ML, αλλά η ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και τα ηλεκτρονικά της τροποποιήθηκαν, προς όφελος του κρατήματος και της οδηγικής αίσθησης. Οι διαστάσεις έχουν ως εξής (ΜxΠxΥ): 4.900 x 2.003 x 1.731χλστ. Το μεταξόνιο, πάλι, εκτείνεται μέχρι τα 2.915 χλστ.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, οι άνθρωποι της Mercedes δεν έκαναν πολλά πράγματα, καθώς η καμπίνα είναι πανομοιότυπη με αυτήν της ανανεωμένης M-Class (GLE). Οι διαφορές με τα μέχρι τώρα γνωστά είναι οι νέοι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα και η οθόνη του συστήματος infotainment COMAND, η οποία μοιάζει με tablet. Οι Γερμανοί, τέλος, θα προσφέρουν περισσότερες επιλογές σε χρώματα και υλικά.

Στην ευρωπαϊκή αγορά, το νέο γερμανικό crossover θα προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, όλες με σύστημα 4κίνησης 4MATIC και 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Αρχικά, μέσω της GLE Coupe, η Mercedes θα κάνει ντεμπούτο στη νέα σειρά εκδόσεων AMG Sport. Λόγος γίνεται για την GLE Coupe 450 AMG Sport, η οποία φέρει μια τροποποιημένη εκδοχή του 3λιτρου V6 twin-turbo μοτέρ, που αποδίδει 367 ίππους και 520 Nm. Διαθέτει ως στάνταρ το νέο κιβώτιο DYNAMIC SELECT που διαθέτει λειτουργία Sport+. Επιπλέον, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις έχουν κατανομή της ροπής στο 50:50 ανάμεσα στους δύο άξονες, η συγκεκριμένη έχει ρυθμιστεί στο 40:60 (εμπρός:πίσω). Εξοπλίζεται με body kit της AMG και ζάντες 21 ιντσών με ελαστικά 275/45 R 21 (μπροστά) και 315/40 R 21 (πίσω).

Κατά το λανσάρισμα, η GLE Coupe θα είναι διαθέσιμη και με 3λιτρο V6 μοτέρ πετρελαίου απόδοσης -στην περίπτωση της GLE 350 d 4MATIC- 258 ίππων και 620 Nm. Υπάρχει και έκδοση με bi-turbo 3λιτρο κινητήρα βενζίνης, η οποία έχει ισχύ 333 ίππων και ροπή 480 Nm. Στο μέλλον, στη γκάμα του μοντέλου θα προστεθεί και η GLE 63 AMG, προκειμένου να ανταγωνιστεί την BMW X6M. Θα φέρει το twin-turbo V8 σύνολο των 5,5 λτ., με ισχύ γύρω στους 570 ίππους. Παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει τον επόμενο μήνα στην έκθεση του Ντιτρόιτ και το λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2015.

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: MERCEDES | GLE COUPE |

περισσότερα νέα & άρθρα »
MERCEDES - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ντεμπούτο για την ανανεωμένη Mercedes S-Class

Mercedes σε leasing: 5 μοντέλα που αξίζουν

Mercedes A-Class: Κορυφαία τεχνολογία & αισθητική, σε πιο προσιτή τιμή

Spring Check: Πώς η Mercedes εγγυάται καλό ταξίδι

180 ή 200 για τις Mercedes A-Class & GLA; Πού διαφέρει η κάθε έκδοση;

περισσότερα »
ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το νέο Kia EV5 GT διέρρευσε πριν το ντεμπούτο του

Επίσημο: Στο Παρίσι για το ανανεωμένο Nissan Qashqai (+video)

009 Grand: Το νέο υπερπολυτελές μίνι βαν της Zeekr

Το νέο Opel Frontera διέρρευσε πριν αποκαλυφθεί στην Ευρώπη

Το Subaru WRX επέστρεψε στην έκδοση Club Spec!

περισσότερα »


ΧΡΗΣΙΜΑ

& Εταιρικές Πωλήσεις
Εταιρείες - Εμπορίες
Καινούργιο αυτοκίνητο
Υγραέριο & Φυσικό Αέριο
& Auto Αξεσουάρ
Μεταχειρισμένου
Πρόγραμμα - Δίκτυο
Πού; - Πώς;
Καινούρια
Μεταχειρισμένα
© 2024 autotriti.gr