2 ώρες απ την Αθήνα: Η Μήλος του Χειμώνα

16352 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Μήλος πέρα από τις ομορφιές της είναι γνωστή ως ιδανικός προορισμός για ζευγάρια. Τους χειμωνιάτικους μήνες όμως ο απόλυτος ρομαντικός προορισμός είναι άλλος.

Φύγε για τη Βυτίνα και την Ορεινή Αρκαδία.

Περπάτησε στον «Δρόμο της Αγάπης»
Στην ορεινή Αρκαδία η Βυτίνα απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και είναι ιδανικός προορισμός για ζευγάρια. Ξεκίνα την περιήγησή σου με το ταίρι σου από τον κατάφυτο «δρόμο της αγάπης». Είναι η πιο must βόλτα για τα ερωτευμένα ζευγάρια ή για όσους θέλουν να αναθερμάνουν την σχέση τους. Χαλάρωσε στα πανέμορφα πάρκα απολαμβάνοντας ρομαντικές στιγμές και νιώσε ένα με τη φύση ακούγοντας και θαυμάζοντας τα τρεχούμενα νερά της περιοχής.

Κοντράρει στα ίσα τα αλπικά θέρετρα
Σαλέ, μονοπάτια, της φύσης, καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα, ατμοσφαιρικά café και πολλές αξιόλογες παραδοσιακές ταβέρνες και καλά εστιατόρια σε περιμένουν. Επισκέψου τη Βυτίνα και σου υπογράφουμε ότι θα ξαναπάς! Περπάτησε το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 να προσκαλεί τους απανταχού περιπατητές για διαδρομές στην αγκαλιά της μητέρας φύσης και εν συνεχεία επισκέψου τη Δημόσια Βιβλιοθήκη με τη μεγαλύτερη παράδοση στον χώρο των εκδόσεων, τα ιστορικά έντυπα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Μεγαλοπρεπής ναός στο κέντρο του χωριού
Θαύμασε τον εντυπωσιακό ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνα στο κέντρο της Βυτίνας. Έχει κλείσει 170 χρόνια ζωής καθώς κτίστηκε το 1846 και είναι από τα σημεία που μαγνητίζουν το μάτι κάθε επισκέπτη είτε για θρησκευτικό είτε για λαογραφικό ενδιαφέρον. Μιλώντας για λαογραφία στην πλατεία της Βυτίνας θα βρεις και το λαογραφικό μουσείο. Το ταξίδι στο χρόνο που θα σου προσφέρει θα σου δημιουργήσουν μνήμες που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη σου.

Απόδραση στη φύση στη Δημητσάνα
Αρχοντικά, παραδοσιακοί ξενώνες, καλντερίμια και πολλές επιλογές καλού φαγητού, αλλά και το Φαράγγι του Λούσιου και το πρωτότυπο υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης είναι μερικοί λόγοι για να προγραμματίσετε μια απίθανη απόδραση στη γραφική Δημητσάνα. Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό πέτρινο παραδοσιακό οικισμό, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας, όπου βρίσκουν στέγη περιπατητές και φυσιολάτρες, οικογένειες και ζευγάρια, ζωηρά πνεύματα και ανέμελοι weekenders, μιας και εδώ οι επιλογές δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Τα επιβλητικά, πέτρινα κτίσματα με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα καλντερίμια με το ρομαντικό χαρακτήρα, τα κατάφυτα τοπία με τις μοναδικές εικόνες, τα δεκάδες πεζοπορικά μονοπάτια με τους φιδίσιους δρόμους που οδηγούν στο εξαιρετικό φαράγγι του Λούσιου και οι μοναδικές επιλογές εναλλακτικού τουρισμού αποτελούν πόλο έλξης για κάθε εποχή του χρόνου.