O 2ος ψηλότερος βράχος της Μεσογείου

15248 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε για την Ανάφη ένα από τα πιο γαλήνια και πανέμορφα νησιά του Αιγαίου. Ανέβα και απόλαυσε τη θέα από την Παναγία την Καλαμιώτισσα που δεσπόζει στην κορυφή του δεύτερου ψηλότερου βράχο της Μεσογείου και ανακάλυψε τα απάτητα μέρη που κρύβει. Χαλάρωσε και βόλταρε στα κατάλευκα σοκάκια της Χώρας.

Ζήσε το πιο μοναδικό θέαμα της Μεσογείου στην Παναγία την Καλαμιώτισσα

Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Ανέβα στον βράχο του Καλάμου, τον δεύτερο ψηλότερο βράχο (460 μέτρα) της Μεσογείου μετά το Γιβραλτάρ. Στην κορυφή του θα δεις να δεσπόζει από το 1715 η Παναγία η Καλαμιώτισσα ενώ πιο δίπλα δες τα ερείπια του μεσαιωνικού οχυρού. Η συγκλονιστική θέα θα σε μαγέψει. Στον Κάλαμο αναζήτησε και το Δρακοντοσπήλαιο, ένα πανέμορφο σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Βόλταρε στα κατάλευκα σοκάκια της Χώρας με τα πανέμορφα σπίτια
Περιπλανήσου στη χώρα και δες τα κατάλευκα σπίτια με τα ασβεστωμένα σοκάκια,  τα πανέμορφα ξωκλήσια και τους ανεμόμυλους. Γνώρισε τους 300 μόνιμους κατοίκους του νησιού και απόλαυσε τη φιλοξενία τους τρώγοντας φρέσκο ψάρι στα ταβερνάκια. Περπάτα στο παλιό λιθόστρωτο καλντερίμι που παλιότερα αποτελούσε τη μόνη δίοδο επικοινωνίας ανάμεσα στο λιμάνι και στη Χώρα.

Αδρεναλίνη στο φουλ με αναρρίχηση στον Κάλαμο
Ανέβασε την αδρεναλίνη σου κάνοντας αναρρίχηση στον Κάλαμο. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο θα δεις αναρριχητές από την Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη να επιλέγουν την Ανάφη για να εξερευνήσουν απάτητες πλαγιές του Καλάμου. Καλό είναι να γνωρίζεις πως η νότια πλευρά του βράχου βρίσκεται στη σκιά ως το μεσημέρι ενώ το απόγευμα η βόρεια και η ανατολική.

Δες τον Μαυροπετρίτη ένα σπάνιο είδος γερακιού που ζει στο νησί
Εξερεύνησε τις απόκρημνες πλαγιές της Ανάφης όπως ο Κάλαμος και δες τον μαυροπετρίτη, το γεράκι του Αιγαίου. Στο νησί υπολογίζεται πως φιλοξενεί το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού δηλαδή 600 γεράκια. Δες επίσης τον αιγαιόγλαρο, το μόνο είδος γλάρου που ζει μόνο στη Μεσόγειο.

Βούτα στο Κλεισίδι με την ξανθή άμμο και τα μεγάλα φοινικόδεντρα
Βούτα στο Κλεισίδι, την πεντακάθαρη παραλία της Ανάφης με τα κρυστάλλινα και ρηχά νερά. Είναι στρωμένη με ξανθή άμμο  και το άκρο της στολίζεται από μερικά μεγάλα φοινικόδεντρα και αθανάτους. Απόλαυσε ψαράκι και κυκλαδίτικες γεύσεις στις ταβέρνες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την παραλία.
 

Tags: ΑΝΑΦΗ