Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

2846 Επισκέψεις στο άρθρο

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 8 μ.μ. η έκθεση ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Νέα ευρήματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

 
Η έκθεση οργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη Μυτιλήνη (8ης Νοεμβρίου 17 – Έναντι Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης).

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει καθιερώσει από το 1977 τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με στόχο να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2017 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται», θέλοντας να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία.

Η έκθεση δημιουργήθηκε το 2015 και η νέα 5η παρουσίασή της στη Μυτιλήνη εστιάζει στα νέα ανασκαφικά ευρήματα που εκτίθενται για πρώτη φορά.