Φωτογραφία από www.nafplio-villa.gr

Βασιλικές παρουσίες στο Ναύπλιο

3517 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανακάλυψε γιατί το Ναύπλιο «ελκύει» βασιλιάδες και βρες τα μυστικά του μέρη.Κρυφά μονοπάτια, σπάνια μουσεία και γραφικές γειτονιές δημιουργούν τον ιδανικό προορισμό και φανερώνουν ένα «αλλιώτικο Ναύπλιο».

 
Το Ναύπλιο είναι ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς κατά όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάλιστα, αυτό το διάστημα το επισκέπτεται και η βασίλισσα του Μπαχρέιν Sabika bint Ibrahim Al Khalifa. Κάτι ακόμη, που είναι αξιοσημείωτο για το Ναύπλιο  είναι πως πέραν από τα πασίγνωστα μνημεία του, όπως το Μπούρτζι και το Παλαμήδι διαθέτει πολλά άλλα «μυστικά» μέρη, που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί και αποτελούν πόλο έλξης για τους καλά ενημερωμένους.

Το «κρυφό» μονοπάτι της Ακροναυπλίας, που καταλήγει σε σπηλιά. Μπορείς να ανέβεις με το ασανσέρ και να απολαύσεις  την υπέροχη θέα.
Ένας πολύ δημοφιλής περίπατος ξεκινά από το κέντρο του Ναυπλίου  και διασχίζει περιμετρικά την Ακροναυπλία, περνώντας  από το φάρο και καταλήγοντας στην παραλία Αρβανιτιά.  Ωστόσο, ένα κοινό μυστικό είναι ότι υπάρχει ένα σχεδόν μυστικό μονοπάτι στο πλάι της Ακροναυπλίας, το οποίο τελειώνει σε μια σπηλιά. Ωστόσο, η σπηλιά διαθέτει  και ασανσέρ, το οποίο σε ανεβάζει μέχρι την κορυφή της Ακροναυπλίας , από όπου απολαμβάνεις την υπέροχη θέα.

Η παλιά πόλη του Ναυπλίου είναι γεμάτη με γραφικά σοκάκια, ενετικά μπαλκόνια, αυλές γεμάτο από λουλούδια και γραφικά σοκάκια.
Η παλιά πόλη του Ναυπλίου έχει μία υπέροχη αύρα. Ίσως, εδώ θα κάνεις και μία από τις πιο ρομαντικές βόλτες σε όλη την Ελλάδα.  Καθώς, θα περπατάς θα κάνεις αναδρομή στο παρελθόν βλέποντας βενετσιάνικα μπαλκόνια  και όμορφα νεοκλασικά με ολάνθιστες αυλές. Η  περιήγηση στα  όμορφα σοκάκια, όπου τα μικρά μαγαζάκια έχουν την τιμητική τους, θυμίζοντας κάτι από περίπατο σε ιταλικούς δρόμους. Ακόμη, αξίζει να σημειώσουμε, ότι τα φαγητά και η διαμονή στο Ναύπλιο είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.

Το μοναδικό μουσείο κομπολογιού στην Ελλάδα  με σπάνια συλλογή από κομπολόγια και προσευχητάρια διάφορων θρησκειών.
Το συγκεκριμένο μουσείο λειτουργεί από το 1998 και είναι το μοναδικό ίσως στον κόσμο, που  διαθέτει σπάνια κομπολόγια και όχι μόνο.  Στο συγκεκριμένο μουσείο υπάρχουν σπάνια κομπολόγια που χρονολογούνται μεταξύ 1550-1950 είναι φτιαγμένα από από ατόφιο κεχριμπάρι, κεχριμπάρι μαστίχα, κεχριμπάρι φατουράν, μαύρο και κόκκινο κοράλλι, κόκαλο και άλλα υλικά, ακόμη διαθέτει και μια συλλογή από προσευχητάρια ινδουιστών, βουδιστών, μουσουλμάνων, καθολικών και Ελλήνων.

Το Τολό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από την παραλία και διαθέτει όχι μόνο ωραία ακρογιαλιά, αλλά και πολλά αξιοθέατα.
Το Τολό είναι ένας πολύ δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός, ιδανικός για εξορμήσεις Σαββατοκύριακου. Απέχει από το Ναύπλιο, μόλις δέκα χιλιόμετρα και φημίζεται για την παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά και την υπέροχη αμμουδιά. Ακόμη, διαθέτει πολλές ταβερνούλες,αλλά και καταλύματα για να μείνεις. Τέλος, μην παραλείψεις να επισκεφτείς την  αρχαία Ασίνη, που μνημονεύτηκε ακόμη και από τον Όμηρο.