Βόρεια vs Νότια Εύβοια!

16934 Επισκέψεις στο άρθρο

Αλλοι είναι υπέρ της Βόρειας Εύβοιας για τις μαγευτικές παραλίες της αλλά κάποιοι άλλοι ψηφίζουν πάντα νότο και καταλήγουν στη Νότια Εύβοια. Εσείς προς τα πού κινείστε περισσότερο; Συγκρίναμε και σας προτείνουμε.

 

Βόρεια Εύβοια

Ανεβαίνεις ψηλά στα έλατα και ατενίζεις τη θάλασσα του Ευβοϊκού να ανοίγεται σα λίμνη στα πόδια σου. Περπατάς στην ακροποταμιά και ανασαίνεις τις μυρωδιές όλου του δάσους... Στη συνέχεια σε περιμένουν βράχια και λαχταριστές αμμουδιές, πευκοδάση που βρέχουν τις ρίζες τους στο κύμα, ιαματικά νερά που χύνονται στη θάλασσα, γραφικά ψαροχώρια και απάτητα ακρογιάλια, μια συνεχής εναλλαγή τοπίων.

Αθήνα – Βόρεια Εύβοια: 188 χλμ. – Χρόνος: 3 ώρες– Διόδια: 3.25€ - Βενζίνη: 24€ (με κατανάλωση καυσίμου 14,11lt και τιμή καυσίμου 1,47€/lt)

Θεσσαλονίκη – Βόρεια Εύβοια: 276 χλμ. – Χρόνος: 3 ώρες– Διόδια: 15,10€ - Βενζίνη: 31€ (με κατανάλωση καυσίμου 20,71lt και τιμή καυσίμου 1,47€/lt)

 

Αξιοθέατα 

Δραστηριότητες

 • Επίσκεψη στα χωριά Χρόνια, Ροβιές και Ήλια
 • Στο Δέρφι της Δίρφης για έλατα, οξιές και πεύκα
 • Ουζάκι στο μικρό ψαροχώρι Ήλια, ανάμεσα στη Λίμνη και την Αιδηψό
 • Για windsurfing και kitesurf στα Κανατάδικα, Αρτεμίσιο, Βασιλικά
 • Για καταδύσεις στον Αγιο Γεώργιο Λιχάδας  και στα Λιχαδονήσια
 • Για Ιστιοπλοΐα τριγώνου, κανόε καγιάκ και ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στη Λίμνη και στους Ωρεούς

Κοντινές εκδρομές

Δείτε περισσότερα για τη Βόρεια Εύβοια

 

Νότια Εύβοια

Η Νότια Εύβοια, εξίσου ενδιαφέρουσα και αναπτυγμένη τουριστικά, έχει να επιδείξει μια προσωπικότητα εντελώς διαφορετική από αυτή του Βορρά, ολοκληρώνοντας την πολυμορφία τουριστικών εφοδίων της Εύβοιας.

Αθήνα – Νότια Εύβοια: 111χλμ. – Χρόνος: 2 ώρες παρά δέκα λεπτά– Διόδια: 3.25€ - Βενζίνη: 12€ (με κατανάλωση καυσίμου 8.32lt και τιμή καυσίμου 1,47€/lt)

Θεσσαλονίκη – Νότια Εύβοια: 487 χλμ. – Χρόνος: 5 ώρες 20 λεπτά – Διόδια: 26.95€ - Βενζίνη: 54€ (με κατανάλωση καυσίμου 36.55lt και τιμή καυσίμου 1,47€/lt)

 

Αξιοθέατα

 • Ο βενετσιάνικος πύργος του 13ου αιώνα
 • Το Δημαρχείο
 • Ο Αγιος Νικόλαος με το γαλάζιο τρούλο
 • Η Κάρυστος της πλούσιας ιστορίας
 • Τα Δρακόσπιτα της Όχης και των Στύρων
 • Το αιγαιοπελαγίτικο χωριό των Αγίων Αποστόλων
 • Το ακρωτήρι Καφηρέας ή Κάβο Ντόρο

Δραστηριότητες

 • Σύντομη απόδραση στο Μαρμάρι για θαλασσινά
 • Για σέρφινγκ στη Μεγάλη Αμμο στο Μαρμάρι
 • Στον υγρότοπο του Δύστου
 • Στο φαράγγι του Δημοσάρη

Κοντινές εκδρομές

 • Βόλτα στο Μεσόγειο χωριό Κριεζά
 • Στους Μύλους πάνω από την Κάρυστο για το Καστέλο Ρόσο
 • Στα αμφιθεατρικά Στύρα και στα Νέα Στύρα για φρέσκο ψάρι
 • Στην Ερέτρια για ηλιοβασίλεμα

Δείτε περισσότερα για τη Νότια Εύβοια

 

Βόρεια vs Νότια Εύβοια

 

 

Βόρεια Εύβοια

Νότια Εύβοια

Διαμονή

Πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα καθιστούν τη διαμονή στη Βόρεια και Νότια Εύβοια μια εμπειρία που -πραγματικά- θέλει κάποιος να ζήσει. Αρχοντικής ταυτότητας είναι και τα ξενοδοχεία στην Νότια Εύβοια. Στη Βόρεια Εύβοια η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι στα 35€/άτομο με πρωινό, στη Νότια Εύβοια η διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία κυμαίνεται επίσης στα ίδια επίπεδα χωρίς αποκλίσεις.

8

8

Φαγητό

Ο καρυστινός μπακλαβάς κλέβει τις εντυπώσεις αλλά και οι λιροκεφτέδες της Εύβοιας έχουν εξίσου μεγάλη ζήτηση. Μην μείνετε στις περιγραφές και δοκιμάστε όλα τα σιροπιαστά, χαλβάδες και μουστοκούλουρα παραδοσιακά. Από τα κυρίως πιάτα προτιμήστε πίτες και τα φρέσκα κρέατα. Τα φρέσκα ντόπια λαχανικά επίσης είναι καλή επιλογή για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας.

8,5

9

Αξιοθέατα

Η λίμνη με τη νησιώτικη ατμόσφαιρα, ο μαγικός καταρράκτης του Δρυμώνα, οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού, η παραλία Αγκάλη με θέα το Αιγαίο και ο αειθαλής αιωνόβιος πλάτανος στον ποταμό Κηρέα είναι μερικά από τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στην Βόρεια Εύβοια, καθώς το αξίζουν. Από την άλλη, και η Νότια Εύβοια με το βενετσιάνικο πύργο του 13ου αιώνα, το Δημαρχείο, τον Αγιο Νικόλαο με το γαλάζιο τρούλο και τα δρακόσπιτα της Όχης και των Στύρων έχει να αντιπροτείνει ενδιαφέροντα θέματα. Το αιγαιοπελαγίτικο χωριό των Αγίων Αποστόλων και το ακρωτήρι Καφηρέας ή Κάβο Ντόρο φυσικά και είναι στις τοπ επιλογές σας. Άρα, σημειώσατε ισοπαλία!

9

9

Κοντινές Εκδρομές

Στη Βόρεια Εύβοια, σας προτείνουμε, μετά το χωριό Κεχριές, λίγο πριν φτάσετε στην Λίμνη, στην διαδρομή από την Χαλκίδα, αριστερά του δρόμου να συναντήσετε την έξοδο και τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Μουρτιάς. Μια εκδρομή στο ακρωτήρι Αρτεμήσιο επίσης είναι αξιόλογη πρόταση, όπως και η παραλιακή διαδρομή προς Αι Γιώργη. Έχετε ακόμη να διαλέξετε ανάμεσα σε μια βόλτα στον Αγιόκαμπο και σε μια στάση στους Ωρεούς για το γραφικό λιμάνι. Από την άλλη, στην Νότια Εύβοια μπορείτε να κινηθείτε ανάλογα στο Μεσόγειο χωριό Κριεζά, στους Μύλους για το Καστέλο Ρόσο και στα Στύρα για θαλασσινά.

8,5

9

Δραστηριότητες

Αν πρέπει να επιλέξετε δραστηριότητες και είστε αθλητικοί τύποι, σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξετε. Στη Βόρεια Εύβοια, μπορείτε να πάτε για windsurfing και kitesurf στα Κανατάδικα, Αρτεμίσιο, Βασιλικά, ενώ για καταδύσεις να προτιμήσετε τον Αγιο Γεώργιο Λιχάδας  και τα Λιχαδονήσια. Για Ιστιοπλοΐα τριγώνου, κανόε καγιάκ και ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης θα πάτε στη Λίμνη και στους Ωρεούς. Στη Νότια Εύβοια, για σέρφινγκ θα πάτε στη Μεγάλη Αμμο στο Μαρμάρι αλλά και για μια ενδιαφέρουσα περιήγηση, κινηθείτε προς τον υγρότοπο του Δύστου ή το φαράγγι του Δημοσάρη.

9

8

Διασκέδαση

Λατρέψτε τα μπαράκια και τις καλές τοπικές ταβέρνες και ζήστε από κοντά όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τόσο η Βόρεια Εύβοια όσο και η Νότια έχουν θέα στο πράσινο και στα δάση με τη βόρεια να συγκεντρώνει πιο πολύ μεγάλες ηλικίες λόγω των λουτρών της Αιδηψού. Η Βόρεια Εύβοια, σε σύγκριση με την Νότια, κινείται σε πιο σταθερές επιλογές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνεται αξιοζήλευτη για την ηρεμία που αποπνέει καθώς και για το ότι είναι το απόλυτο καταφύγιο και λύτρωση από τη βουή της καθημερινότητας.

8

9

Σύνολο μ.ο.

 

8,5

8,6


Εσείς τι λέτε; Υπάρχει ανταγωνισμός; Ποια περιοχή προτιμάτε καλύτερα;