Βόρεια vs Νότια Εύβοια!

Διαβάστηκε από 6876 αναγνώστες

Αλλοι είναι υπέρ της Βόρειας Εύβοιας για τις μαγευτικές παραλίες της αλλά κάποιοι άλλοι ψηφίζουν πάντα νότο και καταλήγουν στη Νότια Εύβοια. Εσείς προς τα πού κινείστε περισσότερο; Συγκρίναμε και σας προτείνουμε.

 

Βόρεια Εύβοια

Ανεβαίνεις ψηλά στα έλατα και ατενίζεις τη θάλασσα του Ευβοϊκού να ανοίγεται σα λίμνη στα πόδια σου. Περπατάς στην ακροποταμιά και ανασαίνεις τις μυρωδιές όλου του δάσους... Στη συνέχεια σε περιμένουν βράχια και λαχταριστές αμμουδιές, πευκοδάση που βρέχουν τις ρίζες τους στο κύμα, ιαματικά νερά που χύνονται στη θάλασσα, γραφικά ψαροχώρια και απάτητα ακρογιάλια, μια συνεχής εναλλαγή τοπίων.

Αθήνα – Βόρεια Εύβοια: 188 χλμ. – Χρόνος: 3 ώρες– Διόδια: 3.25€ - Βενζίνη: 24€ (με κατανάλωση καυσίμου 14,11lt και τιμή καυσίμου 1,47€/lt)

Θεσσαλονίκη – Βόρεια Εύβοια: 276 χλμ. – Χρόνος: 3 ώρες– Διόδια: 15,10€ - Βενζίνη: 31€ (με κατανάλωση καυσίμου 20,71lt και τιμή καυσίμου 1,47€/lt)

 

Αξιοθέατα 

Δραστηριότητες

 • Επίσκεψη στα χωριά Χρόνια, Ροβιές και Ήλια
 • Στο Δέρφι της Δίρφης για έλατα, οξιές και πεύκα
 • Ουζάκι στο μικρό ψαροχώρι Ήλια, ανάμεσα στη Λίμνη και την Αιδηψό
 • Για windsurfing και kitesurf στα Κανατάδικα, Αρτεμίσιο, Βασιλικά
 • Για καταδύσεις στον Αγιο Γεώργιο Λιχάδας  και στα Λιχαδονήσια
 • Για Ιστιοπλοΐα τριγώνου, κανόε καγιάκ και ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στη Λίμνη και στους Ωρεούς

Κοντινές εκδρομές

Δείτε περισσότερα για τη Βόρεια Εύβοια

 

Νότια Εύβοια

Η Νότια Εύβοια, εξίσου ενδιαφέρουσα και αναπτυγμένη τουριστικά, έχει να επιδείξει μια προσωπικότητα εντελώς διαφορετική από αυτή του Βορρά, ολοκληρώνοντας την πολυμορφία τουριστικών εφοδίων της Εύβοιας.

Αθήνα – Νότια Εύβοια: 111χλμ. – Χρόνος: 2 ώρες παρά δέκα λεπτά– Διόδια: 3.25€ - Βενζίνη: 12€ (με κατανάλωση καυσίμου 8.32lt και τιμή καυσίμου 1,47€/lt)

Θεσσαλονίκη – Νότια Εύβοια: 487 χλμ. – Χρόνος: 5 ώρες 20 λεπτά – Διόδια: 26.95€ - Βενζίνη: 54€ (με κατανάλωση καυσίμου 36.55lt και τιμή καυσίμου 1,47€/lt)

 

Αξιοθέατα

 • Ο βενετσιάνικος πύργος του 13ου αιώνα
 • Το Δημαρχείο
 • Ο Αγιος Νικόλαος με το γαλάζιο τρούλο
 • Η Κάρυστος της πλούσιας ιστορίας
 • Τα Δρακόσπιτα της Όχης και των Στύρων
 • Το αιγαιοπελαγίτικο χωριό των Αγίων Αποστόλων
 • Το ακρωτήρι Καφηρέας ή Κάβο Ντόρο

Δραστηριότητες

 • Σύντομη απόδραση στο Μαρμάρι για θαλασσινά
 • Για σέρφινγκ στη Μεγάλη Αμμο στο Μαρμάρι
 • Στον υγρότοπο του Δύστου
 • Στο φαράγγι του Δημοσάρη

Κοντινές εκδρομές

 • Βόλτα στο Μεσόγειο χωριό Κριεζά
 • Στους Μύλους πάνω από την Κάρυστο για το Καστέλο Ρόσο
 • Στα αμφιθεατρικά Στύρα και στα Νέα Στύρα για φρέσκο ψάρι
 • Στην Ερέτρια για ηλιοβασίλεμα

Δείτε περισσότερα για τη Νότια Εύβοια

 

Βόρεια vs Νότια Εύβοια

 

 

Βόρεια Εύβοια

Νότια Εύβοια

Διαμονή

Πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα καθιστούν τη διαμονή στη Βόρεια και Νότια Εύβοια μια εμπειρία που -πραγματικά- θέλει κάποιος να ζήσει. Αρχοντικής ταυτότητας είναι και τα ξενοδοχεία στην Νότια Εύβοια. Στη Βόρεια Εύβοια η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι στα 35€/άτομο με πρωινό, στη Νότια Εύβοια η διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία κυμαίνεται επίσης στα ίδια επίπεδα χωρίς αποκλίσεις.

8

8

Φαγητό

Ο καρυστινός μπακλαβάς κλέβει τις εντυπώσεις αλλά και οι λιροκεφτέδες της Εύβοιας έχουν εξίσου μεγάλη ζήτηση. Μην μείνετε στις περιγραφές και δοκιμάστε όλα τα σιροπιαστά, χαλβάδες και μουστοκούλουρα παραδοσιακά. Από τα κυρίως πιάτα προτιμήστε πίτες και τα φρέσκα κρέατα. Τα φρέσκα ντόπια λαχανικά επίσης είναι καλή επιλογή για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας.

8,5

9

Αξιοθέατα

Η λίμνη με τη νησιώτικη ατμόσφαιρα, ο μαγικός καταρράκτης του Δρυμώνα, οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού, η παραλία Αγκάλη με θέα το Αιγαίο και ο αειθαλής αιωνόβιος πλάτανος στον ποταμό Κηρέα είναι μερικά από τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στην Βόρεια Εύβοια, καθώς το αξίζουν. Από την άλλη, και η Νότια Εύβοια με το βενετσιάνικο πύργο του 13ου αιώνα, το Δημαρχείο, τον Αγιο Νικόλαο με το γαλάζιο τρούλο και τα δρακόσπιτα της Όχης και των Στύρων έχει να αντιπροτείνει ενδιαφέροντα θέματα. Το αιγαιοπελαγίτικο χωριό των Αγίων Αποστόλων και το ακρωτήρι Καφηρέας ή Κάβο Ντόρο φυσικά και είναι στις τοπ επιλογές σας. Άρα, σημειώσατε ισοπαλία!

9

9

Κοντινές Εκδρομές

Στη Βόρεια Εύβοια, σας προτείνουμε, μετά το χωριό Κεχριές, λίγο πριν φτάσετε στην Λίμνη, στην διαδρομή από την Χαλκίδα, αριστερά του δρόμου να συναντήσετε την έξοδο και τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Μουρτιάς. Μια εκδρομή στο ακρωτήρι Αρτεμήσιο επίσης είναι αξιόλογη πρόταση, όπως και η παραλιακή διαδρομή προς Αι Γιώργη. Έχετε ακόμη να διαλέξετε ανάμεσα σε μια βόλτα στον Αγιόκαμπο και σε μια στάση στους Ωρεούς για το γραφικό λιμάνι. Από την άλλη, στην Νότια Εύβοια μπορείτε να κινηθείτε ανάλογα στο Μεσόγειο χωριό Κριεζά, στους Μύλους για το Καστέλο Ρόσο και στα Στύρα για θαλασσινά.

8,5

9

Δραστηριότητες

Αν πρέπει να επιλέξετε δραστηριότητες και είστε αθλητικοί τύποι, σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξετε. Στη Βόρεια Εύβοια, μπορείτε να πάτε για windsurfing και kitesurf στα Κανατάδικα, Αρτεμίσιο, Βασιλικά, ενώ για καταδύσεις να προτιμήσετε τον Αγιο Γεώργιο Λιχάδας  και τα Λιχαδονήσια. Για Ιστιοπλοΐα τριγώνου, κανόε καγιάκ και ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης θα πάτε στη Λίμνη και στους Ωρεούς. Στη Νότια Εύβοια, για σέρφινγκ θα πάτε στη Μεγάλη Αμμο στο Μαρμάρι αλλά και για μια ενδιαφέρουσα περιήγηση, κινηθείτε προς τον υγρότοπο του Δύστου ή το φαράγγι του Δημοσάρη.

9

8

Διασκέδαση

Λατρέψτε τα μπαράκια και τις καλές τοπικές ταβέρνες και ζήστε από κοντά όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τόσο η Βόρεια Εύβοια όσο και η Νότια έχουν θέα στο πράσινο και στα δάση με τη βόρεια να συγκεντρώνει πιο πολύ μεγάλες ηλικίες λόγω των λουτρών της Αιδηψού. Η Βόρεια Εύβοια, σε σύγκριση με την Νότια, κινείται σε πιο σταθερές επιλογές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνεται αξιοζήλευτη για την ηρεμία που αποπνέει καθώς και για το ότι είναι το απόλυτο καταφύγιο και λύτρωση από τη βουή της καθημερινότητας.

8

9

Σύνολο μ.ο.

 

8,5

8,6


Εσείς τι λέτε; Υπάρχει ανταγωνισμός; Ποια περιοχή προτιμάτε καλύτερα;

 

που να μεινετε - ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 • Διαμονή... στην αγκαλιά των αστεριών

  Το ξενοδοχείο Αστρολάβος στη Λίμνη Ευβοίας ονομάστηκε έτσι για τις μαγευτικές νύκτες που προσφέρει, όταν ο ουρανός έχει ξαστεριά και παρατηρείς με γυμνό μάτι τον έναστρο ουρανό και βρίσκεσαι στην αγκαλιά των αστεριών. Όλα τα διαμερίσματα περιλαμβάνουν μοντέρνα επίπλωση, φωτεινή διακόσμηση και καθιστικό.
   2227032412 Περισσότερα

τι να κανετε - ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 • Σουβλιστά και κρεατικά για καλοφαγάδες

  Στο καταπράσινο τοπίο της μαγευτικής ορεινής Στενής Ευβοίας, στα κελαρυστά νερά του ποταμού βρίσκεται η ταβέρνα Ο Κισσός. Μία από τις γευστικότερες προτάσεις της περιοχής με σουβλιστά και κρεατικά. Η ζεστασιά του ξύλου και τα γήινα χρώματα δημιουργούν μία οικεία ατμόσφαιρα όπου το τζάκι κλέβει την παράσταση.
   2228051226, 2228051527, 6977332576 Περισσότερα

που να μεινετε - ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 • Αξέχαστη πολυτέλεια στη διαμονή

  Το Kymi Palace βρίσκεται στην γραφική παραλία της Κύμης, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω στην πλαγιά του λόφου με θέα προς το λιμάνι της Κύμης και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Ένας παράδεισος που συνδυάζει τις εκλεπτυσμένες παροχές με την παραδοσιακά ελληνική έννοια της φιλοξενίας.
   2222022500, 2222023500 Περισσότερα
 • Βγαλμένο από παραμύθι

  Παραμυθένιο Village Resort. Στο Κλιμάκι Πετριών, στη Νότια Εύβοια. Ζεστή ατμόσφαιρα, οικεία συμπεριφορά.Αξέχαστες στιγμές. Ιδανικό σημείο ρομαντικής χαλάρωσης και διασκέδασης. Σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.
   2223058220 Περισσότερα
 • Ανακαλύψτε την Ελευθερία

  Το ξενοδοχείο Αmaronda Resort & Spa είναι το μέρος όπου θα επαναπροσδιορίσετε την έννοια των διακοπών στην Εύβοια. Το παραθαλάσσιο, τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο βρίσκεται στην ομορφότερη τοποθεσία της Ερέτριας, με θέα στον υπέροχο, αμμώδη κόλπο του Μαλακώντα. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στην ιδιωτική παραλία ή στην πισίνα.
   22290-68100 Περισσότερα

τι να κανετε - ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 • Φρέσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα

  Μεγάλη ποικιλία σε μεζέδες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα και ολόφρεσκα ψάρια που μυρίζουν θάλασσα κι ένας προσεγμένος εσωτερικός και εξωτερικός χώρος δημιουργούν τον απόλυτο συνδυασμό για καλό φαγητό στην παραλία της Κύμης και στο εστιατόριο – ψαροταβέρνα Το Αιγαίο.
   2222022641 Περισσότερα
 • Απόλαυση all day long

  Το Rodon Café στην παραλία της Κύμης σας υποδέχεται από πρωί μέχρι το βράδυ μοναδική ατμόσφαιρα και ιδιαίτερη διακόσμηση, προσφέροντας καφέ, γλυκά, κρύα πιάτα και μερικά από τα πιο ψαγμένα cocktail με φόντο τo υπέροχο θαλασσινό τοπίο της Εύβοιας!
   2222024345 Περισσότερα