Ο ολοκαίνουριος και εντυπωσιακός Ε65 σας εξοικονομεί πολύ χρόνο. Φωτό: trikalavoice.gr

Ε65: Οι ομορφιές που έφερε πιο κοντά στην Αθήνα

13650 Επισκέψεις στο άρθρο

Το πρώτο κομμάτι του Ε65 έχει δοθεί στην κυκλοφορία και τα Τρίκαλα είναι πια πιο κοντά στην Αθήνα.

Τρίκαλα, Νεραϊδοχώρι, Περτούλι και Ελάτη είναι πια ακόμα πιο κοντά στην Αθήνα κι αξίζει να ανακαλύψεις πόσα όμορφα σημεία κρύβουν!
 
Ε65: Αθήνα - Τρίκαλα 80 χιλιόμετρα/30 λεπτά πιο κοντά
Η Αθήνα έρχεται πια πιο κοντά στα Τρίκαλα με τα 80 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου να εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο στους οδηγούς. Το πρώτο τμήμα E65 του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος παραδόθηκε στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του, από την Ξυνιάδα ως τα Τρίκαλα που αρχικά είχε προκηρυχθεί το… 2006. Στην πρώτη τους κιόλας μέρα στον Ε65 οι οδηγοί που τον διέσχισαν είχαν την τύχη να τον οδηγήσουν παρατηρώντας γύρω τους ένα πανέμορφο χιονισμένο τοπίο.
 


Περτουλιώτικα λιβάδια: Ένα αλπικό τοπίο
Μόλις 30 λεπτά γερής ανάβασης αρκούν για να σας φέρουν από την Πύλη στα αλπικά τοπία του Κόζιακα και στα κεφαλοχώρια Ελάτη Και Περτούλι. Η Ελάτη είναι ένα από τα πιο οργανωμένα για να υποδεχθούν τουρισμό ορεινά χωριά της Ν. Πίνδου, με αξιόλογη υποδομή και μια μικρή αγορά τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Από εδώ ακολουθεί γερή ανάβαση που οδηγεί στα Περτουλιώτικα Λιβάδια όπου μπορείτε να κάνετε ιππασία, να νοικιάσετε ειδικά τετρακίνητα οχήματα (atv) ή ποδήλατα βουνού και το χειμώνα στο χιον. Κέντρο σκι ή snowmobile για διαδρομές πάνω στο χιόνι. Από τα Περτουλιώτικα Λιβάδια το Περτούλι απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα.


 
Τρίκαλα: Βόλτα στο Φρούριο
Σήμα κατατεθέν της πόλης των Τρικάλων είναι το βυζαντινό φρούριο που κατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α (6ος αι) στα θεμέλια της ακρόπολης της αρχαίας πόλης της Τρίκκης. Οι Οθωμανοί όταν κατέλαβαν την πόλη όχι μόνο το διατήρησαν το φρούριο, αλλά και το ενίσχυσαν με νέα αμυντικά έργα. Στα μέσα του 17ου αιώνα πρόσθεσαν τον πύργο του ρολογιού με τη μεγάλη καμπάνα, ένας από τους παλαιότερους στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα.
 


Νιώσε δεινός σκιέρ στο χιονοδρομικό στο Περτούλι
Στο Περτούλι θα συναντήσετε ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας. Τα τελευταία χρόνια είναι αγαπημένος προορισμός σε οικογένειες με μικρά παιδιά, λόγω των ομαλών κλίσεων που έχουν οι πίστες. Υπάρχουν τρεις αναβατήρες στη διάθεση των σκιερ, αλλά και η δυνατότητα νυχτερινού σκι. Το οδικό δίκτυο που συνδέει το Περτούλι με τα Τρίκαλα είναι πολύ καλό και δεν κλείνει ποτέ από το χιόνι, χάρη στα σύγχρονα μηχανήματα αποχιονισμού. Υψόμετρο: 1.170μ. – 1.340μ. Σύνολο αναβατήρων: 3 Σύνολο πιστών: 3 Συνολικό μήκος πιστών: 2 χλμ.
 

  • THOMAS

    4.5 χιλιόμετρα μετά από τό περτούλι βρίσκεται τό νεραιδοχώρι πού είναι απείρως πιό όμορφο από τό περτούλι..Αυτη η συστηματική διαφήμιση τού περτουλίου έχει τήν αρχή της στόν υπυργό τη΄ς ΝΔ Χατζηγάκη καί κάποτε πρέπει νά σταματήσει γιατί ό πολύς κόσμος νομίζει ότι ό πολιτισμός καί ή Ελλάδα τελειώνουν στό περτουλι μέ συνέπεια νά μήν γνωρίζει τά πανέμορφα τοπία πού υπάρχουν μετά από αυτό!!!

      5
  • Jimi

    Από Ξυνιάδα προς Τρίκαλα μια χαρά όλα στην επιστροφή όμως δεν υπάρχει σήμανση στα Τρίκαλα αν ακολουθήσεις τις πινακίδες προς Αθήνα σε στέλνει από το παλιό οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να μην βρω την είσοδο του αυτοκινητόδρομου και να μπω από Καρδίτσα όπου εκεί η σήμανση είναι κατατοπιστική

      2
  • kos kar

    Υπέροχος δρόμος. Τον διέσχισα το Σάββατο 23/12 προς την Καλαμπάκα. Κλειστός αυτοκινητόδρομος χωρίς κίνδυνο ατυχήματος. Ήταν όντως χιονισμένο το τοπίο. Η επιστροφή όμως από τα Τρίκαλα ήταν περιπέτεια λόγω έλλειψης σήμανσης.

      2