Λυχαδονήσια- φωτογραφία από lichadonisia.com

Κύμη

φωτογραφία από evia-guide.gr

Φωτογραφία από aidipsos.gr

Εξωτικό τοπίο μιάμιση ώρα από την Αθήνα

6341 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανακάλυψε ένα μέρος που θυμίζει Καραϊβική. Βρες μοναδικά νησάκια γεμάτο από πράσινο και γαλαζοπράσινα νερά.

Η Εύβοια συνιστά πάντα έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς.Μάλιστα, διαθέτει ένα μέρος που είναι βγαλμένο από κάπου ξωτικά.

Λιχαδονήσια ή αλλιώς ελληνικές Σεϋχέλλες είναι το μέρος εκείνο που είναι γνωστό για την εξωτική του ομορφιά.
Ουσιαστικά, πρόκειται  για μία  ομάδα 7 μικρών νησιών, που βρίσκονται  στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Βρίσκονται απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Διαθέτουν χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά και είναι ακατοίκητα. Ενδείκνυνται, ιδιαίτερα μια μονοήμερη εκδρομή για να βρείτε αυτό το σκηνικό βγαλμένο από τροπική παραλία.Πρόκειται για  αυτά τα νησάκια, που αποτελούν κοινό μυστικό για την απαράμιλλη ομορφιά τους. Το  σύμπλεγμα των 7 αυτών  νησιών είναι αποκύημα  ηφαιστειώδους ενέργειας και συνθέτει έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά.

Στα δυτικά του νησιού βρίσκεται το ναυάγιο, που μπορεί να γίνει αντιληπτό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό,γίνεται αντιληπτό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα. Κάτι, που χαρακτηρίζει τις θάλασσες της περιοχής είναι μια οικογένεια από Φώκιες, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια έχουν επιλέξει τα Λιχαδονήσια ως μόνιμη κατοικία τους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνουν πολλές εμφανίσεις και προσφέρουν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.
 
Η Αιδηψός με τα ιαματικά λουτρά της είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς.
Η  Αιδηψός είναι μία από τις πιο δημοφιλής περιοχές της βόρειας Εύβοια  και διαθέτει ιαματικά λουτρά , που αναζωογονούν και  προσφέρουν ευεξία σε όποιον τα επισκεφτεί. Ακόμη, η περιοχή χαρακτηρίζεται από ένα έντονο πράσινο τοπίο και η φύση έχει συνθέσει το πιο όμορφο σκηνικό της. Τα γραφικά μαγαζάκια, και η εγκάρδια φιλοξενία καθιστούν την Αιδηψό μία από τις καλύτερες  επιλογές. 

Η γραφική Kύμη με τα υπέροχα γραφικά της τοπία μαγεύει τους πάντες.
Μία από τις πιο διάσημες τοποθεσίες, είναι εκείνη της Κύμης, διαθέτει μια όμορφη συνοικία και η προνομιακή της θέση στο χάρτη την κάνει να την  αποκαλέσουν και μπαλκόνι του Αιγάιου.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι η Κύμη διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα  τεχνητά  λιμάνια  της χώρας. Παράλληλα, η Κύμη είναι από τις πιο πράσινες «γειτονιές της Ελλάδας», καθότι είναι πολύ πλούσια σε αυτοφυή βλάστηση, ενώ διαθέτει άπειρες καθαρές γειτονιές
 
Στην πόλη της Χαλκίδας θα διασκεδάσεις μέχρι το πρωί.
Η πόλη της Χαλκίδας είναι ιδιαίτερα όμορφη και έχει πληθώρα επιλογών για όλους. Η καλύτερη τοποθεσία για φαγητό και διασκέδαση είναι η παραλιακή, εκεί που σκάει το κύμα  βρίσκονται τα μαγαζιά, που προσφέρουν εξαιρετικά φαγητά σε μεγάλη ποικιλία για όλα τα γούστα, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνετε τη θέα της θάλασσας.