Ένα δάσος μοναδικό στον κόσμο

10853 Επισκέψεις στο άρθρο

Το μοναδικό απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, το ελληνικό Αγαλμα της Ελευθερίας, τους υπέροχους καταρράκτες στο Μον Κάτσα και την 7η καλύτερη ελληνική παραλία στο Πλωμάρι.

Εμπειρία μοναδική στον κόσμο στο Σιγρί, το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου
Πήγαινε στο μεγαλύτερο απολιθωμένο δάσος της Ευρώπης και δεύτερο σε όλο τον κόσμο. Το μοναδικό Σιγρί στη Λέσβο εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή με τα ηφαιστειακά του πετρώματα. Θαύμασε τους εντυπωσιακούς κορμούς των δέντρων που αποκαλύπτει η φυσική διάβρωση των ηφαιστειακών πετρωμάτων. Παρατήρησε τις ρίζες των δέντρων που βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη κάτι που δέιχνει πως απολιθώθηκαν στη φυσική τους θέση. Στο δάσος θα δεις απολιθωμένα δέντρα κανέλας, δάφνης, λεύκης καρυδιάς, οξιάς και πολλά είδη δρυός.

Το ελληνικό Αγαλμα της Ελευθερίας στη Μυτιλήνη
Πάρε άρωμα από νέα Υόρκη στη Μυτιλήνη βλέποντας το Αγαλμα της Ελευθερίας να κοσμεί το λιμάνι του νησιού. Στέκεται σε ένα μεγάλου μεγέθους βάθρο και κρατά έναν πυρσό στο δεξί του χέρι. Το άγαλμα είναι αφιερωμένο στους πεσόντες της περιόδου 1912-1922 από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι κρυμμένοι καταρράκτες της Λέσβου στο Μον Κάτσα
Μια από τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της Λέσβου, που ίσως λίγοι μόνο γνωρίζουν πως υπάρχει σε τέτοιο βαθμό, είναι οι καταρράκτες της. Πρόσφατα ομάδα φυσιολατρών επισκέφτηκε και μελέτησε 14 συνολικά καταρράκτες σε όλο το νησί, που μαζί με το φράγμα της Ερεσού συνθέτουν ένα μοναδικό υδάτινο περιβάλλον. Μόλις δυο χιλιόμετρα από τη διασταύρωση Πεδής - Ασπροποτάμου και στο 30ό χλμ. Μυτιλήνης – Μανταμάδου, μπορείτε να αντικρίσετε μια μοναδική εικόνα πάνω στο νησί, τους καταρράκτες Μον Κάτσα. Τα σκούρα πελώρια βράχια, ύψους 15-20μ., προκαλούν δέος στη θέα τους, ενώ από μακριά το τοπίο φαίνεται ήρεμο. 

Για βουτιές στον Αγιο Ισίδωρο - 7η καλύτερη ελληνική παραλία
Πήγαινε στον «Αγιο Ισίδωρο» την πιο όμορφη παραλία της Μυτιλήνης. Μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο του Πλωμαρίου ο «Αγιος Ισίδωρος» ψηφίστηκε η 7η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας σε διαδικτυακή δημοσκόπηση. Απόλαυσε το μπάνιο σου στην κατάξανθη αμμουδιά ενώ φεύγοντας επισκέψου το Πλωμάρι απολαμβάνοντας και το πατροπαράδοτο ούζο.