Ερημίτης Παξών: Μια φυσική παραλία μόλις 10 ετών

9503 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για τους Παξούς, το πιο άγνωστο από τα Επτάνησα αλλά σίγουρα ένα από τα πιο γοητευτικά. Ανακάλυψε τον Ερημίτη μια παραλία που εμφανίστηκε μόλις το 2007, Πήγαινε για μπάνιο στο Μαρμάρι, βόλταρε στο Γάιο και δες το Μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στους Πλάνους! Ακόμα το σκέφτεσαι;

 
Πήγαινε στον Ερημίτη την παραλία που εμφανίστηκε το 2007
Κατευθύνσου στις δυτικές ακτές των Παξών και απόλαυσε ένα μοναδικό θέαμα στο Ιόνιο πέλαγο. Ξάπλωσε στην παραλία του Ερημίτη που εμφανίστηκε μόλις το 2007. Τα πανύψηλα λευκά βράχια που δεσπόζουν πάνω από την παραλία  και τα γαλαζοπράσινα νερά δίνουν στον Ερημίτη μια περίεργη εξωτική αίσθηση. Στα συν αυτής της πανέμορφης παραλίας λόγω και της Δυτικής τοποθεσίας της είναι το απίστευτο ηλιοβασίλεμα που μπορεί να προσφέρει.

Βόλταρε στα στενά Καλντερίμια του Γάιου και απόλαυσε την πανδαισία χρωμάτων
Περπάτησε στα καλντερίμια του Γάιου και απόλαυσε  τις μυρωδιές και τα χρώματα του νησιωτικού οικισμού. Δες τις παστέλ και έντονες αποχρώσεις να συνδυάζονται σε αρμονία με πρώτο πλάνο φυσικά το μπλε της θάλασσας.  Επισκέψου το μικρό, αλλά ενδιαφέρον λαογραφικό μουσείο, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο κτίριο του 1600.

Βόλτα στον πανέμορφο Λογγό και βουτιές με ελιές στο Μαρμάρι
Πήγαινε στην ανατολική πλευρά των Παξών και επισκέψου τον Λογγό. Είναι το πιο μικρό χωριό του νησιού με λιγότερους από 300 κατοίκους. Φάε φρέσκο ψαράκι, δες την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Επτανήσων και ξεκίνα για το Μαρμάρι. Η πανέμορφη παραλία είναι δημοφιλής και ήσυχη ταυτόχρονα. Απόλαυσε το μπάνιο σου στα κρυστάλλινα νερά και ξεκουράσου κάτω από τη σκιά των ελιών που φτάνουν ως τη θάλασσα.

Ηλιοβασίλεμα στον Πλάνο με το βλέμμα στο άπειρο του Ιονίου
Στην παραλία του Πλάνου ζήσε ίσως το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου. Η πανέμορφη δυτική ακρογιαλιά ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά της με τα απότομα βράχια. Φεύγοντας από τον Πλάνο επισκέψου την περικυκλωμένη από καταπράσινους λόφους Λάκκα. Δες τα πέτρινα γραφικά σπιτάκια στον μικρό οικισμό και περπάτησε στο όμορφο λιμανάκι απολαμβάνοντας την θέα προς τον ομώνυμο κόλπο.