Game of Thrones και CNN αποθεώνουν τα Μετέωρα

Διαβάστηκε από 3953 αναγνώστες

Φύγε τώρα για το σημείο της Ελλάδας που αποτέλεσε έμπνευση για ένα από τα κάστρα του Game of Thrones ενώ «ανάγκασε» και το CNN να το αποθεώσει.

 
Φωτογραφίες από τα Μετέωρα στο Game of Thrones
Το κάστρο του Οίκου των Arryn στο Game of Thrones βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία και τα γυρίσματα να γυρίστηκαν εκεί  αλλά η παραγωγή της δημοφιλούς σειράς χρειάστηκαν και αξιοποίησαν φωτογραφίες από τα Μετέωρα για τη δημιουργία και την ολοκλήρωση του σκηνικού. 

CNN: «Πρωτεύουσα» της περιπέτειας στην Ελλάδα
Εκτός από την ιερή ιστορία και τα δεκάδες μοναστήρια τους τα Μετέωρα έχουν καταφέρει να γίνουν «πρωτεύουσα» της περιπέτειας στην Ελλάδα ανέφερε ένα εκτενές αφιέρωμα του CNN. Ψηλά, πάνω από το τοπίο των Μετεώρων οι δραματικές κορυφές ψαμμίτη έχουν βοηθήσει τα Μετέωρα να αναδειχτούν ως ένα δημοφιλές κέντρο για ορειβάτες από όλο τον κόσμο. Οι διαδρομές ποικίλλουν και είναι κατάλληλες για απόλυτα αρχάριους αλλά και για επαγγελματίες ορειβάτες. Ράφτινγκ, ορεινή ποδηλασία, σκι και σνόουμπορντ είναι μερικές από τις δραστηριότητες που οι ανήσυχοι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν σε μια ακτίνα, λίγες ώρες μακριά από την πόλη.

Καστράκι: Ένα ...εγκλωβισμένο χωριό σε συμπληγάδες
Το χωριό Καστράκι (5 χλμ. από Καλαμπάκα), καθώς είναι κτισμένο στη ρίζα των βράχων, μοιάζει εγκλωβισμένο ανάμεσα σε γιγάντιες συμπληγάδες πέτρες. Τούρκικα έγγραφα του 15ου αι. αναφέρονται στο Καστράκι με το όνομα Qastiro. Ο ναός του Αγίου Αθανασίου με αγιογραφίες του 18ου αι. και η τρίκλιτη βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη θέση «Αδράχτι» με εικονοστάσι του 16ου αιώνα, είναι οι σημαντικότερες εκκλησίες του χωριού.

Σαρακίνα: Ένα γεφύρι 600 ετών
Απέχει μόλις λίγα μέτρα από τα Μετέωρα και η ηλικία του αγγίζει τα 600 χρόνια. Ο λόγος για το περίφημο πέτρινο γεφύρι της Σαρακίνας που ήταν η βασικότερη σύνδεση των χωριών της Πίνδου και του Ασπροποτάμου. Η παράδοση μάλιστα αναφέρει πως κατά την ελληνική επανάσταση οι κλέφτες είχαν κόψει σε τρία σημεία τη γέφυρα για να ανακοπεί η πορεία του Πασά των Ιωαννίνων προς τα χωριά της Θεσσαλίας. Στον βράχο «Πέτρα», βόρεια της γέφυρας μη χάσεις την ευκαιρία να δεις το ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων με τις πανέμορφες τοιχογραφίες.


 

 

που να μεινετε - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

 • Σε ιερό τόπο

  Hotel Meteoritis. Στην Καλαμπάκα. Μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Καταπληκτική θέα. Σε ιερό τόπο. Διακριτική πολυτέλεια. Σύγχρονες ανέσεις. Αρτιες υπηρεσίες. Ζεστό και φιλόξενο κλίμα.
   2432078401 Περισσότερα

τι να κανετε - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

 • Στέκι με μια επίσκεψη

  Ζυθορυχείο λέγεται η νέα πρόταση για διασκέδαση στην Καλαμπάκα! Εκτός από το μοναδικό περιβάλλον με κήπο και την θέα στα Μετέωρα, εδώ θα βρείτε τις καλύτερες μπύρες μέσα από τεράστια ποικιλία πάνω από 100 ετικετών σε μπουκάλι και 8 βαρελίσιες. Συνδυάστε τις με λαχταριστούς μεζέδες, φαγητό της ώρας και όχι μόνο!
   2432076743, 6940793613 Περισσότερα
 • Είναι σίγουρα Πέρασμα

  Εδώ και χρόνια η οικογενειακή ταβέρνα «Το Πέρασμα» στην Καλαμπάκα σας προσφέρει πάντα τα καλύτερα πιάτα και γευστικότατες σούπες  χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά και τα καλύτερα κρέατα.
   2432088375 Περισσότερα