Για ράφτινγκ στον Εύηνο!

2193 Επισκέψεις στο άρθρο

Ξεκινώντας από το γραφικό λιμανάκι της Ναυπάκτου τραβάμε βόρεια. Στόχος μας ο ποταμός Εύηνος, τον οποίο θα συναντήσουμε μετά από 16 χλμ. επίμονου στριφογυρίσματος κοντά στο χωριό Βλαχομάντρα.

 
Στην τοποθεσία "Χάνι Μπανιά" βρίσκονται οι βάσεις των εταιρειών υπαίθριων δραστηριοτήτων που οργανώνουν καταβάσεις με φουσκωτές βάρκες στο ποτάμι. Οι βάρκες ρίχνονται στο νερό στη γέφυρα του Πόρου και το παιχνίδι με τα κύματα ολοκληρώνεται στο Χάνι Μπανιά μετά από 9 υδάτινα χιλιόμετρα.

Η συνάντηση γίνεται στη βάση «Paddler», στην τοποθεσία «Χάνι Μπανιά». Αφού εξοπλιστούμε με όλα τα απαραίτητα (ειδική στολή, κράνη), αναχωρήσαμε για τη γέφυρα του Πόρου, όπου βρίσκεται και η αφετηρία της υδάτινης διαδρομής. Οι υπεύθυνοι της ομάδας κατεβάζουν τις βάρκες με ραπέλ στο ποτάμι μιας και το μονοπάτι είναι στενό. 

Από τη γέφυρα του Πόρου αρχίζει και το μικρό φαράγγι, που διασχίζει άλλοτε αφρισμένος με ορμή και άλλοτε ήσυχος και γαλήνιος ο ποταμός. Το μήκος του φαραγγιού είναι περίπου 5 χιλιόμετρα και σε αρκετά σημεία τα περάσματα είναι εντυπωσιακά. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 9 χιλιόμετρα. Ο βαθμός δυσκολίας κυμαίνει από II+ έως III, πράγμα που σημαίνει ότι ο Εύηνος είναι κατάλληλος και για αρχάριους. Η περίοδος των καταβάσεων διαρκεί από 1 Οκτωβρίου έως 15 Ιουνίου.

Στη μέση περίπου του φαραγγιού υπάρχει το πιο εντυπωσιακό πέρασμα με γρήγορα νερά και έντονο κυματισμό. Αμέσως μετά οι βάρκες τραβιούνται στην όχθη του ποταμού, πλάι στην πηγή με το άφθονο τρεχούμενο νερό και προσφέρεται στους rafters κρουασάν και φρούτο. Για τρία χιλιόμετρα ακόμη η κατάβαση συνεχίζεται μέσα στο φαράγγι και οι συγκινήσεις, τα σκαμπανεβάσματα και το παιχνίδι με τα κύματα επαναλαμβάνονται. Στην έξοδο του φαραγγιού επέρχεται η «λύτρωση», καθώς ο ήσυχος πια ποταμός μοιάζει να αγκαλιάζει βάρκες και πλήρωμα. Ο επίλογος της μικρής αυτής περιπέτειας γράφεται στο εκπληκτικό ταβερνάκι «Εύηνος» που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού και περιμένει τους rafters ο πάντα φιλικός κ. Πέτρος και η πεντανόστιμη κουζίνα του.

 

που να μεινετε - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

  • Ξέγνοιαστες διακοπές σε ιδανικό μέρος

    Εάν ζητάτε ξέγνοιαστες διακοπές το "Angelland Luxury Suites" αποτελεί το ιδανικό μέρος. Το Angelland Luxury Suites βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία στο κέντρο της Ναυπάκτου. Τα δελεαστικά του διαμερίσματα και οι απίστευτα κοντινές αποστάσεις από όλα θα σας εκπλήξουν. Τόσο οικογένειες όσο και παρέες θα νοιώσουν τη σουίτα σαν δεύτερο σπίτι τους!
     +30 6976974851 Περισσότερα