Καλοκαιρινές διακοπές στο Βουνό

12414 Επισκέψεις στο άρθρο

Βαρέθηκες τις κοινές διακοπές στα νησιά; Πήγαινε σε μοναδικά ορεινά μέρη για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές.

 
Το ελληνικό καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με παραλίες ή μήπως  όχι; Είναι γεγονός, πως  υπάρχει μια μεγάλη μερίδα πλέον του κόσμου, που προτιμά διακοπές στο βουνό και αυτό γιατί είναι πιο δροσερές. Η απόδραση από τη ζέστη είναι το κύριο κίνητρο για να δοκιμάσεις και αυτές τις μέρες χαλάρωσης στην δροσιά. Τα πιο ιδανικά μέρη για να πας είναι:

Τζουμέρκα στην Ήπειρο
Η πιο όμορφη πλευρά της Ηπείρου αποτελείται από μία σειρά γραφικών χωριών που συνθέτουν το ορεινό πανέμορφο τοπίο,την Τζουμέρκα. 30 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα, οι διαδρομές ξεκινούν με βόλτες σε όμορφα χωριά, όπως ο Συρράκος και ο Καταρράκτης. Τα φαράγγια, τα πέτρινα γεφύρια, και οι δραστηριότητες, όπως το rafting στον Αραχθο ποταμό θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτό το μέρος.

Νέστος, Ροδόπης
Ο  πιο εντυπωσιακός  δέλτα της χώρας, η πιο πλούσια πανίδα σε προστατευόμενη περιοχή, οι καταρράκτες  σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.Τα γραφικά χωριουδάκια, βρίσκονται όλα στους πρόποδες της Ροδόπης και θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά.

Ζήρεια, Κόρινθος
Ο παράδεισος της ορεινής Κορινθίας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και διαθέτει  πευκόφυτες διαδρομές και  μικρά χαριτωμένα χωριά.
Το απαραίτητο υδάτινο στοιχείο δεν λείπει, αφού οι κρυστάλλινες λίμνες της Ζήρειας είναι ξακουστές. Η λίμνη Δόξα διεκδικεί τα ηνία διαθέτοντας διάφανα νερά που περιτριγυρίζονται από μαυρόπευκα, ενώ προσφέρεται ακόμη και για βουτιές.
 
Φαράγγι Νέδας
Η  Μεσσηνία συναντά την Αρκαδία και την Ηλεία και ανάμεσά τους  το μοναδικό γυναικείο  ποτάμι της Ελλάδας, η Νέδα, γύρω-γύρω απλώνονται τα χωριά της ορεινής Τριφυλλίας και Ολυμπίας.
Τα φαράγγια, οι καταρράκτες της Νέδας, τα φιδογυριστά παιχνίδια του ποταμού, οι αρχαιολογικοί χώροι στις γύρω περιοχές και φυσικά, τα γοητευτικά παράλια της δυτικής Πελοποννήσου συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.