Top Φθινοπωρινοί προορισμοί - Καρπενήσι!

Top Φθινοπωρινοί προορισμοί - Καρπενήσι!

25274 Επισκέψεις στο άρθρο

Πάρε 3 φίλους σου και πήγαινε ένα παρεΐστικο σαββατοκύριακο στον πιο hot προορισμό και δες το φαράγγι Πανταβρέχει που τα σπάει και κάνε ράφτινγκ ή ορειβασία στα πιο εντυπωσιακά τοπία!

Μόλις 4 ώρες από την Αθήνα χρειάζονται, για να φτάσεις στο κατάφυτο και χιονισμένο Καρπενήσι που σφύζει από ζωή. Δίνεις 50 ευρώ το άτομο για ένα Σαββατοκύριακο με την παρέα σου και έχεις μέσα το ξενοδοχείο και τα μεταφορικά σου. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες είναι στην ευχέρειά σου. Εξοικονομώντας χρήμα, αυτή η απόδραση στην οπωροφόρα φύση και στο Καρπενήσι θα σε κάνει να εκτονωθείς αλλά και να πάρεις ενέργεια.

Κοινοποίησέ το »


Φεύγεις στις εννιά το πρωί του Σαββάτου. Παίρνεις καφέ για το αυτοκίνητο, φουλάρεις στον βενζινά 22 ευρώ το άτομο, πληρώνεις 3 ευρώ το άτομο διόδια και στις 13.00 το μεσημέρι φτάνεις στο Καρπενήσι. Πίνεις κλασικό ελληνικό στη χόβολη, στην πλατεία του χωριού με την εφημερίδα ανοιχτή διάπλατα και αργότερα, τακτοποιείσαι στο ξενοδοχείο σου. Τα περισσότερα καταλύματα κυμαίνονται στα 22 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση. Ανανεωμένος μυρίζεσαι τις καλές γωνιές και βγάζεις αναμνηστικές φωτογραφίες. Ήρθε η ώρα επιτέλους να χαρείς!

Τοπίο που «σε φτιάχνει» στο Πανταβρέχει
Προτού φτάσεις στο φαράγγι Πανταβρέχει, το τοπίο σε «φτιάχνει» ήδη. Διάσπαρτες μικρές λιμνούλες και καταπράσινα βρύα που κρέμονται σαν φυσικές πλεξούδες του βουνού σου βάζουν ιδέες σαν μικρός εξερευνητής που είσαι. Και βλέποντας το Πανταβρέχει, εδώ που η φύση είναι οργιώδης σε μία από τις αγριότερες και συνάμα καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης. Δεν είναι ένα συνηθισμένο φαράγγι με την έννοια του ορισμού, αλλά αποτελεί το στενότερο σημείο του Κρικελοπόταμου, ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Πλατανάκι. Θα δεις τα νερά να πέφτουν από μεγάλο ύψος, διαβρώνοντας έτσι με τα χρόνια το έδαφος και δίνοντάς του περίεργες κλίσεις. Από τη μια έχεις τα νερά κρύσταλλο από την Καλιακούδα και από την άλλη τα πιο ζεστά νερά του Κρικελιώτη ποταμού. Τα «βρίσκουν» στο φαράγγι και σε παραμυθιάζουν με αυτήν την συνεχή τεχνητή βροχή.



Αραγμα στα χωριά, αδρεναλίνη στο χιονοδρομικό
Εξυπακούεται ότι θα περάσεις μια επίσκεψη και από τα τοπικά παραδοσιακά χωριά, όπως οι Κορυσχάδες. Θα σου δώσει την αίσθηση ότι το ρολόι σταμάτησε τη στιγμή που η μαγεία της παράδοσης συνωμότησε με το σύμπαν. Η φουφού στα καφέ σου θυμίζει παραμύθια της γιαγιάς. Αν είσαι και φαν του χιονιού και του σκι, το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι, θα σε ανταμείψει για την επίσκεψή σου και θα σου χαρίσει μοναδικές κόντρες στο αλπικό σκι με τους φίλους σου. Στην περίπτωση που το σκι δεν είναι και ο μεγάλος σου καημός πάντως, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σου θα πάρεις πληροφορίες για να κάνεις κράτηση σε ένα γύρο ράφτινγκ, πεζοπορίας ή ορειβασίας. Οι προσφορές πολλές, η επιλογή (και το κόστος) δική σου.
 
Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής
Γυρνώντας μετά στο Καρπενήσι, κοντά στην πλατεία, μην παραλείψεις να επισκεφθείς τον γυναικείο συνεταιρισμό και να αγοράσεις παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όπως λικέρ περγαμόντο και γλυκό κουταλιού μύρτιλο, το οποίο δένει τέλεια -θυμήσου- με παγωτό βανίλια. Αφού θα αρέσει και στη μαμά...

Τι θα επιλέξεις λοιπόν; 50 ευρώ για ένα Σαββατοκύριακο με καφέδες και ξενύχτια στην Αθήνα ή για μια εκδρομή σε ένα διάσημο και γοητευτικό χειμερινό προορισμό;