Κως: Εκεί που γεννήθηκε η ιατρική

4687 Επισκέψεις στο άρθρο

Για τις διακοπές σου επίλεξε τα Δωδεκάνησα και τη γοητεία της πανέμορφης Κω. Επισκέψου το Ασκληπιείο, βούτα στο Κάβο Παραντίσο, δες τον πλάτανο που φύτεψε ο Ιπποκράτης και φτάσε στο Κάστρο της Νεραντζιάς.

 
 Στο Ασκληπιείο το σπουδαιότερο αρχαιολογικό μνημείο του νησιού
Πήγαινε στο Ασκληπιείο το πιο σπουδαίο αρχαιολογικό μνημείο του νησιού. Δες τον χώρο που δίδαξε ο Ιπποκράτης στη σχολή που είχε ιδρύσει ο ίδιος και αναπτύχθηκε η επιστημονική ιατρική. Τα ερείπιά του χρονολογούνται μετά τον 4ο αιώνα π.Χ.

Στο Κάβο Παραντίσο, την πανέμορφη – κρυμμένη παραλία με τα καταγάλανα νερά
Φτάσε στην πιο απομονωμένη παραλία της Κω. Κατευθύνσου στην νότια ακτή του νησιού και νιώσε την παραδεισένια αίσθηση που σου δίνει το Κάβο Παραντίσο. Μοιάζει με ένα απάτητο μυστικό σημείο στα νότια του νησιού. Απόλαυσε τα καταγάλανα νερά και την ηλιοθεραπεία στη λεπτή χρυσή άμμο.

Για καφέ κάτω από τον πλάτανο που φύτεψε ο Ιπποκράτης!
Η Κως υπήρξε η γενέτειρα του Ιπποκράτη, του θεμελιωτή της ιατρικής επιστήμης και κοντά στο κάστρο υπάρχει ακόμα ο τεράστιος αιωνόβιος πλάτανος που σύμφωνα με την παράδοση φύτεψε ο ίδιος για να συζητά στη σκιά του με τους μαθητές του. Σήμερα η δροσερή αυτή γωνιά είναι στέκι υπαίθριων ζωγράφων και ένα από τα πιο πολύχρωμα και ζωντανά σημεία της πόλης όπου μπορείς να χαλαρώσεις κάνοντας shopping στα καλαίσθητα καταστήματα και στους πάγκους των πλανόδιων πωλητών.

Μεσαιωνική Κως στο Κάστρο της Νεραντζιάς
Στην άκρη του λιμανιού δες και νιώσε το δέος που προκαλεί με το διπλό του τείχος του το καλοδιατηρημένο κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών ή Κάστρο της Nερατζιάς. Επισκέψου τους χώρους του κάστρου και νιώσε να ταξιδεύεις στο Μεσαίωνα. Στη συνέχεια προχώρα προς το πιο πολυσύχναστο σημείο της Κω το περιβόητο Μανδράκι. Η θέα από τις επάλξεις του προς το παλιό λιμάνι είναι εντυπωσιακή.
 

Tags: ΚΩΣ