Κυκλαδίτικες γεύσεις δωρεάν στη Σίφνο

3119 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για τη Σίφνο και απόλαυσε δωρεάν κυκλαδίτικες γεύσεις στον Αρτεμώνα, δες την υπέροχη θέα από το εντυπωσιακό μοναστήρι της Χρυσοπηγής και περπάτα σε πλακόστρωτο μονοπάτι πηγαίνοντας για μπάνιο σε σμαραγδένια νερά.

 
Πανδαισία γεύσεων με κεράσματα και δράσεις στο φεστιβάλ Κυκλαδικής γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»
Κάθε Σεπτέμβρη στη Σίφνο χτυπά η καρδιά της κυκλαδίτικης γαστρονομίας με το φεστιβάλ «Νικόλαος Τσελεμεντές» να προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα απέραντο γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες. Στις 7,8 και 9 Σεπτεμβρίου απολαύστε το κερασμένο φαγητό που επαγγελματίες μάγειρες και σεφ που δημιουργούν συνταγές του τόπου τους ενώ τα «Τσελεμεντάκια» (παιδιά 6 έως 12 ετών) παίζουν σε μαγειρικά παιχνίδια φορώντας πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους και ποδιές.

Απίστευτη θέα από το μοναστήρι της Χρυσοπηγής που δεσπόζει πάνω στον σκισμένο βράχο
Κτίστηκε πάνω σε ένα βράχο το 1650 όταν βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας μέσα στη θάλασσα, από κάποιους ψαράδες και δημιουργεί μια από τις ομορφότερες και διασημότερες εικόνες σε όλο τον κόσμο. Το θέαμα που προσφέρει το μικρό ακρωτήρι με το μοναστήρι της Χρυσοπηγής, της πολιούχου του νησιού, να δεσπόζει περήφανα επάνω στο σκισμένο βράχο, είναι μαγευτικό. Ο ιερός βράχος με το πάλλευκο κτίσμα, η ελάχιστη βλάστηση ολόγυρα, η απεραντοσύνη του Αιγαίου και η γαλήνια μεγαλοπρέπεια που αποπνέει ο χώρος, συνθέτουν ένα εράσμιο περιβάλλον, πραγματική οπτική απόλαυση για όποιον το αντικρίζει. 

Βουτιές σε σμαραγδένια νερά και βόλτα σε πλακόστρωτο παράκτιο μονοπάτι
Μετά το μοναστήρι της Χρυσοπηγής αξίζει οπωσδήποτε μια βόλτα στην κεντρική παραλία της περιοχής με τα δροσερά και πανέμορφα σμαραγδένια νερά της. Ο λόγος για το Αποκοφτό που βρίσκεται στα νότια του νησιού και ικανοποιεί κάθε γούστο καθώς ακόμα και οι πιο τολμηροί θα καταφέρουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία βουτώντας από τα βράχια της Χρυσοπηγής. Περπάτησε το πλακόστρωτο παράκτιο μονοπάτι που συνδέει το Αποκοφτό με την παραλία Γλυφό στο Φάρο που πολλοί την χαρακτηρίζουν ως την πιο όμορφη της περιοχής.

Γλέντι στα Εξάμπελα στο πανηγύρι της Ιεράς Μονής Βρύσης  και εξερεύνηση στον υπέροχο γραφικό οικισμό
Επίλεξε οπωσδήποτε να επισκεφτείς τον υπέροχο γραφικό οικισμό των Εξάμπελων στο κέντρο της Σίφνου. Η Ιερά Μονή Βρύσης σε περιμένει για γλέντι στις 8 Σεπτεμβρίου. Δες τις Αράδες στην είσοδο του οικισμού με τους δέκα ανεμόμυλους που άλλοι είναι καλοσυντηρημένοι και άλλοι ερειπωμένοι ενώ εξερεύνησε τις εκκλησίες τους «Γέρου» Αϊ Νικόλα όπου θα δεις επίσης τον τάφο του Αριστομένη Προβελέγγιου. Στην άκρη του χωριού δες επίσης τα ερείπια ενός από τους πιο γνωστούς πύργους της Σίφνου ενώ μην παραλείψεις να δεις και το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης που έχουν ηλικία έως και 400 χρόνια.
 

Tags: ΣΙΦΝΟΣ