Μαγικά Χριστούγεννα σε ορεινά χωριά
Μαγικά Χριστούγεννα σε ορεινά χωριά

Μαγικά Χριστούγεννα σε ορεινά χωριά

25376 Επισκέψεις στο άρθρο

Εικόνες που μας ταξιδεύουν από χιονισμένα ορεινά χωριά της Ελλάδας .

Παλιός Παντελεήμονας: Ίσως το ομορφότερο ορεινό χωριό της Ελλάδας

Κοινοποίησέ το »

Τα Χριστούγεννα στον Όλυμπο έχουν από μόνα τους μια άλλη γοητεία. Ο Παλιός Παντελεήμονας είναι ίσως το πιο όμορφο ορεινό χωριό της Ελλάδας  και υπόσχεται αξέχαστες γιορτινές μέρες για όποιον τον επισκεφτεί. Αν ο καιρός βοηθήσει τότε στην όμορφη και δροσερή πλατεία με την υπέροχη θέα και τη σκιά που προσφέρει το θεόρατο πλατάνι, λειτουργούν καφέ και εστιατόρια και δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση για ένα πρωινό Κυριακής κάθε εποχής!



Τρίκαλα Κορινθίας: Κοντράρουν τα θεσσαλλιώτικα Τρίκαλα
Μπορεί τα Τρίκαλα Θεσσαλίας να έχουν τον Μύλο των Ξωτικών και την ομορφιά των Μετεώρων κοντά τους αλλά και τα Τρίκαλα Κορινθίας έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα που τα κάνουν μια εξαιρετική επιλογή. Το γραφικό σκηνικό των Ανω, Μεσαίων και Κάτω Τρικάλων αλλά και η μικρή τους  απόσταση από την Αθήνα τα βάζουν δυνατά στο παιχνίδι των Χριστουγέννων. Σε αυτά θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει το ορεινό, σχεδόν αλπικό τοπίο αλλά και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον με τις λίμνες και τα διάφορα δέντρα. Διαλέξτε λοιπόν ένα καλό ξενοδοχείο φύγετε για Χριστούγεννα στην Ορεινή Κορινθία.



Νυμφαίο Φλώρινας: Σε υψόμετρο 1350 μέτρων
Το ιστορικό βλάχικο μεγαλοχώρι σε υψόμετρο 1.350μ. μέσα στην οργιαστική φύση, στο βουνό Βίτσι, έχει πλούσια παράδοση αλλά και ανάπτυξη. Από τους καλύτερα διατηρημένους οικισμούς των βουνών, με σπίτια άριστου παρουσιαστικού, το Νυμφαίο κλέβει τις εντυπώσεις. Για την ιστορία, σε αυτό το ορεινό χωριό, οι παλιοί ορεσίβιοι ξωμάχοι έψαξαν την τύχη τους στα ξένα, κάνοντας εμπόριο χρυσαφιού, ασημιού, βαμβακιού και καπνού. Με επιχειρηματική τόλμη, εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες των καιρών και δικτυώθηκαν ακόμα και στις χρηματαγορές της Ευρώπης. Το απόγειο της δόξας ήρθε γύρω στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ, σήμερα, το Νυμφαίο αποτελεί παράδειγμα οικιστικής παραδοσιακής ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και εκεί που κάποτε οι λύκοι ήταν οι θαμώνες των βουνών, τώρα πλέον πολλοί φτάνουν στη φωλιά του για να θαυμάσουν την απόλυτη φύση.



Στενή Ευβοίας: Μόλις 108 χιλιόμετρα από την Αθήνα
Περπάτησε τους δρόμους και τα στενά της Στενής Ευβοίας. Ο ήχος των τρεχούμενων νερών και τα αμφιθεατρικά χτισμένα σπίτια στης πλαγιές της Δίρφης θα σε μαγέψουν. Κάθε Σαββατοκύριακο κάνε τα ψώνια σου αγοράζοντας τοπικά προϊόντα που πουλάνε οι γυναίκες του χωριού στην αγορά με τις χυλοπίτες, το σπιτικό κριθαράκι αλλά και το μέλι να κλέβουν την παράσταση. Επιπλέον δοκίμασε τοπικές γεύσεις στις ταβέρνες, σε ταξιδεύουν σε γευστικές εμπειρίες.