Μαγικός καταρράκτης 160km από την Αθήνα

19476 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για τον μαγικό καταρράκτη του Δρυμώνα στην Β.Εύβοια, που απέχει μόλις 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα, και απόλαυσε τη μαγεία της φύσης.

Στη Βόρεια Εύβοια μπορεί κανείς να βρει ομορφιές που εντυπωσιάζουν είτε είναι ένας υπέροχος καταρράκτης, είτε πανέμορφα χωριά είτε ακόμα και λουτρά που αναζωογονούν!


Γνωρίστε τον μαγικό καταρράκτη του Δρυμώνα
Η ομορφότερη ορεινή διαδρομή που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ασφάλτινο δρόμο στη βόρεια Εύβοια, είναι αυτή που συνδέει την Λίμνη με το χωριό Δρυμώνα. Ο δρόμος διασχίζει υπέροχο οροπέδιο με έλατα-πεύκα και καταπράσινες κοιλάδες.
Κατηφορίζοντας προς το χωριό Δρυμώνα θα δείτε το χώρο όπου θα πρέπει να αφήσετε το όχημά σας αν θέλετε να ακολουθήσετε το σύντομο μονοπάτι που θα σας φέρει στον καταρράκτη, ο οποίος σκορπά τα νερά του από ύψος 15 μέτρων. Εκεί που πέφτει το νερό δημιουργείται μια μικρή λίμνη όπου τα καλοκαίρι δεν είναι λίγοι οι τολμηροί που βουτούν στα κρύα νερά της.



Αιδηψός: Τα Λουτρά που επέλεγαν ακόμα κι οι αυτοκράτορες
Πριν δύο χιλιάδες χρόνια, επί Ρωμαϊκής κατοχής, η Αιδηψός ήταν ένας πολυτελής τουριστικός προορισμός, προσφιλής στους αυτοκράτορες και στον κύκλο τους. Ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Αδριανός, ο Σύλλας υπήρξαν τακτικοί επισκέπτες των θεραπευτικών λουτρών. 
Τον 20ο αιώνα τα Λουτρά Αιδηψού φιλοξένησαν κατά καιρούς διάσημες προσωπικότητες όπως τον Ωνάση, τη Μαρία Κάλλας, τον Τσόρτσιλ και άλλοι. Έτσι η λουτρόπολη της Αιδηψού απέκτησε παγκόσμια φήμη. Μάλιστα στη δημοτική πλαζ μπορείς να κολυμπάς στη θάλασσα και ταυτόχρονα να απολαμβάνεις ένα αναζωογονητικό θεραπευτικό λουτρό κάτω από τον υπαίθριο ιαματικό καταρράκτη που σχηματίζεται από τις πηγές!



Ο μεγαλύτερος σε ηλικία Πλάτανος στον Κηρέα
Στην άκρη του μεσόγειου χωριού Προκόπι που βρίσκεται πάνω στο δρόμο Χαλκίδας – Αιδηψού ανατολικά από τα τελευταία σπίτια, μέσα στην κατάφυτη από θεόρατα πλατάνια και ιτιές κοίτη του, κυλά τα διάφανα νερά του ο ποταμός Κηρέας που πηγάζει από το όρος Καντήλι. 
Στις όχθες του συναντάτε ένα από τα πλέον αξιόλογα παραποτάμια οικοσυστήματα της Εύβοιας. Αξίζει να αναζητήσετε τις ταμπέλες που θα σας οδηγήσουν στη θέση όπου βρίσκεται ο «Μεγάλος Πλάτανος», ένα δέντρο γιγαντιαίων διαστάσεων του είδους «platanus orientalis» -αυτοφυές της Ελλάδας- με ύψος 23 μέτρα, περίμετρο κορμού 18 μέτρα και πιθανής ηλικίας 600 ετών!



Νησιώτικη ατμόσφαιρα στη γραφική Λίμνη
Κάποτε ήταν μια ακμάζουσα ναυτική πολιτεία. Η νησιώτικη φυσιογνωμία της ακτινοβολεί ακόμα την αλαργινή αρχοντιά των παλιών καιρών και σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Παλιά σπίτια ψαράδων συνυπάρχουν πλάι σε καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά καπεταναίων. 
Πρόκειται για την πιο νησιώτική πολιτεία της Εύβοιας και αυτό το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά. Στην προκυμαία το πρωί θα δεις πιτσιρίκια να ψαρεύουν κεφαλόπουλα, ή να κάνουν ποδήλατο. Εδώ το σούρουπο ξεκινούν το σουλάτσο τους μικροί και μεγάλοι, σχηματίζονται τα "πηγαδάκια", ακούγονται χαιρετίσματα...εδώ δίνονται τα ραντεβού και συσφίγγουν τις σχέσεις τους οι ντόπιοι.