Με 80 ευρώ και ρέστα

10274 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχεις 80 ευρώ για μια εκδρομή που τα έχει όλα; Αρκούν για έναν ελληνικό στη χόβολη κάτω από τα άγρια κυπαρίσσια της Ορεινής Κορινθίας και μια απόδραση στα κορφοβούνια και στη λίμνη Δόξα χωρίς να σου λείψει τίποτα, με διάθεση περδίκι.

 
Ανοίγεις το πορτοφόλι  και συνειδητοποιείς πως το weekend που τόσο θέλεις, φαντάζει με ουτοπία. Τι κάνεις; Αντί να μείνεις σπίτι, σου προτείνουμε μια εκδρομή «τσέπης», που σημαίνει κάτι καλό κι απλό, γρήγορο και φυσικά οικονομικό. Θέλεις να φύγεις για την Ορεινή Κορινθία; Αν ψάχνεις σαν τρελός έναν τρόπο να αποδράσεις, το λίγο που θα ξεκλέψεις από την καθημερινότητα, θα γίνει τελικά πολύ. Απλά, μεθόδευσέ το με 80 ευρώ στην τσέπη για να τα κάνεις όλα. 

Είναι μια κλασική βουνίσια επιλογή, με πολλές Moun10 δραστηριότητες, να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, και ας έχεις αποφασίσει να μείνεις σε κάποιο από τα γύρω χωριά ή στα κοσμοπολίτικα Τρίκαλα Κορινθίας. Αρχίζεις την εξόρμηση από την Κυλλήνη ή Ζήρεια, όπου θα πάρεις καθαρό αέρα, θα νιώσεις το παγωμένο άγγιγμα στα μάτια, και μετά θα πας για ελληνικό στη χόβολη κάτω από τα άγρια κυπαρίσσια στα μικρά και γραφικά χωριά της, στη Γκούρα και στο Μεσινό, ανάμεσα στα έλατα και τις μαύρες πεύκες.
Στη συνέχεια, θα «μπεις» στην καρδιά της Ορεινής Κορινθίας που είναι φυσικά η λίμνη Δόξα, στο Φενεό, σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Το οροπέδιο του Φενεού είναι η Ελβετία της Κορινθίας. Εκεί, θα δεθείς με τον τόπο των πράσινων εκπλήξεων, διακρίνοντας τα γαλάζια βουνά στο τέρμα βάθος. Το ψηφιδωτό της πεδιάδας του Φενεού, έκτασης 79.000 στρεμμάτων, είναι ο πυθμένας της παλιάς λίμνης που σχηματιζόταν κάθε χειμώνα, όταν οι ποταμοί Όλβιος και Δόξας δεν έβρισκαν διέξοδο προς τη θάλασσα και, αναπόφευκτα, τα νερά της λίμνης «ρουφούσαν» οι καταβόθρες που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Σαϊτάς. Κιτρινωπές και σταχτί πέτρες αντανακλούν τη θερμότητα του ήλιου και σε κάνουν να εξερευνήσεις τα πολλά χρώματα και πρόσωπα αυτού του ξεχωριστού τόπου.
 
Σε βοηθάμε, λοιπόν, με μια μικρή έρευνα για το πού και πώς θα πας, τι θα ξοδέψεις σε διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Ναι, μπορείς να τα κάνεις όλα με 80 ευρώ! Θα περάσεις όμορφα αλλά και οικονομικά!
Η παρακάτω έρευνα έχει πραγματοποιηθεί με την υπόθεση ότι το weekend πραγματοποιείται από 2 άτομα, τα οποία θα μοιραστούν τα συνολικά έξοδα, ώστε να μην φουσκώσει το budget της βενζίνης. Έχει επιλεχθεί η Ορεινή Κορινθία για τις ομορφιές της που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Οι τιμές διαμονής έχουν προκύψει από τον μέσο όρο κόστους των καταλυμάτων των περιοχών για το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Μαρτίου, με τη μέγιστη απόσταση των ξενοδοχείων από το κέντρο της κάθε περιοχής να μην ξεπερνά τα 12 χλμ. Αντίστοιχα, έχουν προκύψει και οι τιμές για τα γεύματα.
 
Δραστηριότητες στην Ορεινή Κορινθία Κόστος
Μετακίνηση
Καύσιμα
Διόδια
Σύνολο για 2 άτομα
Σύνολο για 1 άτομο
Από Αθήνα
28,40 ευρώ
12,60 ευρώ
41 ευρώ
20,50 ευρώ
Διαμονή με πρωινό 45 ευρώ (σε 4 *)
31.50 ευρώ (σε 3 *)
Φαγητό
Μεσημεριανό/ Βραδινό
13.50 ευρώ
Καφές 3 ευρώ
Ποτό 5 ευρώ
Σύνολο 73,5 ευρώ

Θα μείνεις, θα φας, θα δεις, θα κάνεις και θα σου μείνουν και ρέστα! Εσύ δε θα πας;