Ναύπλιο: Ο απόλυτος συνδυασμός ιστορίας και διασκέδασης

5727 Επισκέψεις στο άρθρο

Η διασκέδαση στο Ναύπλιο είναι υψηλών προδιαγραφών. Η Αρχαία Τίρυνθα είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και το Μπούρτζι υπήρξε φυλακή του Κολοκοτρώνη. Το Ναύπλιο διαθέτει ακόμη παραλίες στο κέντρο της πόλης.

 
Πατήστε εδώ, ΚΑΝΤΕ LIKE στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Ιστορία, φινέτσα, ομορφιά και θάλασσα είναι τέσσερις  κατάλληλες λέξεις  για να περιγράψουμε το Ναύπλιο. Το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλή προορισμούς  και είναι σχεδόν αδύνατον ένας Αθηναίος  να μην  την έχει επισκεφτεί, έστω μια φορά. Αυτή  η πόλη ανασαίνει 12μήνες το χρόνο. Ναι, το Ναύπλιο είναι ζωντανό όλο τον χρόνο και αυτό γιατί διαθέτει κάτι εξαιρετικά ελκυστικό και διαχρονικό.
Να επισημάνουμε, ότι μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, το Ναύπλιο έγινε η πρώτη πρωτεύουσα  του νέου κράτους. Έτσι,  η πόλη έγινε αναπόσπαστο κομμάτι πολλών σημαντικών γεγονότων, θεσμών, κτιρίων. Μια βόλτα  στην παλιά πολή του Ναυπλίου θα δεις την σύγχρονη ιστορία μπροστά στα μάτια σου. Ας μεταφερθούμε, λοιπόν στην όμορφη  και ιστορική αυτή πόλη.

Το Μπούρτζι: ο θαλάσσιος πύργος του Ναυπλίου
Castello dello Soglio ή  Μπούρτζι, που στα τουρκικά σημαίνει «Νησί-φρούριο» και με αυτή  την ονομασία είναι ευρέως γνωστό.
Το Μπούρτζι κτίστηκε πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων το 1473 από τον Ιταλό μηχανικό Γκαμπέλο. Στην πορεία των χρόνων μετατράπηκε σε φυλακή και μάλιστα υπήρξε   η πρώτη φυλακή του Κολοκοτρώνη, εδώ φιλοξενήθηκε δύο φορές  η ελληνική κυβέρνηση. Στη δεκαετία του ’30 λειτούργησε ως κέντρο του Οργανισμού Τουρισμού ενώ μεταξύ 1960-1970 ως ξενοδοχείο πολυτελείας και εστιατόριο.
Εάν θες λοιπόν μπορείς να το θαυμάσεις από μακριά είτε να πάρεις το καΐκι και να το επισκεφτείς.

Διαμονή-διασκέδαση: αρχοντιά και πολυτέλεια 
Πραγματικά, το Ναύπλιο είναι από τις ωραιότερες πόλεις για διασκέδαση. Όσον αφορά τη  διαμονή  έχει  καταλύματα υψηλών  προδιαγραφών Σύγχρονα κτήρια, αλλά και αρχοντικά των προηγούμενων αιώνων στεγάζουν τα ξενοδοχεία του Ναυπλίου. Ακόμη, υπάρχουν  όμορφες ταβέρνες και εστιατόρια , που προσφέρουν παραδοσιακά και σύγχρονα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Δεκάδες καφέ σας περιμένουν στο κέντρο της πόλης και στην παραλία.

Αρχαία Τίρυνθα ο αρχαιολογικός θησαυρός της  UNESCO
Μόλις 8 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Τίρυνθας. Η μυκηναϊκή ακρόπολη με τα κυκλώπεια τείχη, ήρθε στο φως από το 1876 και σήμερα αποτελεί ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η Τίρυνθα λέγεται,ότι κατοικήθηκε από την Νεολιθική εποχή, μέχρι την καταστροφή της από τους Αργείους το πρώτο μισό του 5ου αιώνα. Έxει «κυκλώπεια» τείχη  τα οποία, σύμφωνα με τον Όμηρο, τα έχτισαν οι ίδιοι οι Κύκλωπες.

Στο διεθνή κατάλογο της Unesco έχουν συμπεριληφθεί ως τώρα 17 μνημεία και χώροι στην Ελλάδα, καθώς πληρούν τα προκαθορισμένα κριτήρια ώστε να χαρακτηριστούν εξέχουσας σημασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, από ιστορική, καλλιτεχνική, επιστημονική, αισθητική, εθνολογική ή ανθρωπολογική άποψη. Τρία από αυτά βρίσκονται στην Αργολίδα: Μυκήνες, Αρχαία Τίρυνθα και Επίδαυρος.

Το διάσημο Παλαμήδι και οι παραλίες
Ναύπλιο χωρίς Παλαμήδι γίνεται;  Πέρα από το εντυπωσιακό θέαμα μπορείς να ανέβεις τα 857 σκαλιά του Παλαμηδίου και να απολαύσεις το Ναύπλιο από ψηλά. Να επισημάνουμε, πως στο Ναύπλιο διαθέτει πολλά ακόμη ιστορικά μνημεία.
Οσόν αφορά τις παραλίες , κατά τους θερινούς μήνες διαθέτει και πολλές παραλίες σχεδόν σε μηδαμινή απόσταση από  το κέντρο της πόλης. Για παράδειγμα, Αρβανιτιά: Η πιο δημοφιλής παραλία του Ναυπλίου είναι δέκα λεπτά από το κέντρο. Ακόμη η ξακουστή παραλία Πλάκα είναι κατάλληλη και για κάμπινγκ, ενώ η θάλασσα του Καραθώνα και του Αγιου Νικολου, το Κονδύλι, είναι από τις αγαπήμενες παραλίες των ντόπιων.