Οι 4 καλύτερες ελληνικές παραλίες

8360 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες τις ελληνικές παραλίες, που πρέπει να επισκεφτείς, έστω μια φορά στη ζωή σου. Δες ποιες είναι και που βρίσκονται.

 
Η Ελλάδα μας διαθέτει χιλιάδες παραλίες, ωστόσο υπάρχουν κάποιες, που όχι μόνο κλέβουν τις εντυπώσεις παραπάνω, αλλά έχουν αποκτήσει και παγκόσμια φήμη. Από τη Λευκάδα μέχρι την Κρήτη αυτές είναι οι τέσσερις παραλίες, που πρέπει να επισκεφτείτε.

Παραλία Ναυάγιο,Ζάκυθνος
Είναι  ένα μοναδικό  άγριο τοπίο, όπου το νερωμένο γαλάζιο των ακτών του Ιονίου, το χαρακτηρίζουν. Πρόκειται για μία παραλία, που η φήμη της έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.  Αυτή η παραλία είναι διαμάντι και όπως συνηθίζεται με τα διαμάντια είναι κρυμμένα. Η ομορφιά της  είναι  κρυμμένη πίσω από κάθετα λευκά βράχια και χαοτικούς γκρεμούς. Είναι αμμουδερή με βαθιά γαλανόλευκα νερά και αρκετά ζεστή όταν τα βράχια δεν ρίχνουν σκιά.

Ελαφονήσι, Κρήτη
Μια καταπληκτική  ροζ παραλία, που εάν δεν πας δεν θα πιστέψεις ότι υπάρχει .Αξίζει να τονίσουμε  πως σε όλον τον κόσμο  υπάρχουν μόνο 7 ροζ παραλίες εκεί συγκαταλέγεται και το Ελαφονήσι. Η Ροζ παραλία είναι στη λίστα με τις κορυφαίες ελληνικές παραλίες. Τα νερά της παραλίας είναι τιρκουάζ , ενώ η υφή της άμμου και η ιδιαίτερη διαμόρφωση της θα σε εκπλήξουν. Μπορείς να ξαπλώσεις σε ένα αμμώδη λοφίο μέσα στη θάλασσα και να απολαύσεις το τοπίο.

Το Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα
Το ονομαστό  και ξακουστό Πόρτο Κατσίκι, που έχει κάνει τη Λευκάδα γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μαγευτική παραλία απλώνεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λευκάδας, σε μια περιοχή αστάθμητης  φυσικής ομορφιάς, όπου κυριαρχούν ο ήλιος, τα απόκρημνα βράχια, η άμμος και το βαθύ μπλε της θάλασσας.
Είναι ένα τοπίο χιλιοφωτογραφημένο και διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Η παραλία είναι στρωμένη με άσπρο ψηλό βοτσαλάκι που είναι σαν ψεύτικο.

Παραλία Σαρακήνικο, Μήλος
Το Σαρακίνικο είναι μια μικρή και ιδιαίτερη μορφολογικά παραλία, θυμίζει σεληνιακό τοπίο και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Το Σαρακίνικο είναι η πιο γνωστή παραλία της Μήλου και μαγεύει  τον επισκέπτη και ιδιαίτερα τους λάτρεις της αμμουδιάς. Υπάρχουν τριγύρω όμορφα βράχια για να απλώσετε τις πετσέτες σας και να κάνετε βουτιές σε αυτήν την εκπληκτική άσπρη παραλία.