Οι Αρκούδες

Η παραλία Αχιβαδόλιμνη

Θειωρυχεία

Θειωρυχεία

Το Κλήμα

Οι Αρκούδες της Μήλου σε καλούν να τις ανακαλύψεις!

6589 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε το πιο πρωτότυπο μπάνιο με θέα θειωρυχεία, βγάλε τις πιο πολύχρωμες φωτογραφίες στα σύρματα, κολύμπησε στην παραλία με τη γκρίζα άμμο και δες από κοντά τις Αρκούδες! Φύγε τώρα για μια πρωτόγνωρη εμπειρία διακοπών στη Μήλο!

 
Αρκούδες, βράχια σμιλεμένα σε ένα παιχνίδι γλυπτικής
Στην είσοδο του κόλπου της Μήλου δίπλα στην παραλία Πλάθιενα βρίσκονται οι Αρκούδες για να υποδεχτούν τον επισκέπτη του νησιού. Ένα παιχνίδι γλυπτικής στα βράχια από την φύση, δημιούργησε αυτό το μοναδικό φαινόμενο.  Ειδικά αν διαθέτεις σκάφος, η περιήγηση στις Αρκούδες θα σε ξετρελάνει! 

Μπάνιο με θέα ένα πρωτόγνωρο τοπίο, τα θειωρυχεία της Μήλου
Ακολουθώντας τον χωματόδρομο από το μεσόγειο χωριό Ζεφύρια, θα φτάσεις στο Παλιόρεμα, όρμο με πεντακάθαρα νερά και κιτρινωπά βότσαλα, χρωματισμένα από το θείο. Εκεί λειτούργησε το θειωρυχείο του Βίκτορα Μελά, η παλαιότερη επιχείρηση εξαγωγής θείου πανελλαδικά. Οι εγκαταστάσεις του θειωρυχείου είναι εγκαταλειμμένες εδώ και 50 χρόνια, η επίσκεψη όμως αξίζει καθώς απολαμβάνεις το μπάνιο σου με θέα ένα γοητευτικό και πρωτόγνωρο τοπίο. Το σκηνικό όμως που συνθέτουν οι ρημαγμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις είναι κάτι παραπάνω από υποβλητικό.
 
Οι πιο πολύχρωμες φωτογραφίες στα σύρματα του Κλήματος
Τα «σύρματα» είναι οι χαρακτηριστικές πολύχρωμες αποθήκες όπου φυλάσσουν το χειμώνα οι ντόπιοι τις ψαρόβαρκες. Μια θαλασσινή γωνιά τόσο πολυφωτογραφημένη, μα πάντα ενδιαφέρουσα. Φαίνεται πως πήραν το όνομά τους από τα συρματόσκοινα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι παλιοί για το τράβηγμα της βάρκας στη στεριά. Το μεγαλύτερο χωριό με τα περισσότερα, αλλά και πιο ιδιαίτερα (καθώς εδώ είναι διώροφα) «σύρματα» είναι το Κλήμα που προσεγγίζεται εύκολα από το χωριό Πλάκα. Στο ισόγειο των κτισμάτων βρίσκονται τα «σύρματα» και οι αποθηκευτικοί χώροι και στον πρώτο όροφο τα σπίτια των ψαράδων. Εκεί θα βγάλεις τις πιο ωραίες και πολύχρωμες φωτογραφίες της ζωής σου!
 
Αχιβαδόλιμνη: Λίμνη και αμμουδιά, ιδανική για σερφ
Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με κατάλευκη αμμουδιά και βαθυγάλανα ρηχά νερά, πήρε το όνομά της από την λιμνούλα που βρίσκεται απέναντί της και είναι γεμάτη από αχιβάδες. Λίμνη και αμμουδιά, μια θαυμαστή σύνθεση της φύσης μέσα στον κόλπο της Μήλου. Μια παραλία με γκρίζα άμμο, η σύσταση της οποίας είναι τέτοια ώστε όταν έχει νηνεμία λαμποκοπά ο βυθός και οι κόκκοι της άμμου φαντάζουν ασημένιοι. Από εκεί η θέα του Αδάμαντα και των γύρω χωριών είναι μοναδική. Η παραλία έχει ένα τμήμα το οποίο είναι οργανωμένο και διαθέτει και beach bar αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι στη διάθεση όσον αγαπούν την ηρεμία ή τα θαλάσσια σπορ (surf & kite) καθώς η παραλία συχνά έχει βόρειο άνεμο που ευνοεί αυτά τα αθλήματα. 
 

 
 

Tags: ΜΗΛΟΣ