Οι «ήρωες» επιστρέφουν στην Κρήτη!

1829 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο σκληρότερος μικτός ultra της χώρας επιστρέφει μετά από μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά στα χνάρια της θρυλικής απαγωγής Κράιπε με 156 χλμ πέτρας, χώματος, ιδρώτα και απαράμιλλης Κρητικής φιλοξενίας στα βουνά του Ρεθύμνου. Μία εμπειρία ζωής για 100 αθλητές και αθλήτριες στις 13/14 Μαΐου 2017.

 
Η ιστορία της απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε συναρπάζει ακόμα και σήμερα. Γοητεύει με τα ηρωικά κατορθώματα των πρωταγωνιστών της και υπνωτίζει με την σχεδόν κινηματογραφική εξέλιξή της. Είναι όμως κάτι περισσότερο από μία ιστορία μερικών γενναίων στρατιωτών: είναι η ιστορία ενός ολόκληρου πληθυσμού που αψηφώντας έναν υπεράριθμο αντίπαλο σήκωσε στους ώμους του ένα κατόρθωμα που φωτίζει ακόμη την αστείρευτη φιλοδοξία του ανθρώπινου πνεύματος.

Το Heroes Ultra είναι ένας υπερμαραθώνιος αγώνας δρόμου μικτού τερέν (μονοπάτια/χωματόδρομοι/άσφαλτος: 15/65/20) στα χνάρια της διαδρομής διαφυγής της απαγωγής Κράιπε. Η διαδρομή έχει πιστοποιηθεί με μήκος 156.2 χλμ και συνολική θετική υψομετρική +5,418 μ.
Ο αγώνας εκκινεί στη Μονή Βωσάκου στον Μυλοπόταμο στις 8πμ το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και τερματίζει στην Παραλία Περιστερέ, το σημείο εκκένωσης της ομάδας των απαγωγέων του Στρατηγού Κράιπε, στις 2μμ την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.