Όταν ο Μινώταυρος συνάντησε τους Χίπις

3536 Επισκέψεις στο άρθρο

Έλα στην πιο νότια πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το Ηράκλειο και ο ομώνυμος νομός κρύβουν ομορφιές που ξεκινάνε από τη Μινωική εποχή και καταλήγουν στο σήμερα.

 
Στην Κνωσσό για το ...σπίτι του Μινώταυρου
Φτάσε στο πιο διάσημο σημείο της Μινωικής Εποχής και ανακάλυψε το θαυμαστό ανάκτορο της Κνωσσού. Δες πώς ήταν πριν από 10.000 χρόνια η ζωή στην Κρήτη και φτάσε ως τον θρόνο του Μίνωα που ξεχωρίζει με τη βασιλική της όψη. Θαύμασε τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες που στολίζουν τους διαδρόμους και τα δωμάτια του ανακτόρου και περπάτα στα μέρη που ...έζησε ο Μινώταυρος.

Για μπάνιο στα Μάταλα, το ελληνικό Woodstock
Η εικόνα είναι μοναδική. Πουθενά στον κόσμο δεν θα βρεις τις σκαλιστές στον βράχο σπηλιές να ρίχνουν τη σκιά τους στα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Η πολυκοσμία της παραλίας δεν είναι ικανή να χαλάσει την απίστευτη ομορφιά. Εδώ θα βρεις τουριστικά μαγαζιά όλων των ειδών και θαλάσσια σπορ για τους τολμηρούς αλλά και τους λιγότερο τολμηρούς. Το οργανωμένο κάμπινγκ προσφέρεται για διαφορετικές διακοπές. Θα αισθανθείς για λίγο ότι είσαι στην παρέα με τους Χίπις. Ο γραφικός κολπίσκος είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την έντονη ζωή που προσφέρει. Εκεί σίγουρα δε θα σου λείψει τίποτα!

Η εξόρμηση του Κουστώ στην Κρήτη
Το ενετικό φρούριο Κούλες δεσπόζει στην είσοδο του ενετικού λιμανιού στο Ηράκλειο. Οι Ενετοί το αποκαλούσαν "Φρούριο στη Θάλασσα" (Cαstello a Mare ή Rocca a Mare), αλλά σήμερα διατηρεί την τούρκικη ονομασία του, Κούλες από το Su Kulesi. Είναι από τα πιο οικεία και αγαπημένα μνημεία της πόλης, σύμβολο του Ηρακλείου. Σήμερα ατενίζει αγέρωχο το Κρητικό πέλαγος, ενώ στοιχειώνεται από θρύλους που θέλουν στους εσωτερικούς υγρούς και σκοτεινούς του χώρους να βασανίστηκαν φριχτά οι Κρητικοί επαναστάτες. Στους υποβλητικούς χώρους του Φρουρίου είναι επισκέψιμα πλέον τα ευρήματα από τα ναυάγια της υποβρύχιας έρευνας που πραγματοποίησε στη νησίδα Ντία, ο θρυλικός Γάλλος ερευνητής Jacquesm Yves Cousteau, το 1976.

Αγιος Μηνάς: Η μεγαλύτερη εκκλησία της Κρήτης
Αδραξε την ευκαιρία και δες τον μεγαλύτερο ναό της Κρήτης και έναν από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας στον Ηράκλειο. Δες την μοναδική αρχιτεκτονική της εκκλησίας που φτιάχτηκε τον 19ο αιώνα.Θαύμασε τις εκπληκτικές αγιογραφίες που κοσμούν το εσωτερικό του ναού και προσελκύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες.