Περπατώ & Κολυμπώ στην Ανδρο

2765 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, ο Ιούνιος, ο Θεριστής, ο Αλωνιστής, ή όπως τον λένε στην Ανδρο ο «Ορνιαστής» λόγω του «ερινασμού» ή «ορνιασμού», την τεχνητή γονιμοποίηση με ορνούς ή καρπούς άγριας συκιάς, των ήμερων σύκων.

 
Μπαίνουμε στο μήνα του ήλιου και του φωτός όπου φυτρώνουν και ανθίζουν βότανα γεμάτα με την ενέργεια και τη δύναμη του καλοκαιριού και όπου η φύση κρατάει ακόμα το ζοφερό πράσινό της, τα ποτάμια έχουν ακόμα μπόλικο νερό (ευγνομωνούμε το χιόνι του χειμώνα) και οι παραλίες και η θάλασσα έτοιμες να μας υποδεχτούν!
 
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και τι καλύτερο από πεζοπορικές εξορμήσεις και απόδραση στη φύση με την επίσημη είσοδο του καλοκαιριού! Είτε είστε δεινός πεζοπόρος ή απλά φυσιολάτρης, έχουμε διαλέξει τρεις πανέμορφες διαδρομές, που μπορούν να χωριστούν σε τμήματα και εσείς να διαλέξετε πόσα χιλιόμετρα θέλετε να περπατήσετε.

Κάθε διαδρομή ξεκινάει από ψηλά ενώ μπροστά μας ξεδιπλώνονται μαγευτικά καταπράσινα τοπία, διασχίζει ποτάμια και μικροφαράγγια και καταλήγει σε υδρότοπους και παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Αν αγαπάτε τη φύση και την περιπέτια, αν σας αρέσει να ανακαλύπτετε μέρη άγνωστα στον περισσότερο κόσμο αλλά και να επισκέπτεστε τόπους ήδη γνωστούς με έναν διαφορετικό τρόπο, περισσότερο βιωματικό, τότε, ακολουθήστε αυτό το απολαυστικά πεζοπορικό τριήμερο στα μονοπάτια και τις παραλίες της Ανδρου.

Το κόστος ανά άτομο και ανά εξόρμση είναι 15 ευρώ. Περιλαμβάνει οδηγό/συνοδό και τα έξοδα σχεδίασης και διοργάνωσης. Μίνιμουμ συμμετοχές για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή 10 άτομα.
Δεν περιλαμβάνει τα μεταφορικά προς το σημείο εκκίνησης και από το σημείο λήξης.

Οι Διαδρομές:
Σάββατο 3 Ιουνίου : Βουρκωτή – Παραλία Αχλας
Κυριακή 4 Ιουνίου:  Αρνη – Ρέμματα – Λεύκα – Ατένι
Δευτέρα 5 Ιουνίου:  Διποτάματα – Επάνω Κάστρο – Γριάς Πήδημα Παραλια - Όρμος Κορθίου

Δηλώστε συμμετοχή στο: https://goo.gl/forms/G4PvvFdh3T1PSJo93

Tags: ΑΝΔΡΟΣ