Προορισμοί κρυφά φθινοπωρινά διαμάντια

Διαβάστηκε από 17922 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/10/2019

Το Φθινόπωρο έχει μπει και επίσημα, ο καιρός αρχίζει δειλά δειλά να συμβαδίζει με την εποχή και όλοι αναζητάμε φθινοπωρινές εκδρομές.

 
Καρυά Κορινθίας: Στην καρδιά του ελατοδάσους
Η Καρυά Κορινθίας είναι ένα μικρό και ήσυχο χωριουδάκι, χτισμένο ψηλά στις βόρειες απολήξεις της Ζήρειας, το βουνό που με 2.374 μ. υψόμετρο δεσπόζει στην ορεινή Κορινθία. Περιβάλλεται από ωραιότατο ελατόδασος και προσφέρει θέα προς τις ψηλότερες κορυφές της Ζήρειας. Διαθέτει ξενοδοχεία, ξενώνες και ταβέρνες, καθώς και ένα παραδοσιακό καφενείο - γλυκοπωλείο που σερβίρει καφέ, ποτά, γλυκά του κουταλιού και σπιτικούς λουκουμάδες. Στην Καρυά μπορείτε να δείτε την ιστορικής αξίας, βυζαντινή εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Διχώρι Φωκίδας: Ορεινός παράδεισος
Εδώ ακόμα δεν έφτασε η... ανάπτυξη! Ευκαιρία για τους εραστές του βουνού να γνωρίσουν την αμόλυντη φύση του χωριού σε έναν από τους τελευταίους ορεινούς παράδεισους! Το Διχώρι βρίσκεται ριζωμένο σε μια επίπεδη πλαγιά, στα 1.200 μ. μιας βουνοκορφής των Βαρδουσίων. Eκεί τα αρχαιολογικά ευρήματα πιστοποιούν την παρουσία αρχαίου οικισμού, ενώ η μεγάλη συνεισφορά των κατοίκων του στον αγώνα του 1821, του «ορθώνει» το ανάστημα!

Ορεστιάδα: Τόπος γεμάτος ιστορίες
Η Ορεστιάδα, με 15.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη μετά την Αλεξανδρούπολη, καθώς και το πολιτιστικό, διοικητικό κι εμπορικό κέντρο του βόρειου Έβρου. Η σύγχρονη πόλη ιδρύθηκε το 1923, με τη συνθήκη της Λοζάνης, από πρόσφυγες από την Aδριανούπολη. Αξίζει να δείτε το Μουσείο Λαογραφίας και Ιστορίας, με τις ιστορικές φωτογραφίες, τις τοπικές φορεσιές, τα κεντήματα, τα γεωργικά εργαλεία, τα όπλα κλπ. Την ενδιαφέρουσα Λαογραφική Συλλογή στο χωριό Νέα Βύσσα, (12 χλμ. βόρεια). Στην κοιλάδα του ¶ρδα, παραποτάμου του Έβρου, τους ταφικούς τύμβους και τους μεγαλιθικούς τάφους.

Γύρω γύρω στη Λίμνη Στυμφαλία
Η λεκάνη της Στυμφαλίας λίμνης απέχει από το Κιάτο μόλις 28 χιλιόμετρα . Ο δρόμος κινείται περιμετρικά της λίμνης και κατά μήκος του η δασική υπηρεσία έχει εγκαταστήσει κιόσκια σε θέσεις θέας. Σε αρκετά σημεία θα έχετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε μονοπάτια που οδηγούν ως τους καλαμιώνες όπου με ένα ζευγάρι κιάλια θα επιδοθείτε σε birdwatching (παρακολούθηση πουλιών). Φτάνοντας στην πασίγνωστη από τη μυθολογία και τους άθλους του Ηρακλή Στυμφαλία, αξίζει να κάνετε τον κύκλο της λίμνης διασχίζοντας παράλληλα τα παραμυθένια χωριά της περιοχής, να περιηγηθείτε στα πλούσια δάση από έλατα, να γυρίσετε το ρολόι στο χώρο που βρισκόταν η ακρόπολη της αρχαίας Στυμφάλου και να δείτε τα ερείπια της φράγκικης εκκλησίας που κτίστηκε τον 13ο αιώνα.

 

που να μεινετε - ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

 • Σε μυεί στα μυστικά της τέχνης

  Το Art Mainalon στη γραφική Βυτίνα αποτελεί ένα προορισμό - εμπειρία που συναρπάζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή! Ένα ξενοδοχείο - πινακοθήκη, με αυθεντικά έργα τέχνης και γλυπτά Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών να κοσμούν τα δωμάτιά του, δημιουργώντας μια πολύ ξεχωριστή πρόταση ποιοτικής διαμονής, συνοδευόμενη από πραγματική τέχνη!
   2795022217, 6946366456 Περισσότερα

που να μεινετε - ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 • Yάδες Mountain Resort

  Στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, τα φιλανδικά σαλέ του «Υάδες Mountain Resort» περιμένουν να φιλοξενήσουν τις ιδιαίτερες στιγμές σας όλες τις εποχές του χρόνου…
   6948949763, 6947810442 Περισσότερα

που να μεινετε - ΦΩΚΙΔΑ

 • Συντροφιά με την απόλυτη απλότητα

  Ο ξενώνας Διχωρίου βρίσκεται στο Διχώρι, ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της Φωκίδας. Με άποψη και σεβασμό στην παράδοση, θα βρείτε να σας περιμένει ένα ρομαντικό ησυχαστήριο με υφαντά και πήλινα διακοσμητικά και θα ξανανιώσετε σε παραμυθένια απόσταση από το σήμερα.
   6978762191 Περισσότερα