Το υπερβατικό τοπίο στο Κλέφτικο

Βουτιά για να δεις το απίστευτο!

11470 Επισκέψεις στο άρθρο

Φιορδ, ορμητήριο πειρατών, γλυπτική στις Αρκούδες και η παραλία-σκηνικό όλων των διαφημιστικών σποτ του καλοκαιριού. Κάνε τώρα βουτιά στη Μήλο και δες το απίστευτο!

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας


Η Μήλος διαθέτει την πιο αξιοπερίεργη ακτογραμμή του Αιγαίου σε ένα πολυσύνθετο θαλασσινό σκηνικό που στολίζεται με μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Σε κάποιες από αυτές, η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη, προσφέροντας όμως την καλύτερη αφορμή για μια θαλάσσια βόλτα που… θα σου μείνει αξέχαστη! Οι παραλίες που φθάνουν αισίως τις 100 και δύσκολα μπορείς να τις κατατάξεις με σειρά προτεραιότητας, πραγματικά θα σε μαγέψουν.

Το ορμητήριο των πειρατών στο Κλέφτικο
Αρκεί μια θαλάσσια εκδρομή με τα εκδρομικά σκάφη που αναχωρούν καθημερινά από Αδάμαντα ή από το λιμάνι της Πολλώνιας, για να ανακαλύψετε υπερβατικά τοπία όπως αυτό στο Κλέφτικο. Το εκδρομικό καΐκι που έρχεται από τον Αδάμαντα πριν ρίξει άγκυρα στο Κλέφτικο, θα κάνει μια στάση στη θαλασσοσπηλιά της Συκιάς, ένα ακόμη γεωλογικό αξιοθέατο της Μήλου που δεν προσεγγίζεται με δρόμο. Το Κλέφτικο ήταν παλιό ορμητήριο πειρατών, από όπου περνούσαν τα πειρατικά πλοία και αγκυροβολούσαν για να προστατεύονται στους μικρούς κολπίσκους και στα επιβλητικά του βράχια. Σήμερα, οι μοναδικοί αυτοί γεωλογικοί σχηματισμοί, δημιουργήματα του αέρα και της θάλασσας, προσφέρονται για κολύμπι και εξερεύνηση.

Το μαγευτικό φιορδ στο σπήλαιο του Παπάφραγκα
Μετά την Πάχαινα, δίπλα στην αρχαία πόλη της Φυλακωπής βρίσκεται η σπηλιά του Παπάφραγκα. Σκαλάκια σκαμμένα στο βράχο μας οδηγούν στη βάση ενός μαγευτικού φιορδ, όπου μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας απολαμβάνοντας τα γκριζόλευκα βράχια που μπλέκονται περίτεχνα με την άμμο, τα γαλαζοπράσινα νερά, τις σπηλιές και τα ανοίγματα προς το πέλαγος. Το σπήλαιο αυτό πολύ παλιά πρέπει να ήταν σκεπασμένο με μοναδική είσοδο εκεί από όπου μπαίνει η θάλασσα, κάποτε όμως έπεσε. Αν κολυμπήσεις αριστερά όπως βγαίνουμε από τη σπηλιά του Παπάφραγκα, θα έχεις την ευκαιρία να δεις και δύο άλλες σπηλιές και αν κολυμπήσεις κι άλλο, θα φτάσεις στον κόλπο του Κάπρου, όπου μέσα από τη θάλασσα θα απολαύσετε τις γραφικές γέφυρες.

Το παιχνίδι γλυπτικής στις Αρκούδες
Στην είσοδο του κόλπου της Μήλου δίπλα στη Πλάθιενα βρίσκονται οι Αρκούδες για να υποδεχτούν τον επισκέπτη του νησιού. Ένα παιχνίδι γλυπτικής στα βράχια από την φύση, δημιούργησε αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Ειδικά αν είσαι με σκάφος, η περιήγηση στις Αρκούδες θα σε ξετρελάνει!

Το σκηνικό για όλες τις καλοκαιρινές διαφημίσεις
Η περίφημη Φυρή Πλάκα χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές σαν σκηνικό για το γύρισμα διαφημιστικών σποτ. Με θεόρατους θειαφιούχους βράχους να αγκαλιάζουν τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά της, είναι από μονή της ένα υπερθέαμα. Η ακτή είναι αμμώδης, ρηχή, τα νερά είναι ζεστά, ενώ υπάρχουν καντίνες και ομπρέλες με ξαπλώστρες σε ένα μικρό μέρος της. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και απέχει 22 χλμ. από το λιμάνι του Αδάμαντα, ενώ τα τελευταία 3 χλμ. πραγματοποιούνται σε καλό, αλλά με πολύ σκόνη χωματόδρομο. 

Tags: ΜΗΛΟΣ