Στη μυστική ομορφιά της Ναυπάκτου

10349 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε σε έναν προορισμό διαμάντι μόνο δυο ώρες μακριά από την Αθήνα. Ανακάλυψε μοναδικές παραλίες και μια συναρπαστική ορεινή τοποθεσία ζωντανά όλο το χρόνο.

 
Η Ναύπακτος βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και τις εκβολές του ποταμού Μόρνου και είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις τόσο της Αιτωλοακαρνανίας, όσο και της Ελλάδας. Η Ναύπακτος βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων  για χειμώνα, αλλά και καλοκαίρι. Περπατήστε στους άνετους δρόμους, δείτε τα ναυτικά σπίτια την ιστορία και την παράδοση να ξεπετάγονται από κάθε γωνιά.
 
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ενετικό λιμανάκι με τα ενετικά τείχη και τα πλατάνια να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.
Το λιμάνι της Ναυπάκτου είναι το πιο μικρό στην Μεσόγειο. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου, μας υπενθυμίζεται από την εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα του 1571. Στον πεζόδρομο του Στενοπάζαρου είναι  το σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων, αφού εκεί  θα πιείτε το καφέ σας με μία μοναδική θέα. Είναι το πρώτο σημείο, που θα πάτε θα χαλαρώσετε και θα ρεμβάσετε την ειδυλλιακή θέα.

Στο Γρίμποβο και στη Ψανή, στις πιο δημοφιλής παραλίες της πόλης θα κάνετε μπάνια.
Οι συγκεκριμένες παραλίες διαθέτουν πελώρια αιωνόβια πλατάνια που φθάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Ως φόντο έχουν τη γέφυρα του Ρίο-Αντίριo, η οποία και προσφέρει ένα καταπληκτικό θέαμα.  Στις δύο αυτές ξακουστές παραλίες της Ναυπάκτου, που βρίσκονται σε διαφορετική πλευρά του νησιού  θα βρείτε υπέροχες ταβέρνες και εστιατόρια.
 
Ορεινή Ναυπακτία σημαίνει δάση, Εύηνος ποταμός, Ευηνολίμνη και ένα παραμυθένιο σκηνικό.
Εδώ είναι ο ορισμός συνδυάζει και βουνό και θάλασσα. Πρακτικά, όταν πλέον θα έχετε χορτάσει την παραθαλάσσια Ναυπακτία θα πάτε στην ορεινή Ναυπακτία σε έναν από τα πιο συγκλονιστικά μέρη στην Ελλάδα. Στη  διαδρομή  σας για να πάτε στην ορεινή Ναυπακτία θα αντικρίσετε  κατάφυτες βελανιδιές, έλατα, οξιές και καστανιές πλαγιές θα αρχίσουν να ξεπροβάλλουν ένα- ένα τα χωριά που κρέμονται πάνω από τις χαράδρες. Η Τερψιθέα, η Αμπελακιώτισσα με το Μοναστήρι,είναι μερικά μόνο από τα χωριά που μπορείτε να πάτε και να χαρείτε μια ξεχωριστή φιλοξενία.

Τα κάστρα στη Ναύπακτο είναι συναρπαστικά. Καλοδιατηρημένα κάστρα, που βρίσκονται στο χείλος της θάλασσας.
Η Ναύπακτος διαθέτει μοναδικής ομορφιάς κάστρα και πιο συγκεκριμένα το Κάστρο Αντιρρίου είναι χτισμένο στο σχεδόν μέσα στη θάλασσας από το 15αιώνα και ονομαζόταν και ως «το Κάστρο της Ρούμελης». Κάθε καλοκαίρι είναι γεμάτο από πολιτιστικές εκδηλώσεις  και αποτελεί βασικό αξιοθέατο για τη Ναύπακτο. Το κάστρο στη Ναύπακτο είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακού οικοδομήματος στην Ελλάδα και από τα πιο χαρακτηριστικά της Ευρώπης, θυμίζει ένα ρομαντικό τοπίο.
 

 

που να μεινετε - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

  • Ξέγνοιαστες διακοπές σε ιδανικό μέρος

    Εάν ζητάτε ξέγνοιαστες διακοπές το "Angelland Luxury Suites" αποτελεί το ιδανικό μέρος. Το Angelland Luxury Suites βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία στο κέντρο της Ναυπάκτου. Τα δελεαστικά του διαμερίσματα και οι απίστευτα κοντινές αποστάσεις από όλα θα σας εκπλήξουν. Τόσο οικογένειες όσο και παρέες θα νοιώσουν τη σουίτα σαν δεύτερο σπίτι τους!
     +30 6976974851 Περισσότερα