Στοχεύει στους Ρώσους η Νάξος

2422 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανοιγμα στον τουρισμό από τη Ρωσία κάνει η Νάξος ποντάροντας στον θρησκευτικό τουρισμό και όχι μόνο.

Τον περασμένο Μάρτιο με την ευκαιρία της παρουσίας του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Μανόλη Μαργαρίτη στην έκθεση ΜΙΤΤ στην Μόσχα (14-16 Μαρτίου) ως επικεφαλής αποστολής του Δήμου είχαμε μιλήσει για την δυναμική επιστροφή της Νάξου στις εκθέσεις Τουρισμού… Ήταν η πρώτη έξοδος της Νάξου από το Βερολίνο του 2011… Προφανώς κάτι άλλαξε. Οι εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες και η Νάξος είχε δείξει μέρος των δυνατοτήτων της στους Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες… Κίνηση που είχε γίνει μέσω της στοχευμένης δράσης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τις φήμες τότε να μιλούν για άνοδο της τάξης του 25% προς τα νησιά μας… Προσδοκία που επαληθεύτηκε.

Όπως αναφέρει το naxospress.gr από την περασμένη Παρασκευή (22/09) και έως το μεσημέρι της Κυριακής (24/09) ρώσους bloggers και μέλη του ΕΟΤ Ρωσίας να βρίσκονται στο νησί της Νάξου ως σταθμός περιοδείας σε Σαντορίνη – Νάξο και Ίο. Και έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Από το απόγευμα της Παρασκευής με οδηγούς τον Γιάννη Τσολάκη (Δημοτικό σύμβουλο), την Λύδα Λιακοπούλου (τουριστικό πράκτορα και μέλος της τουριστικής επιτροπής) αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο κο Μαργαρίτη (Μουτσούνα – Απείρανθο) οι Ρώσοι γνώρισαν έστω και με ταχύτητα Fast Forward το νησί και πλέον αυτό που μένει είναι … ο χρόνος και ο τρόπος έλευσης των επισκεπτών από την Ρωσία. Αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο. Ενόψει της 25ης ΜΙΤΤ 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα τον επόμενο Μάρτιο, οι Ρώσοι tour operators θα αναλάβουν πλέον να … πουλήσουν τη Νάξο στους συμπατριώτες τους. Η Νάξος ποντάρει στον θρησκευτικό τουρισμό, προσφέρει παραλίες για οικογένειες και πολιτιστικά δρώμενα. Έχει το μειονέκτημα της άμεσης μετάβασης αλλά χάρη στα τακτικά δρομολόγια έχουμε την αίσθηση ότι όλα θα κυλήσουν κατΆ ευχήν και κυρίως το καλοκαίρι του 2019 η Νάξος να είναι σε θέση να υποδεχτεί τους Ρώσους κατά γκρουπ και όχι σε μονάδες και περιστασιακά…. 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με θέμα «Επίσκεψη Ρώσων Δημοσιογράφων»

 «Ρώσοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι επισκέφθηκαν τη Νάξο (22-24/09) μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης κατά την παρουσία του στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ, τον περασμένο Μάρτιο. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση αυτή, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στη Ρωσία διοργάνωσε το δημοσιογραφικό ταξίδι Ρώσων δημοσιογράφων και φωτογράφων, οι οποίοι έφτασαν στο νησί μας το απόγευμα της Παρασκευής.

Συνοδευόμενοι από το Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Τσολάκη, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο, με τον οποίο συνομίλησαν και ευχαρίστησαν για την πρόσκληση. Από την πλευρά του, ο Μανόλης Μαργαρίτης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού και τους πληροφόρησε για όλα εκείνα που συνθέτουν την τουριστική εικόνα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Αμέσως μετά, η δημοσιογραφική αποστολή κατευθύνθηκε και επισκέφθηκε το Κάστρο της Νάξου και την Πορτάρα. Επίσης, κατά την παραμονή τους στο νησί, συνοδευόμενοι από τον Γιάννη Τσολάκη και το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Λήδα Λιακοπούλου, ξεναγήθηκαν στο Σαγκρί, στον Ναό της Δήμητρας και στον Πύργο Μπαζαίου, στο Χαλκί και στις εκκλησίες Αγ. Γεωργίου Διασορίτη, Πρωτόθρονης και Δροσιανής, στην Απείρανθο και στο Φιλώτι. Την τελευταία ημέρα της παραμονής στους στη Νάξο επισκέφθηκαν τις παραλίες στις δυτικές ακτές της Νάξου. Εντυπωσιασμένοι από τα μνημεία, τις φυσικές ομορφιές της Νάξου και τη φιλοξενία, δεσμεύθηκαν ότι θα κοινοποιήσουν τα δημοσιεύματα και αφιερώματα που θα γίνουν για τη Νάξο στον ρωσικό τύπο και αναχώρησαν από το νησί το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν στη φιλοξενία και ξενάγηση των Ρώσων δημοσιογράφων, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια αυτή που καταβάλλεται για άνοιγμα  προς την τουριστική αγορά της Ρωσίας και της προσέλκυσης Ρώσων επισκεπτών.

Tags: ΝΑΞΟΣ