Συναρπαστικό μουσικό γεγονός στη Ρόδο

1882 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένα από τα πιο συναρπαστικά μουσικά γεγονότα της χρόνιας θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στη Ρόδο.

 
Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Pro Musica Rhodos», στο πλαίσιο του οποίου συμπράττουν τραγουδιστές από τη Σκάλα του Μιλάνου, την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και την Κρατική Όπερα της Βιέννης.

Τόσο οι κάτοικοι του νησιού, όσο και οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλίες και masterclasses από καταξιωμένους καλλιτέχνες, στην μαγευτική ατμόσφαιρα του ιστορικού Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (27 Ιουλίου-1 Αυγούστου).

Το φεστιβάλ θεσπίσθηκε και διοργανώνεται από το διακεκριμένο Ροδίτη μαέστρο-πιανίστα, Αλέξανδρο Βελώνη, ο οποίος διαπρέπει στο εξωτερικό, ενώ τις εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Στόχος της Περιφέρειας είναι η καθιέρωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά που θα απευθύνονται τόσο στους ντόπιους κατοίκους όσο και στους ξένους επισκέπτες.

Το διεθνές φεστιβάλ μουσικής Pro Musica Rhodos ταιριάζει πολύ με τους στόχους που έχουμε θέσει για την ενίσχυση του πολιτιστικού προφίλ της Περιφέρειάς μας. Είναι επίσης ιδιαίτερα ευτυχές το γεγονός, ότι το φεστιβάλ διοργανώνεται από ένα Ροδίτη μαέστρο και πιανίστα, τον Αλέξανδρο Βελώνη ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, διανύει μία εντυπωσιακή καλλιτεχνική διαδρομή», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Για τους στόχους και το όραμά του, γύρω από το φεστιβάλ, ο κ. Βελώνης δήλωσε:

«Έχοντας παρευρεθεί σε κάποια από τα καλύτερα φεστιβάλ κλασσικής μουσικής, έχοντας δει την ανθίζουσα πολιτισμική ζωή σε άλλες χώρες και σκεφτόμενος την πλούσια ιστορία και πολιτισμό της Ρόδου, απέκτησα τη φιλοδοξία για τη θέσπιση ενός φεστιβάλ, με στόχο να εμφυσήσουμε νέα ζωή στα μνημεία του νησιού των ιπποτών, φέρνοντας νέους ανθρώπους και διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες για συναυλίες, masterclass και ενδεχομένως όπερα και εικαστικές εκθέσεις στο μέλλον. Αυτό είναι το πιο ειλικρινές μου όραμα θεσπίζοντας αυτό το φεστιβάλ».

 

Tags: ΡΟΔΟΣ