Τα ελληνικά ναυάγια: 4 σημεία που δεν πρέπει να χάσεις

Τα ελληνικά ναυάγια: 4 σημεία που δεν πρέπει να χάσεις

35112 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για σημεία που μία ανθρώπινη καταστροφή τους έδωσε απίστευτη ομορφιά. Τέσσερα ναυάγια σε μέρη της Ελλάδας σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να βουτήξεις στα μαγευτικά νερά τους.

Ζάκυνθος: Το πιο διάσημο ναυάγιο σε υπέροχη παραλία

Κοινοποίησέ το »

Είναι ο θρύλος του ναυάγιου του «Παναγιώτης» που μετέφερε παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία και το 1982 τσακίστηκε στα βορειοδυτικά βράχια του νησιού. Από τότε ο Αϊ Γιώργης, η παραλία δηλαδή όπου προσάραξε, έγινε διάσημη. 
Είναι όμως και το άγριο τοπίο, αλλά και το μοναδικό νερωμένο γαλάζιο των ακτών του Ιονίου που συνθέτουν το σκηνικό μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες θαλασσινές γωνιές της Ελλάδας! Στην απίστευτη αυτή ακρογιαλιά θα πρέπει να έρθετε οπωσδήποτε, μόνο όμως με εκδρομικό σκάφος από τα δεκάδες που ξεκινούν από κάθε σημείο του νησιού, καθώς Ζάκυνθος και Ναυάγιο πάνε πακέτο. Θα τη συναντήσετε κρυμμένη πίσω από κάθετα λευκά βράχια και χαοτικούς γκρεμούς. Είναι αμμουδερή με βαθιά γαλανόλευκα νερά και αρκετά ζεστή όταν τα βράχια δεν ρίχνουν σκιά. Κοντινότερο σημείο πρόσβασης είναι το λιμανάκι Πόρτο Βρώμη (30 λεπτά με το καΐκι).
Η Ζάκυνθος είναι ένα καταπράσινο νησί προικισμένο με εύφορες κοιλάδες και εύκρατο κλίμα.Η Ζάκυνθος είναι ένα καταπράσινο νησί προικισμένο με εύφορες κοιλάδες και εύκρατο κλίμα.

Γύθειο: Ένα πλοίο φάντασμα μέσα στη θάλασσα
Το θέαμα του ναυαγισμένου πλοίου στην αμμουδιά της Γλυφάδας συναρπάζει! Βορειοανατολικά του Γυθείου στο δρόμο που οδηγεί στη Σκάλα, συναντάμε πρώτα την απλωτή και οργανωμένη παραλία της Σελινίτσας και αμέσως μετά ξεπροβάλλει εντυπωσιακά ο σκουριασμένος σκελετός του ναυαγισμένου πλοίου που έχει προσαράξει στην αμμουδιά της Γλυφάδας.
Το θέαμα συναρπάζει! Η περιήγηση γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καθώς μπορείτε να πλησιάσετε πολύ κοντά το σκουριασμένο σκαρί. Η περιοχή είναι δημοφιλής το καλοκαίρι και την επισκέπτονται εκατοντάδες κολυμβητές.

Το γραφικό Γύθειο αποτελεί την δεύτερη σε μέγεθος πόλη του νομού Λακωνίας και πρωτεύουσα της κοσμοξακουστής ΜάνηςΤο γραφικό Γύθειο αποτελεί την δεύτερη σε μέγεθος πόλη του νομού Λακωνίας και πρωτεύουσα της κοσμοξακουστής Μάνης

Αμοργός: Η «Ολυμπία» στο νησί του «Απέραντου Γαλάζιου»
Πήγαινε στην Καλοταρίτισσα την περιοχή της νοτιοδυτικής Αμοργού και δες την όμορφη γωνιά της Αμοργού. Το ναυάγιο του πλοίου «Ολύμπια» είναι μισοβυθισμένο εκεί από το 1980 και θα σου προκαλέσει δέος από την πρώτη ματιά που θα του ρίξεις. Δες το ανάγλυφο Inland που ήταν το παλιό του όνομα πριν μετονομαστεί. Το κύμα περνά από τα αμπάρια του τα τρυπημένα που σκάει στις πέτρες της ακτής. 

Όποιος επισκεφτεί την Αμοργό θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία Απέραντο Γαλάζιο γυρίστηκε εκεί. Όποιος επισκεφτεί την Αμοργό θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία Απέραντο Γαλάζιο γυρίστηκε εκεί.

Σκύρος: Μια ...μυστική παραλία κι ένα ναυάγιο δίπλα στο δάσος
Φτάσε στην παραλία του Αγαλίπα και δες ένα ίσως όχι τόσο εντυπωσιακό αλλά σίγουρα πανέμορφο ναυάγιο σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα στην οποία βρίσκεται. Ανακάλυψε την παραλία του Αγαλίπα που βρίσκεται κρυμμένοι πραγματικά μέσα στο δάσος και για να την ανακαλύψεις χρειάζεται να εξερευνήσεις την περιοχή. Το παλιό σκαρί του πλοίου ξεβράστηκε στην θάλασσα σαν ένα επιπλέον στολίδι, δώρο της φύσης, σε μια ήδη υπέροχη παραλία. Σχεδόν απάτητη και παρθένα στην παραλία Αγαλίπα θα απολαύσεις το μπάνιο σου στο ψιλό χαλίκι, την άμμο και τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά.

Η Σκύρος παραμένει ένα νησί χαμένο στο χώρο και τον χρόνο. Αυτή ακριβώς είναι και η γοητεία του. Η Σκύρος παραμένει ένα νησί χαμένο στο χώρο και τον χρόνο. Αυτή ακριβώς είναι και η γοητεία του.