φωτό του διαγωνισμού 67 προτάσεις αναγνωστών/Νέστωρ Αντώνιος

φωτό του διαγωνισμού 67 προτάσεις αναγνωστών/J.K.

Το... χιονισμένο όνειρο!

7067 Επισκέψεις στο άρθρο

Στη Λίμνη Πλαστήρα, αγαπημένο ορεινό προορισμό για φυσιολάτρεις και φαν των εναλλακτικών σπορ όπως και για οικογένειες, μπορείτε πάντα να περάσετε καλά και να κάνετε και κάτι συναρπαστικό. Αλλά, η εικόνα του τόπου όταν έχει χιονίσει, είναι κάτι που από μόνο του σε «τραβάει» για να το δεις.

 

Όλοι, πάντως, έχουν κάτι να κάνουν εκεί. Από περιπέτειες με 4x4 σε βατούς χωματόδρομους, μέχρι την πεζοπορία μέσα σε πανέμορφα δάση, καθένας βρίσκει τα ντεσιμπέλ που αντέχει και αποκτά τη σιγουριά ότι όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους. 

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με θέα τη λίμνη και τα χιονισμένα γύρω βουνά, δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Ενώ βρίσκεστε σε υψόμετρο 750 μ. στα νοτιοδυτικά του Νομού Καρδίτσας, στη λίμνη Πλαστήρα, πάρτε το χρόνο σας και δείτε τα πρωινά με άλλο μάτι. Μόλις είστε έτοιμοι και ευδιάθετοι, αρχίστε την περιπέτεια. Είναι 18 και πανέμορφα τα γραφικά χωριουδάκια με την αναπτυγμένη τουριστική υποδομή και τη φιλοξενία των ντόπιων. Αρχίστε από το Νεοχώρι, το πιο αναπτυγμένο τουριστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά, που απλώνεται στην πλαγιά και από εκεί θαυμάστε την πανοραμική θέα στην παγωμένη Λίμνη Πλαστήρα. Στη συνέχεια, τραβήξτε κατά «Παραλία» μεριά, στα Καλύβια Πεζούλας.

Αυτό το χωριό που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και ΝΔ από τη λίμνη, θα σας ηρεμήσει ακόμη περισσότερο. Τα Καλύβια πήραν το όνομά τους από πρόχειρες καλαμοκατασκευές στις οποίες αποθήκευαν αγροτικά προϊόντα και εργαλεία οι αγρότες. Το  συγκεκριμένο χωριό είναι ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε με χίλια υπαίθριες δραστηριότητες, όπως ιππασία και τοξοβολία, και για να τις συνοδεύσετε, αργότερα, με πολλές ταβέρνες και επιτόπια γαστρονομική έρευνα. Τώρα, μέσα στο χιόνι, όλα είναι ειδυλλιακά για να απορείτε πού βρίσκεστε, σε ποια μαγική φωλιά της γης και με διάθεση να φτάσετε στα ουράνια.

Και να μη δούμε κάτι πιο «νεραιδένιο», τώρα που η Χιονάτη έχει επανέλθει στην άσπρη ατζέντα της επικαιρότητας; Η Νεράιδα, άλλο ένα χωριό μέσα στα έλατα, σε υψόμετρο 1.120 μ. σας προσφέρει θέα στη λίμνη που σας συναρπάζει, ενώ προσφέρεται για διαδρομές μέχρι τη βρύση του Αλεξανδρή ή το Ναό Γενεσίου Θεοτόκου του 16ου  αιώνα, στα 3 χλμ. ΒΑ του χωριού. Σε κάτι πιο φυσικό, έχουμε άλλη χιονισμένη πρόταση. Η Καστανιά, που είναι φωλιασμένη σε μια κατάφυτη περιοχή, αποτελεί τον σέξι προορισμό στα άσπρα έλατα για εσάς που κατασκηνώνετε για πικ νικ σέλφι δευτερολέπτων στη φύση.

Και η Πεζούλα, όμως, δεν είναι ευκαταφρόνητη. Χτισμένη στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού, είναι άλλο ένα χαριτωμένο χωριό με τα σπίτια της να απλώνονται στις δύο πλευρές της ρεματιάς με τις καστανιές, τα έλατα και τις βελανιδιές. Μόλις φτάσετε στην πλατεία της, θα το θυμηθείτε. Και τέλος, η Μπελοκομύτη, σε μια γραφική πλαγιά των Αγράφων, διαθέτει πολλά πετρόχτιστα με λουλουδάτες αυλές και ξυλόγλυπτα μπαλκόνια για να την προσέξετε και να ξεχυθείτε στα στενά της δρομάκια. Αυτή η βόλτα στα χιόνια θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!