Αμμουλιανή, το νησάκι έκπληξη

Αμμουλιανή, το πιο ομορφο νησακι στη Χαλκιδικη! - Φωτογραφία: Σύλβια/autotriti-touring.gr

Ο πύργος του Προφόριου είναι ο καλύτερα σωζόμενος πύργος στη Χαλκιδική

Το κατώφλι του Αθως

5377 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Ουρανούπολη, μια παραθαλάσσια τοποθεσία στους πρόποδες του Αθωνα, με ιστορικό και αρχιτεκτονικό μεγαλείο σας υποδέχεται για πολλαπλές ευκαιρίες ξεκούρασης και ηρεμίας…

 
Η Ουρανούπολη βρίσκεται στην ανατολική Χαλκιδική και είναι ο τελευταίος κοσμικός τόπος στον οποί φθάνει ο επισκέπτης που σκοπεύει να κατευθυνθεί προς τη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους. Μια πραγματικά ξεχωριστή πόλη, που βρίσκεται στα σύνορα του ανθρώπινου με το θείο, απέχει από τη Θεσσαλονίκη 120 χλμ. και ανταμείβει κάθε επισκέπτη πλουσιοπάροχα με τα φυσικά της κάλλη, καθώς συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα της Χαλκιδικής καθώς διαθέτει αρκετά εστιατόρια και καταλύματα για διαμονή που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη καλό φαγητό και άνετη διαμονή.

Νησάκια Δρένια
Οι ντόπιοι τα λένε «Γαϊδουρονήσια» και είναι ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών σε απόσταση δύο μιλίων από την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή. Μπορείτε να πάτε με δικό σας σκάφος ή να νοικιάσετε βάρκα από την Ουρανούπολη ή από το Καμπούδι. Μπορείτε επίσης να πάτε με τα καραβάκια που κάνουν το δρομολόγιο από τη σκάλα της Ουρανούπολης (μπροστά στον Πύργο).

Top Παραλίες!
- Τέσσερα χιλιόμετρα πριν την Ουρανούπολη θα συναντήσετε το Καμπούδι, μια παραλία που φημίζεται για γαλάζια νερά της.
- Η παραλία της Ουρανούπλλης έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία και προσφέρει ατελείωτες ώες δροσιάς. Σήμα κατατεθέν της παραλίας το Κάστρο του Πορφυρίου.
- Η ακτή Κομίτσα είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες της περιοχής και θα τη συναντήσετε 10 χλμ. έξω από την Ουρανούπολη.
- Μια ακόμη γνωστή παραλία είναι αυτή του Αρσανά, ανάμεσα στην Ουρανούπολη και το Αγιο Όρος. Πρόκειται για μια βραχώδη παραλία με κρυστάλλινα νερά.
- Και στο Πόρτο Αγιο μπορείτε να απολαύσετε καταγάλανα νερά και ψιλή άμμο, ενώ η παραλία προσφέρει πολλές ανέσεις στους επισκέπτες.
- Όσοι θέλετε να επισκεφτείτε την Αμμουλιανή θα κολυμπήσετε τις παραλίες Αλυκές, Μεγάλη Αμμος και Αγιος Γεώργιος.

Αξίζει να δείτε
- Τα ερείπια της άλλοτε αγιορείτικης Μονής του Ζυγού (Φραγκόκαστρο) βρίσκονται στην περιοχή της σημερινής Ουρανούπολης. Σώζεται όλος ο οχυρωματικός περίβολος.
- Ο Βυζαντινός Πύργος του Προσφορίου βρίσκεται δίπλα στο γραφικό λιμάνι της Ουρανούπολης. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ευρήματα της αρχαιότητας από περιοχές του Αθωνα, της Ιερισσού, της Βαρβάρας και της Μονής Ζυγού.

Κείμενα - Φωτογραφίες: Θοδ. Αθανασιάδης/www.viewsofgreece.gr