Το θαυματουργό(;) εκκλησάκι της Ελλάδας

5124 Επισκέψεις στο άρθρο

Αυτό που συμβαίνει μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως θαύμα.

Στην Αγία Θεοδώρα, το εκκλησάκι με τα 17 δέντρα στη στέγη του όπου μένει ζωντανός ο θρύλος. Μάθε εδώ τι λέει ο θρύλος για την Αγία Θοδώρα
Η διαδρομή προς το εκκλησάκι της Αγίας Θοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας αποζημιώνει απλόχερα με τα ειδυλλιακά τοπία που προσφέρει. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησίας και το μυστήριο του μύθου κάνοντας τον να αισθάνεται δέος μπροστά στο θέαμα που αντικρύζει. Η επίσκεψη στην Αγία Θεοδώρα είναι μία πολύ καλή εκδρομή ακόμη και αυθημερόν από την Αθήνα. Αξίζει να επισκεφτείτε το σημείο ακόμα και ως παράκαμψη στο δρόμο για Καλαμάτα. Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας αποτελεί ένα αξιόλογο προορισμό, είτε από άποψη θρησκευτική, είτε φυσιολατρική είτε από καθαρά εκδρομική τουριστική αναζήτηση. Αποτελεί όμως και έναν πολύ συχνό και σύντομο προορισμό από πλέον δημοφιλή χωριά όπως η Καρύταινα, η Δημητσάνα και η Ανδρίτσαινα.



Καρύταινα: Το «Τολέδο της Πελοποννήσου»
Τι είναι αυτό που κάνει την Καρύταινα να ξεχωρίζει; Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο ρομαντισμός που αποπνέουν τα λιθόστρωτα σοκάκια της δημιουργεί μια αίσθηση αλλοτινών εποχών, άλλοι στέκονται στις μοναδικές φυσικές ομορφιές της και άλλοι θεωρούν πως το άλφα και το ωμέγα σε όλη την υπόθεση είναι οι τεράστιες δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού που πρoσφέρει ο Αλφειός.
Το rafting, άλλωστε, δεν είναι μια εμπειρία που ζει κανείς καθημερινά. Η αλήθεια στα παραπάνω βρίσκεται κάπου στη μέση… Γεγονός αναντίρρητο πάντως είναι πως ο χαρακτηρισμός της περιοχής από το μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη ως «Το Τολέδο της Πελοποννήσου» λίγο απέχει από την πραγματικότητα. Το ιστορικό και όμορφο χωριό προσφέρεται για εκδρομές και τριήμερα. Απολαύστε τη θέα από το φημισμένο Κάστρο, περπατήστε στα σοκάκια του γραφικού χωριού και ζήστε τη φύση.



Λεβίδι: Στη σκιά του Μαινάλου
Αυθεντικές ομορφιές, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καταπληκτική θέση και φύση. Το Λεβίδι και η περιοχή του ομώνυμου δήμου είναι η καλύτερη επιλογή για ηρεμία και δράση, για εξορμήσεις και ξεκούραση. 
Βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου, στις υπώρειες του μαγευτικού Μαινάλου, την κατοικία του Πάνα, που κάθε πρωί και βράδυ φυσάει το σουραύλι του και Νύμφες χορεύουν κάτω από τα πελώρια και τα δασίσκιωτα ελάτια του Μαινάλου. Είναι ένας τόπος προικισμένος από τη φύση με απαράμιλλες ομορφιές που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η εναλλαγή του τοπίου, η ιστορία, ο πολιτισμός, η παραδοσιακή φιλοξενία θα κάνουν την επίσκεψή σας αξέχαστη. Στα «πόδια» του βρίσκεται μια υπέροχη κοιλάδα, ο κάμπος του Σίνα, ενώ τα έλατα που καλύπτουν τις πλαγιές δημιουργούν ένα φανταστικό συνδυασμό.



Σπήλαιο Καψιά: Στο Top 10 της Ελλάδας
Επισκέψου το σπήλαιο Καψιά που συγκαταλέγεται στα 10 πιο αξιόλογοα ελληνικά σπήλαια αλλά και στα 100 καταλληλότερα για αξιοποίηση από τα περίπου 7500 χιλιάδες. Δες τα 6,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα που έχουν μέχρι στιγμής εξερευνηθεί και θαύμασε το απίστευτο φυσικό περιβάλλον με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες που κρύβονται στο εσωτερικό του.