Πρέβελη-www.diaforetiko.gr

Φορτέτσα

Μπάλος

Λουτρό Σφακίων

Το ωραιότερο κάστρο στην Ελλάδα

4093 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες το καταπράσινο τοπίο της Κρήτης με την εξωτική λίμνη. Ανακάλυψε τις παραλίες, που μοιάζουν με παράδεισο.

 
Οι διακοπές στην Κρήτη κατά όλη τη διάρκεια του έτος  βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς. Το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα έχει πολλά να σου δώσει στις διακοπές σου. Το Ρέθυμνο, μάλιστα σου δίνει δεκάδες επιλογές διασκέδασης, χαλάρωση, ποιότητα και πάνω από όλα την τέλεια τοποθεσία για να κάνεις τα ωραιότερα μπάνια.

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με τα ενετικά σπίτια και το διάσημο βενετοκρατούμενο κάστρο της χτισμένο πάνω από τη θάλασσα θα μαγευτείς.
Η πολύχρονη ενετική παρουσία στο Ρέθυμνο είναι φανερή κυρίως στο κέντρο ή όπως αλλιώς τη λένε οι ντόπιοι «Παλιά Πόλη». Εδώ, τα δρομάκια είναι πλακόστρωτα, τα στενάκια είναι γεμάτο από βουκαμβίλιες, ενώ πολλά μαγαζάκια βρίσκονται εκεί «κρυμμένα». Σήμα-κατατεθέν της πόλης, η διάσημη Φορτέτσα, το ενετικό κάστρο της πόλη,  που χτίστηκε από τους ενετούς. Στέκει αγέρωχη πάνω από τη θάλασσα, είναι ιδιαίτερα όμορφη, ενώ από κάτω υπάρχουν δεκάδες επιλογές για διασκέδαση πάντα με θέα τη θάλασσα. Μάλιστα, η Φορτέτσα είναι ορατή από κάθε σημείο της πόλης, είναι η πρώτη εικόνα που βλέπεις σαν να μπεις στο νομό Ρεθύμνης. Η ατμόσφαιρα γύρω από το κάστρο είναι ειδυλλιακή σχεδόν ονειρική, αφού μαζί με το βραχώδες σκηνικό της θάλασσας αποτελούν ίσως την ωραιότερη εικόνα του νησιού.

Η διάσημη παραλία Πρέβελη, έχει δάσος από φοίνικες και λίμνη, όπου μπορείς να κολυμπήσεις.
Η παραλία Πρέβελη, ή ο Φοίνικας όπως λέγεται πιο επίσημα , βρίσκεται στη Νότια ακτή της Κρήτης, περίπου 40 χιλιόμετρα Νότια από το Ρέθυμνο.  Πρόκειται για αμμουδερή παραλία, με ένα μικρό δάσος από φοίνικες .Στην παραλία, βρίσκονται και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει πάντα νερό και σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα πριν χυθεί στη θάλασσα. Κάπως, έτσι  ο επισκέπτης που θα διαλέξει αυτήν την παραλία για μπάνιο, έχει την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσει είτε στα αλμυρά νερά της θάλασσας, είτε στα γλυκά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού.

Ο Μπάλος είναι η πιο πολύφωτογραφημένη παραλία των Χανίων έχει λευκή άμμο, τιρκουάζ νερά και τρία χιλιόμετρα παραλίας .
Μπορείς εύκολα να πας στα Χανιά από το Ρέθυμνο είναι μόλις μία ώρα σε πολύ άνετο δρόμο και από εκεί να κατευθυνθείς  νότια των Χανίων, στις υπέροχες παραλίες  που έχει.  Για παράδειγμα η λιμνοθάλασσα του Μπάλου με τα εκατοντάδες σπασμένα κοχύλια προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για να δεις «τον παράδεισο», η Γραμβούσα και η Αγρια Γραμβούσα, δύο μικρά νησάκια σχηματίζουν κάτι σαν  προστατευτικό κλοιό.

 Λουτρό Σφακίων, μπες στο καραβάκι και πήγαινε στο Λουτρό στο μαγευτικό χωριό που είναι αποκομμένο από αυτοκίνητα.  
Εδώ θα απολαύσεις για άλλη μια φορά  το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους. Ακόμη, θα πιεις την τοπική τσικουδιά στο παλιό λιμάνι, ενώ οι μεσαιωνικές συνοικίες Καστέλι, Τοπχανέ, το φρούριο Φιρκάς, το Κουμ Καπί ,η Σπλάντζια θα σε μαγέψουν με την μεγαλοπρέπεια και την αρχοντιά που διαθέτουν.