Windsurfing στην Νάξο

4442 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Νάξος διαθέτει ανόθευτο πολιτισμό εδώ και δέκα αιώνες και το National Geographic την «αντέγραψε». Εδώ, μπορείς να κάνεις surf σαν να βρίσκεσαι σε ωκεανό.

 
Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εύφορα νησιά της Ελλάδας είναι η Νάξος. Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα νησιά, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά  και στη διεθνή σκηνή. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πως μία επίσκεψη στη Νάξο συνδυάζετε με την απόδραση σε άλλα τέσσερα νησιά : της Ηρακλειάς, της Σχοινούσας, των Κουφονησίων και της Δουνούσας. Θα μπορούσαμε εύλογα να την χαρακτηρίσουμε , ως νησί διαμάντι και αυτό γιατί το σχήμα της είναι σαν ρόμβος. Τι, όμως μπορεί αυτό το νησί να προσφέρει στον επισκέπτη του; Ας το δούμε μαζί.

Πορτάρα  της Νάξου  το σήμα του National Geographic
Το μνημείο , που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη  και θεωρείται το «έμβλημα» του νησιού, είναι η Πορτάρα και βρίσκεται στο νησάκι του Βάκχου, στην άκρη του λιμανιού.
Αυτό το μνημείο είναι σαν να μην το ακούμπησε ποτέ ο χρόνος,  είναι η γιγαντιαία, μαρμάρινη πύλη ναού, αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Αξίζει να πούμε, ότι ο ναός  κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα. Σήμερα το νησάκι που την φιλοξενεί λέγεται «Παλάτια». Κεντρίζει το βλέμμα  του κάθε επισκέπτη και έτσι το National Geographic το χρησιμοποιεί, ως σήμα του. Το ηλιοβασίλεμα από εκεί ψηλά αποκτά άλλη «αίγλη».

Απείρανθος το «ανόθευτο» στολίδι της Νάξου
Είναι δύσκολο να μην εντυπωσιάσει κάποιον αυτό το γραφικό χωριουδάκι. Εδώ και  δέκα αιώνες είναι αναλλοίωτο . Τι και εάν πέρασαν εκατοντάδες  χρόνια τίποτα δεν άφησε να επηρεάσει αυτήν την γραφική εικόνα. Ακόμη, είναι σημαντικό να πούμε,  ότι μέχρι και σήμερα μιλιέται  ένα ιδίωμα που μοιάζει με κρητικό. Θα εντυπωσιαστείς από τα μαρμαρένια σοκάκια, τις καμάρες, τα βενετσιάνικα οικήματα και   τα πέτρινα διώροφα σπίτια. Επισκέψου τα  παλιά καφενεία, για να  βιώσεις μία ξεχωριστή εμπειρία.

Η Νάξο των ανέμων ιδανική για θαλάσσια σπορ και wind surfing
Η Νάξος είναι γεγονός, πως έχει πολύ δυνατούς ανέμους κάτι που ευνοεί  τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Ειδικά στην  καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν   τα μελτέμια, που  κάνουν αισθητή την παρουσία τους  και έτσι δίνεται η ευκαιρία να υπάρξουν πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες.
Στις οργανωμένες παραλίες του Αγίου Γεωργίου, της Πλάκας και της Μικρής Βίγλας οι  λάτρεις του windsurfing και του kitesurf  είναι γιια ώρες πάνω στα κύματα. Άλλες παραλίες όπως η Αγία Άννα και ο Αμίτης υπάρχει κόσμος, που  κάνει σερφ. Ιδανική ευκαιρία να ανεβάσεις την αδρεδαλίνη σου.

Για μπάνιο στην χρυσή άμμο, σε μία από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.
Η παραλία του Αγίου Προκοπίου είναι η πιο διάσημη παραλία της Νάξου.  Βρίσκεται μόλις σε 5 χλμ  απόσταση από τη Χώρα. Είναι γεγονός, ότι έχει ψηφιστεί από διεθνή περιοδικά τουρισμού ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και της Ευρώπης.
 Πρόκειται για μία ιδιαίτερη παραλία, που η χρυσή άμμος της, καλύπτει μήκος περίπου 2 χλμ.
Τα γαλαζοπράσινα νερά της είναι ο κράχτης των επισκεπτών. Στην δεξιά πλευρά της παραλίας βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Προκοπίου, το οποίο έδωσε και το όνομα του στην παραλία.
Φυσικά και εδώ ο επισκέπτης μπορεί να κάνει  θαλάσσια σπορ αλλά και παιχνίδια. Γύρω από την παραλία έχει αναπτυχθεί περιοχή με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τουρισμού.
 

Tags: ΝΑΞΟΣ