Χολιγουντιανή καταξίωση στην Αμοργό

4942 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα πλάνα της Χοζοβιώτισσας στο «Απέραντο Γαλάζιο», η απομόνωση στη νησίδα Νικουριά, η ατμοσφαιρική Χώρα και οι αλησμόνητες βραδιές δίπλα στη θάλασσα. Η Αμοργός σου προσφέρει όλα όσα ονειρεύεσαι από το καλοκαίρι σου. Πήγαινε και κάνε τα πραγματικότητα!

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Το Μοναστήρι στο «Απέραντο Γαλάζιο»
Έφταναν μερικά πλάνα του Luc Besson στην ταινία «Το Απέραντο Γαλάζιο», συγκεκριμένα ένα πανοραμικό του Μοναστηριού για να μείνουν οι θεατές γοητευμένοι. Η ταινία και η υπόθεση της χάθηκαν μέσα στις μνήμες των σινεφίλ, ο κόσμος όμως γνώρισε ένα από τα πιο σπάνια, πιο συγκινησιακά, πιο ενεργειακά σημεία του πλανήτη. Σφηνωμένο μέσα στον κατακόρυφο βράχο και τριακόσια μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το διάσημο Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας μαγνητίζει το βλέμμα σου από μίλια μακριά. Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό και μεγαλειώδες μνημείο, που πέρα από την σημαντικότατη διαδρομή του στο χρόνο, αποτελεί ένα συγκλονιστικό αξιοθέατο που αιωρείται κυριολεκτικά στο κενό. 
 
Μπάνιο, διανυκτέρευση και απόλυτη απομόνωση
Με εκδρομικό σκάφος θα προσεγγίσεις τη νησίδα Νικουριά, όπου βρισκόταν το αρχαίο νομισματοκοπείο. Στη νοτιοανατολική πλευρά της νησίδας σχηματίζεται ένας πολύ μεγάλος όρμος, ο οποίος αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα και πιο υπήνεμα σημεία των Κυκλάδων. Ιδανικός και γαλήνιος τόπος για διανυκτέρευση, με το ανατολικό άκρο της νησίδας να συγκλείνει προς τις απέναντι ακτές της Αμοργού, και αφήνοντας μόλις ένα μικρό πέρασμα ανάμεσα, σχηματίζει μια μεγάλη αγκαλιά που απαγκιάζει από τα μελτέμια ακόμα κι όταν αυτά σπάνε τα ανεμόμετρα. 
 
Χώρα, μια από τις πιο αυθεντικές και ατμοσφαιρικές γωνιές του Αιγαίου
Η ολόλευκη Χώρα της Αμοργού είναι μία από τις πιο αυθεντικές και ατμοσφαιρικές γωνιές του Αιγαίου. Εδώ θα έρθεις ακολουθώντας το φιδίσιο ασφάλτινο δρόμο από Κατάπολα. Τα λευκά καλντερίμια της Χώρας με τις εκκλησίες, τα υπολείμματα των κάστρων και τους ρημαγμένους ανεμόμυλους κρατούν ακόμη τη γοητεία αλλοτινών καιρών. Το περίεργο αυτό οικιστικό συγκρότημα δημιουργήθηκε με την πάροδο του χρόνου γύρω από το βενετσιάνικο κάστρο από τους νησιώτες, που αναζήτησαν εδώ ασφάλεια από τις πειρατικές επιδρομές. Αργά το απόγευμα ανηφόρισε ως το ύψωμα όπου δεσπόζουν οι ανεμόμυλοι για να απολαύσεις τα υπέροχα χρώματα του δειλινού.
 
Μια αλησμόνητη βραδιά στο Ξυλοκερατίδι
Το Ξυλοκερατίδι είναι ο γραφικότερος από τους τρεις οικισμούς που περιβάλλουν τα Κατάπολα, το κυρίως λιμάνι του νησιού. Τα όμορφα παλιά σπιτάκια που ακουμπούν στο κύμα, το μικρό λιμανάκι και τα υπέροχα ταβερνάκια στην ακροθαλασσιά, συνιστούν ένα γνήσιο και ήσυχο ψαροχώρι που σίγουρα θα σου χαρίσει αλησμόνητες βραδιές. Αξίζει πραγματικά, να περπατήσεις το στενό σοκάκι που βρίσκεται πίσω από τα ολόλευκα σπιτάκια και σε οδηγεί μέσα από τις ολάνθιστες αυλές στο δυτικό άκρο του οικισμού, όπου βρίσκεται η εκκλησιά των Τριών Ιεραρχών. Η θέα προς το λιμάνι είναι πολύ όμορφη, ενώ αν σηκώσεις το βλέμμα μας ψηλά προς την κορυφή της Μουντουλιάς, θα διακρίνεις το κεφάλι του βασιλιά Μίνωα που μοιάζει να αναπαύεται κοιτώντας προς την ανατολή.