Χωριό μικρογραφία της ελληνικής ιστορίας

Χωριό μικρογραφία της ελληνικής ιστορίας

29230 Επισκέψεις στο άρθρο

Και μόνο λόγω ονόματος αυτό το χωριό σε προϊδεάζει για την ελληνικότητά του.

Το χωριό Ελληνικό στη Γορτυνία δικαιολογεί και φέρει το όνομά του επάξια μια και αποτελεί μικρογραφία της Ελληνικής Ιστορίας στις μεγαλύτερες στιγμές της. Αγαπημένος προορισμός αρχαιολατρών, φυσιολατρών, θαυμαστών της βυζαντινής μας παράδοσης και της σύγχρονης ιστορίας.

Κοινοποίησέ το »

Ελληνικό μεγαλείο

Ελληνικό μεγαλείο

  Στο Ελληνικό θα απολαύσετε την αρκαδική φύση σε όλο της το μεγαλείο και θα μαγευτείτε από την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει τούτο το μικρό χωριό. Θα θαυμάσετε το εντυπωσιακό πέτρινο σχολείο που βρίσκεται μερικά μέτρα από την κεντρική πλατεία (δυστυχώς, δεν λειτουργεί πλέον), αλλά και τη δεξαμενή με το λιθόκτιστο τοίχωμα το οποίο επιχωματώθηκε τόσο ώστε να διακρίνεται μόνο η πρόσοψή της. Η δεξαμενή, η οποία χτίστηκε το 1954 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού, αποτελεί ένα άριστο τεχνικό έργο για τις δυνατότητες της εποχής του.

  Από τα ομορφότερα γεφύρια της Ελλάδας

  Από τα ομορφότερα γεφύρια της Ελλάδας

   Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το χωριό του Ελληνικού θα συναντήσετε τον ποταμό Λούσιο και το γεφύρι «Του Κόκκορη», ένα από τα ομορφότερα γεφύρια της Ελλάδας. Το γεφύρι βρίσκεται στην αρχαία Γορτύνα και ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Ελληνικό και τον Ατσίχωλο.  Ο μυλωνάς Κόκκορης που είχε τον μύλο του δίπλα ακριβώς στο γεφύρι φαίνεται να είναι και ο άνθρωπος οποίος του έδωσε το όνομά του.

   Το μοναστήρι που «κρέμεται» από το βουνό

   Το μοναστήρι που «κρέμεται» από το βουνό

    Πάνω από όχθη του ποταμού Λούσιου, στη βάση ενός ψηλού και άγριου βράχου, δεσπόζει η Μονή Προδρόμου που εντυπωσιάζει καθώς «κρέμεται» κυριολεκτικά πάνω από το φαράγγι. Σκαρφαλωμένο κυριολεκτικά πάνω σε κάθετο βράχο, το μοναστήρι κόβει την ανάσα και στον πιο κοσμογυρισμένο επισκέπτη. 
    Για να δείτε το ιδιαίτερα εντυπωσιακό τοπίο θα πρέπει να περπατήσετε αρκετά στο μονοπάτι που διασχίζει ολόκληρο το φαράγγι του Λούσιου, αλλά τόσο η διαδρομή όσο και ο προορισμός αξίζουν και με το παραπάνω! Το μπαλκόνι της Μονής προσφέρει ανυπέρβλητη θέα στο φαράγγι, ενώ πριν ανεβείτε στο τελευταίο επίπεδο ο ελληνικός καφές και τα λουκούμια που θα σας σερβίρουν οι καλόγεροι θα σας κάνουν να ξεχάσετε όλη την κούραση.

    Κοινοποίησέ το »