Οι λόγοι που η ελίτ διαλέγει Παξούς

9266 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Βενιαμίν του Ιονίου είναι το αγαπημένο μέρος των διάσημων προσωπικοτήτων. Θυμίζει σκηνικό καρτ ποστάλ και θεωρείται εξαιρετικά ποιοτικός προορισμός. 

 
Οι Παξοί είναι  ο Βενιαμίν του Ιονίου, ωστόσο  πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά ειδικά στην γειτονική Ιταλία . Το  βασιλικό ζεύγος, o Κάρολος με την Καμίλα, η Μαντόνα, η Ντέμυ Μουρ,  διάσημοι φίλοι της οικογένειας Ανιέλι ( ιδιοκτήτρια της αυτοβιομηχανίας Fiat ) είναι κάποιες από τις διασημότητες που έχουν επισκεπτεί τους Παξούς.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, το μικρό νησάκι των Παξών μαζί με το διπλανό  του νησάκι των Αντίπαξων, σχηματίστηκαν όταν ο Ποσειδώνας πέταξε την τρίαινά του πάνω στην Κέρκυρα προκειμένου να αποκολλήσει ένα κομμάτι και να φτιάξει ένα όμορφο ειρηνικό νησί μακριά από τους Θεούς και τους ανθρώπους για να ζήσει σ΄αυτό τον έρωτά του. Για να φιλοξενήσει θεούς, λοιπόν, δημιουργήθηκε αυτό το νησί  και κάπως έτσι θα παρουσιάσουμε και εμείς τη θεϊκή του υπόσταση.

 Γάιος η καρδιά των Παξών
Η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού είναι ένας εξαιρετικά όμορφος οικισμός με το πράσινο να είναι διάχυτο παντού.  Ειδικά, τα  τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει σημαντική τουριστική ανάπτυξη και διαθέτει  όλες εκείνες τις παροχές  για να περάσετε καλά στους Παξούς.
Υπάρχει πληθώρα καταστημάτων για εστίαση  και διασκέδαση με πολλά από αυτά να βρίσκονται στην ενετική πλατεία. Μια βόλτα στο λιμάνι θα σας μείνει αξέχαστη , με τα "δεμένα" σκάφη να αποτελούν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα, καθώς και τα όμορφα κτίσματα με ισχυρή την παρουσία της Βρετανικής και της Ενετικής κυριαρχίας  που  είχαν  οι Παξοί στο παρελθόν. Είναι σαν καρτ ποστάλ του Πόρτοφινο.
 
Ο Λογγός  η μυστική ομορφιά των Παξών
 5,5 χλµ. βορειότερα από τον Γάιο βρίσκεται ο παραλιακός οικισµός του Λογγού, που αποδίδει με μεγάλη ακρίβεια τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού επτανησιακού χωριού. Με δικό του νηισώτικο στυλ και εγκάρδιους ανθρώπους, είναι µια θαυµάσια επιλογή για όσους ξέρουν να εκτιµούν την ηρεµία και το καλό φαγητό.
Λίγο πιο πέρα , στο βορειότερο άκρο, 8 χλµ. από τον Γάιο, θα βρούμε  τη Λάκκα, έναν οικισµό χτισµένο στο βάθος ενός κλειστού κόλπου. Το µικρό ξεχωριστό αυτό χωριό  συνιστά αγαπηµένο αγκυροβόλι για ιστιοπλόους.

Αντιπαξοί και το εξωτικό Βουτούμι
Πως θα ήταν δυνατόν να μην πάμε Αντιπαξούς και συγκεκριμένα στο εξωτικό Βουτούμι.Λέγεται, ότι το τοπίο μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο μέσα από τη ταινία γαλάζια λίμνη.  Το πράσινο αγγίζει σχεδόν το κύμα.΄Εχει τυρκουάζ νερά, λευκή άμμο  και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του κόσμου.
Η δεύτερη πιο γνωστή παραλία είναι  η Βρίκα. Στο βάθος ενός όρµου,  διαθέτει βλάστηση που φτάνει µέχρι τη θάλασσα και τα λευκά βότσαλα σε συνδυασµό µε τα υπέροχα νερά, δίνουν µια εξαιρετική εικόνα .

 Τα καταπράσινα νησάκια Παναγιά και Αγιος Νικόλαος
Τα καταπράσινα νησάκια Παναγιά και Αγιος Νικόλαος είναι η πρώτη εντυπωσιακή εικόνα που θα δείτε,  όταν φτάσετε στο λιμάνι του Γάιου. Απέναντι ακριβώς από τον κόλπο της πρωτεύουσας, τα δύο νησάκια συνθέτουν μία εντυπωσιακή εικόνα που θα σας συνεπάρει:  Ιστιοπλοϊκά, πολλά από αυτά αρκετά πολυτελή αραγμένα στα λιμανάκια του νησιού και το βράδυ θα δείτε  κόσμο, να κάνει βόλτα μπροστά από τα πολυτελή σκάφη, προσπαθώντας να μαντέψει τους διάσημους ενοίκους.