Από όλα αλέθει

Διαβάστηκε από 1266 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/3/2017

Στην ταβέρνα Χαγιάτι συνδυάζεις την καθαρή βουνίσια ατμόσφαιρα με τις γεύσεις που σπάνε τη μύτη σου. Ήρθε η ώρα να τιμήσεις τις παραδοσιακές ρουμελιώτικες συνταγές.

 
Γραφικές ταβέρνες πολλές σαν αυτήν δεν θα βρεις. Στο Χαγιάτι απολαμβάνεις. Το  συναντάς στο δρόμο προς το ιστορικό Μοναστήρι του Προυσού, στον οικισμό Γαύρο, το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Εκεί γεύεσαι αυτό που όλοι έχουμε μάθει για καλό σπιτικό φαγητό του χωριού. Μια καλή γερόντισσα μαγειρεύει για σένα που στρογγυλοκάθεσαι σε ένα ζεστό και φιλόξενο μέρος, διακοσμημένο με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση. Σου προτείνουν να επιλέξεις τα ξεχωριστά πιάτα που προέρχονται από κυνήγι αλλά και τις παραδοσιακές ρουμελιώτικες πίτες. Μαγειρευτά φαγητά και λαχταριστά ψητά στα κάρβουνα από ντόπια κρέατα θα σε ξετρελάνουν, ενώ για επιδόρπιο έχεις να επιλέξεις από τα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού ή του ταψιού της κυρίας Γεωργίας. Πραγματικά, δεν έχεις λόγους να μην φας πολύ, καθώς όπως έλεγαν και οι παλιοί, ο καλός ο μύλος από όλα αλέθει. Πρόσεξε μόνο μην το παρακάνεις.

 

που να μεινετε - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

  • Η... Ελβετία μετακόμισε στο Καρπενήσι!

    Το Eλβετία Hotel στο κέντρο του πανέμορφου και ιστορικού Kαρπενησίου, αποτελεί σημείο άκρως ταυτισμένο με την τουριστική ζωή της πόλης. Σας υποδέχεται με προσεγμένη και ζεστή ατμόσφαιρα, για να απολαύσετε άνετη διαμονή λίγα βήματα από το κέντρο της πόλης και να μυηθείτε στην ομορφιά φύσης και γης. Περισσότερα