Ασφαλώς ανοίγουν, ασφαλώς σας περιμένουν

3393 Επισκέψεις στο άρθρο

Επανεκκίνηση τουρισμού: Χωρίς καραντίνα οι τουρίστες - Πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία.

Όπως ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το σχέδιο της κυβέρνησης θέτει πέντε προτεραιότητες:

1. Την ασφάλεια των εργαζομένων.
2. Το σεβασμό στους επισκέπτες μας.
3. Την ενίσχυση των δομών υγείας στους τουριστικούς προορισμούς.
4. Τη στήριξη των επιχειρήσεων.
5. Την συνεργασία με την κοινωνία, τους εμπλεκόμενους φορείς και την παγκόσμια κοινότητα.

Το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης καταγράφει τέσσερις σταθμούς:
- Τη Δευτέρα 25 Μαΐου ξεκινά το Yachting.
- Την Παρασκευή 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και οι χώροι κατασκήνωσης (camping).
- Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ανοίγουν όλα τα υπόλοιπα καταλύματα και ξεκινά το Α` στάδιο απελευθέρωσης των ταξιδιών στην Ελλάδα για επισκέπτες από άλλες χώρες.
- Την 1η Ιουλίου θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση, για τις αφίξεις από το εξωτερικό και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την προστασία της υγείας εργαζόμενων και επισκεπτών:

"Προχωρούμε στον υποχρεωτικό ορισμό συνεργαζόμενου γιατρού με κάθε κατάλυμα, ως το πρώτο σημείο αξιολόγησης. Αντιστοίχως, ορίζεται συντονιστής από το κατάλυμα για την διαχείριση περιπτώσεων κρουσμάτων. Για την περίπτωση που χρειαστεί επιχειρησιακή αντιμετώπιση κρουσμάτων, έχει προβλεφθεί η δημιουργία ειδικών «χώρων καραντίνας» ανά περιφέρεια/νησί. Τέλος, ο μηχανισμός θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για διακομιδή ασθενούς σε δομή υγείας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Ειδικά για τους μικρούς νησιωτικούς προορισμούς, το σχέδιο επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού προβλέπει πρόσθετες παρεμβάσεις. Σημειώνεται ότι θα δοθεί η μέγιστη προσοχή στη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και τη μεταφορά των επισκεπτών."
 
Με τη σειρά τους, οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων έχοντας πάντα στο μυαλό τους την ασφάλεια των επισκεπτών τους, έχουν εναρμονιστεί και με τις επίσημες κατευθύνσεις της νέας εποχής, αλλά θα βασιστούν και στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. 

Όπως ορίζει το μέχρι τώρα υγειονομικό πρωτόκολλο ήδη πολλά ξενοδοχεία έχουν προμηθευτεί με μάσκες και αντισηπτικά, έχουν τμήμα ελέγχου ποιότητας στο θέμα της υγειονομικής ασφάλειας της επιχείρησης και των πελατών τους και ταυτόχρονα  το πιστοποιημένο προσωπικό τους διασφαλίζει την ορθή λειτουργία όλων των χώρων του ξενοδοχείου.
Έχουν τοποθετηθεί πλέξι-γκλας στις ρεσεψιόν, οι ιδιωτικές παραλίες με ξαπλώστρες και ομπρέλες έχουν τις αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ τους και τέλος, διαθέτουν υπηρεσίες και δυνατότητα επιλογής για in room γεύματα των επισκεπτών.

Με λίγα λόγια όλος ο κλάδος είναι έτοιμος να υποδεχτεί και τον εξωτερικό αλλά και τον εσωτερικό τουρισμό ώστε να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς με το σύνθημα:

ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ, ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.