Η ξακουστή φιλοξενία των Νυμφών

3264 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες τώρα το ιδανικό μέρος που θα στεγάσει κάποιος τις ωραιότερες στιγμές του, προσφέροντας απλόχερα μια μαγευτική θέα.

Το πέτρινο κτίριο του παραδοσιακού ξενώνα «Νύμφες», χτισμένο το 1923, ανακαινίστηκε πρόσφατα για να αποτελέσει το ιδανικό μέρος, όπου θα στεγάσει κάποιος τις ωραιότερες στιγμές του.

Τα έξι διαφορετικά μεταξύ τους δωμάτια, φέρουν τα ονόματα έξι Νυμφών. Η Δάφνη νύμφη των δασών, η Ευριδίκη θυγατέρα του Απόλλωνα, η Φαέθουσα θυγατέρα του Ήλιου, η Καλυψώ, η Λαμπετία θυγατέρα του Ήλιου, αδελφή της Φαέθουσας και η Φιλύρα, θυγατέρα του Ωκεανού, προσφέρουν μοναδική φιλοξενία σε έναν μαγικό φυσικό περιβάλλον.

Κοινό τους χαρακτηριστικό, είναι ο σεβασμός στην τοπική παράδοση της αισθητικής, με την φροντίδα και το καλό γούστο των ιδιοκτητών, όπως και η δημιουργική ματιά του ζωγράφου Γιώργη Μπαδόλα, που φιλοτέχνησε τους μοναδικούς πίνακες που κοσμούν τους χώρους.

Εκτός από το τζάκι, που ζεσταίνει τους χειμερινούς μήνες την φιλική ατμόσφαιρα και την πανέμορφη αυλή για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μας στιγμές ξεγνοιασιάς, ο ξενώνας διαθέτει και ειδικό χώρο spa, για την επιβεβαίωση της χαλάρωσης και της ηρεμίας των διακοπών. Εσείς δεν έχετε, παρά να απολαύσετε αυτές τις στιγμές, σε συνδυασμό με τις εξορμήσεις σας στο απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο του Νυμφαίου.

Το Νυμφαίο είναι ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και ιστορικός τόπος σε υψόμετρο 1346 μέτρα στο Βίτσι, που συνοικίσθηκε το 1385. Αξίζει να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο του χωριού, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την Νίκειο σχολή καθώς επίσης και τον «Αρκτούρο» το καταφύγιο προστασίας της καφέ αρκούδας.

Επίσης αξίζει μια βόλτα στα μονοπάτια με τα άλογα του ιππικού ομίλου, καθώς και μια πεζοπορία στα γύρω δάση.